reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

a ja kiedyś słyszałam, ze terminy wg USG nie sa prawdziwe,bo to,że dziecko wykazuje sie duza wagą czy wzrostem nie znaczy,ze musi byc w pełni juz wykształcone i dlatego nie nalezy sie tym kierować... wiec co lekarz i źródło to inne zdanie...najlepiej zdać się na los:-)haha

reklama
ja wg OM też już przeterminowana jestem:) ALe trzymam się terminu z pierwszego usg czyli 4.06.

Powiedzcie, czy wszystkie macie się stawić w dniu terminu do szpitala? Chodzi mi o to, czy to jest taka norma, że tak się robi? Wiecie jakie macie wtedy badania? Czy tylko ktg czy też usg? Bo ja bym bardzo chciała mieć usg w tym tygodniu i jak mi nie zrobią w sobotę w szpitalu to pójdę prywatnie. Stresuje mnie to moje ciśnienie, czy na pewno z łożyskiem wszystko ok, czy mje maleństwo np nie umiera z głodu:(

marta termin z usg dotyczy tylko pierwszego usg, najlepiej w okolicach 6 tygodnia bo wtedy wszystkie dzieci rosną rowno. Potem sa już rozbieżnosći i tych kolejnych terminów juz się nie bierze pod uwage.

SIlva i tak zamierzam pójść, nawet sie obawiam że mnie tam zostawią. tylko termin mam w sobotę a na usg musiałabym prywatnie iść w piątek. Dlatego zastanawiam się czy to usg w szpitalu to norma czy niekonieczni.

SIlva i tak zamierzam pójść, nawet sie obawiam że mnie tam zostawią. tylko termin mam w sobotę a na usg musiałabym prywatnie iść w piątek. Dlatego zastanawiam się czy to usg w szpitalu to norma czy niekonieczni.
Niestety, usg nie ma w standardzie. Zależy pewnie od lekarza, ale nie można stwierdzić na 100%, że będzie.

reklama
Hej!
Traschka jeśli nie miałaś w przeciągu ostatniego miesiąca robionego usg, to przeważnie wykonują. No chyba że przyjeżdżasz z akcją porodową i nie ma na to czasu. Ale przeważnie robią.

Do góry