reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Hej;-)
My wczoraj mieliśmy szczepienie, Asiulka strasznie się rozpłakała przy wkłuciach, tak mi jej się szkoda zrobiło:-( Później była trochę marudna i gorączkowała więc dałam jej czopek i prawie cały dzień przespała. W nocy obudziła się o 3ej na jedzenie i spała do 9.30. Dziś już jest lepiej, klopsik uśmiechniety i zadowolony.

Dzięki Bogu u nas nie ma problemu z zostawieniem dzieci z D. Tydzień temu odwiedziła mnie koleżanka z technikum i wyszłyśmy sobie do pubu, a dziś wybywam na babski wieczór i D.zostaje z dziewczynami. Jutro on idzie z kolegami na walkę Adamka więc jest sprawiedliwe:tak:

reklama
ZImno troszkę ale spacerek zaliczony. Przynajmniej mam okazję ubrać Marysi te śliczne bluzy z kapturkiem z których niebawem wyrośnie hehe:) Małą śpi w chuście więc mam troszkę czasu. Zauważyłam, że ustala nam się powtarzalny rytm dnia. Po porannej pobudce mała jest aktywna ok 1,5h i potem zasypia. Jak się obudzi to na kolejne 1,5h i znowu zasypia. Drzemki nie są długie, zwykle ok 40 minut ale teraz wiem na bank, że jak mi tylko zacznie marudzić po 1,5h to na bank jest śpiaca. Kładziemy się wtedy razem na łóżku i mała po 5 minutach śpi. Cudne:) I jak to ułatwia życie, że wiem o co jej chodzi.

trasia - nie ma nic lepszego niz rozkminienie o co chodzi takiemu bąblowi ;) u nas mlody ma 3 drzemki w dzien jedna krotka około 1 godziny potem południowa około 3 godzin i wieczorna okolo 1 godziny przed kąpaniem ;)

I jak to ułatwia życie, że wiem o co jej chodzi.
Oj tak :) Ja nawet zauważyłam ostatnio że jak Majka domaga się zmiany pieluszki to tak specyficznie podnosi nóżki jak przy przewijaniu, niesamowite to jest.
A bluzy z kapturkami to i my ostatnio wprowadziliśmy, mam ich tyle takich cudnych że nigdy nie mogę się zdecydować i na pewno wszystkich Jej nie założę bo nie zdążę :)
Dzisiaj kupiłam też Majce rękawiczki w kappahl (aż musiałam pisownie w googlach sprawdzić bo za chiny nie mogę zapamiętać :p) z cieniutkiej włóczki na sznureczku bo Jej strasznie rączki marzną a na dworze na popołudniowym spacerze to już lodowate jak kostki lodu a o przykryciu kocykiem nie ma mowy :)

Ale Was wywiało :)

Ja tradycyjnie jak co piątek sama z Mają bo Tomek nurkuje i będzie po północy. Jest to dla mnie niezrozumiałe że w taką zimnicę chce mu się wchodzić do wody która w pewnym momencie ma tylko 6st... fakt, mokry nie jest ale temperaturę jednak mimo wszystko odczuwa... no ale wolę to niż miałby piłkę nożną oglądać bo na to mam alergię, on dzięki bogu też :)

hej nie mam siły opisywać dnia, boli mnie kręgosłup i głowa więc ide pod prysznic a moze do wanny a potem mężulek mi wymasuje plecki...

Jaka jestem dzisiaj happy, bylam na Flohmarku dzieciecym (bazarek z uzywanymi i nowymi rzeczami) i niezle sie okupilam. Kilka bodziakow dla malego, rekawiczki miski, bluza, spodnie - wszystko za kilkadziesiat centow, dla corki - kask na rower, plecak do przedszkola, grube rajtuzy, spodni sniegowce - w sumie 8€. Ale prawdziwy hit to bujak dla malego z Fischer Price z wibracjami, muzyka, lampkami, zabawkami - wyglada ja nowka i kosztowal 5€ (pewnie nikt nie myslal, ze wszystko dziala). Maly zachwycony, jak go wsadzilam to byl jak zahipnotyzowany.

reklama
Anapi super łupy, tylko pozazdrościć. Moja siostra zasypuje nas bujaczkami, huśtawkami, matami z allegro bo znalazła jakiegoś wystawcę który sprzedaje artykuły z wystawy z Anglii i np. bujaczek z wibracjami kupiła dla naszej Zuzi za 30zł :)
Jeśli chodzi o ciuszki to ja obkupuję się w second handach (dla maluszków duży wybór, dla starszaka już gorzej zwłaszcza w dni kiedy ceny już spadają a wszystko jest przebrane).
No nic uciekam spać bo jutro o 7.00 kolejne jazdy na prawko, a później od razu na zajęcia. Dobrej nocy.

Do góry