reklama

Czerwiec 2011

podczytuje od rana tylko jakos weny nie mam do pisania bo mały marudny po szczepieniu jeszcze :(

agatka - bardzo mi przykro :( nie moge sobie nawet wyobrazić co czujesz :-(

madziolka - na pewno sa mleczka ktore moga nie smakowac bąblowi :-) trzeba próbować :) u nas bebiko rządzi :-) i całe szczęście bo tanie :P

mlody juz wazy 7,3 kg i zrozło mu sie przednie ciemiączko :)

teraz śpi a ja lece pracować :) udało mi sie załapać na ciekawe zlecenia dla producenta sprzętu szpiegowskiego :-) i licze na dluższą współpracę :-) a potem lece sie uczyć czeskiego :-)

reklama
Witam się i ja wieczornie :-).

U nas dzisiaj pracowity dzień był, najpierw wysprzątałam całą spiżarnię, i zrobiłam miejsce na nowe zapasy, no i oczywiście trzeba było wygospodarowac jakąś półkę na Malwinkowe zapasy. A po obiadku Młodej jak zasnęła poszłyśmy posadzic wrzosy na grób do taty, później jakimś cudem skosiłam jeszcze trawę i poprasowałam stertę prania, a Malwinka bawiła się i drzemała co chwila. Także na tą chwilę padam na twarz.

Aestima my jakoś na początku sierpnia kupilśmy fotelik Espiro Optima 0-25kg bo jechaliśmy na wesele nad morze i jakoś sobie nie wyobrażałam podróży przez całą Polskę w tym jak dla mnie "badziewnym maleńkim czymś". I powiem nie żałuje jestem zadowolona, a mała tez bo w obie strony na 9h jazdy obudziła sie tylko raz na karmienie i przewinięcie. Do drogich nie należy, ale to tanich też, bo ok 400zł.

agatka Głębokie wyrazy współczucia;( mój tato już 16lat nie żyje.

Madzioolka
My Młodej dawaliśmy i Bebilon i Bebiko i Hippa tego bio, ale bez różnicy było dla niej, także zostalismy na Bebiku i młoda chyba nie narzeka.

Trasia stooo latek dla Marysi :-)

dobra uciekam się kompac...

moon - skoro sie zrosło to bardzo dobrze, jesli sie nie zrasta lub nie zrosnie w odpowiednim czasie to wtedy podaje sie wiecej witaminy d :-) po to m.in sie ją bierze :-)

aa mlody darl sie rowno 30 minut masakra jakas... jeszce tak nie bylo zebysmy mieli problemy z jego spaniem...dure te szczepionki :/

a forever gdzie? czyzby wyjechała

melduje że zyje :-)
przeczytałam ale padam na py.sk...
byłam na aerobicu a Mati płakał ponoć równo 45 min, nie wiem co sie stało przed wczoraj też płakał jakieś 20 min, czyżby to nawrót kolek?
jak myślicie bo ja już wymiękam i szkoda mi maluszka...

kati na kolki chyba już za późno? Płakał kiedy cię nie było? jeśli tak to po prostu tęsknił... ja ostatnio miałam koncert i z Marysią był mąż. Pojechał z nią do brata i kiedy mała zasnęła w wózku M. poszedł do sklepu. Marysia się w tym czasie obudziła i kiedy zobaczyła same nieznane twarze (szwagier z żoną) zaczęła ponoć przeraźliwie płakać. jak tylko mąż wrócił uspokoiła się w momencie. Nasze maluchy już nas doskonale poznają.

Ironia ale jeśli ciemiączko zrasta się znyt szybko to znaczy, że witaminy D jest za dużo i się ją odstawia. Ciemiączko powinna zrosnąć się pomiędzy 9 a 18 miesiącem (tak mówiła mi lekarks). Więc u Benia to naprawdę strasznie szybko...

dolis ja nie wiem czy w tydzień robię tyle ile ty w jeden dzień! podziwiam:)

Ironia, mrsmoon chodziło raczej o to, że jak się zrosło, to trzeba sprawdzić czy w organizmie nie jest za dużo d ( i wtedy przestać podawać), bo za dużo może doprowadzić do wapnienia organów (np wątroby, płuc...) no chyba, że już odstawiłaś to ok:)

ta metoda z zasypianiem (u nas 3,5,9 minut) sprawdziła sie u Ameli ale jak była wieksza - ponad 6 miesiecy i troche bardziej kumata ;-) nigdy nie musiałam jej usypiac ani nie spała z nami w łózku

Aestima
Co do fotelika to jak mowiłam nam tez Romer polecali w Akpolu najbardziej i w testach wypada oki.
Wiecie, ze dziecko w dobrym foteliku jest najlepiej zabezpieczone z wszystkich pasazerów.A zły fotelik moze jeszcze bardziej zaszkodzic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry