• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Witajcie..
Dawno nie pisałam, ale powrót do pracy, potem domowe obowiązki i Weronika zabierają caly mój wolny czas.. Podczytywałam na bieżąco i trochę wiem co u Was.

Teraz doczytam dokładniej i potem coś jeszcze skrobnę.

mamusia ja kupiłam bebilon 2 w Auchan za 37 zł.

reklama
Kati, mój Ediś właśnie po mm zaczął przesypiać nocki ;-)

Mamusia, my dajemy Bebiko2, za 350g płacimy 13-14zł, ale w biedronce za taką samą cenę jest 500g, więc przeważnie tam kupujemy.

U nas rodzinny weekend. Wczoraj mieliśmy gosci i po raz kolejny Edgarek pokazał, że wchodzi w wiek, kiedy mamusia i tatuś są cacy, a reszta beee ;-) przynajmniej na początku :-p
A ja wciąż wracam wspomnieniami do piątku i naszego spotkania - bardzo bym chciała, żeby Ediś mógł częściej spotykać się z innymi dzieciaczkami - a ja z mamami ;-) :-)

kati a ja nie widzę większych zmian po mm. No moze tylko taką, że jak Weronika zje o 21 150 ml mm, to budzi się pierwszy raz o 2, a po moim mleku budziła się o 1.
A ile Wasze dzieciaczki wypijają mm na kolacje? Moja więcej niz 150 - 160 ml nie wypije. Próbowałam jej podać jeszcze cycka po tym mleku ale juz nie chce. Na opakowaniu napisane, ze norma dla takiego dzieciaczka w tym wieku to 210ml i 7 miarek mleka. Czyżby Weronika miała aż tak mało pojemny żoładek?

Saffi, wiesz, jak to jest z normami... :-p Ediś już dawno wypijał 180ml, zdarzało mu się 210, ale przez jakieś 2miesiące nie zmieniło się nic i nadal wypija tak samo. Za to teraz przy ząbkowaniu je mniej w ciągu dnia.

No wiem, ze z normami róznie bywa... Tylko dziwi mnie to,że Weronika taka kluseczka a tak mało chce jeść.. W ciągu dnia jest to samo. Od piersi sama zaczyna sie odstawiac, a taka cycowa była...

kasiawilde - beni coraz lepiej ale ja tak rozwalona i zakatarzona ze szok :(

saffi - moj wypija na noc okolo 280-300 ml kaszki wielożbozowej abo ryzowej..ale roznie to jest zauwzylam ze cyckowe dzieci w ogole mniej jedzą :) moze te na mm przywzyczajone ze im latwiej leci z butli i szybciej staja sie żarłokami jak moj beni? :) wiec sie nie martw - gdyby byla glodna to by dala ci znać :)

okorpnie sie czuje..wszystko mnie boli....siadam do roboty troche bo jutro musze zdac raport szefowi z tego co robilam w ostatnim tygodniu:dry: na dodatek mnie mdli :(

mamusia - ja daję właśnie Bebilon 2, Antek zjada tak 200-210ml i 7 miarek, czasem 1 lub 2 miarki zastąpię kleikiem czy kaszką, jak widzę, że szczególnie wygłodniały... A kupuję najczęściej w Rossmanie lub Tesco - cena tak koło 39zł.
ja-zołza - a u nas jakoś odwrotnie! Antek też już w wieku tego lęku przed obcymi, a tymczasem byli wczoraj u nas jego chrzestni, których nie widział od 2 m-cy i spędził u nich na rękach pół wieczoru! Sprzedajne mam dziecko... :tak:

... aha, a poza tym wtrąbił chyba z 10 chrupków kukurydziano-arachidowych, i najchętniej opróżniłby jeszcze resztę paczki, ale obawiałam się, że jak się uczuli na te orzechy to będzie rano wyglądał jak jeden wielki fistaszek, więc go powstrzymywaliśmy...:-D

kati83 ja też podobnie jak saffi nie zauważyłam większych zmian.Jedynie ten komfort że nie jest tak do końca uzależniony tylko ode mnie a i widzę że się najada bo może nawet zjeść do 180 ml mm a ja jednorazowo nie ściągałam 100 z piersi.

ironia
ma Benio apetycik:-)

reklama
Witajcie kochane!
My połowę weekendu znów spędzlismy u teściów. Teściowa ma guza, czekają na wyniki biopsji, ale jest duży... 2 cm w piersi i 4 cm w węzłach chłonnych obok piersi, jest załamana. Wiem, że nasza obecność z Marysią bardzo jej pomaga więc teraz dużo czasu będziemy spędzać u niej. Póki co całkowicie wierzę, że wszystko będzie dobrze uparcie trzymam sę tej myśli nie rozważając innych opcji.

wczoraj prawie cały dzeń nagrywaliśmy zdjęcia w plenerze do kolęd, bo chłopaki chcą nagrać dvd... ech dla mnie to beznadziejny pomysł i zła jestem, bo nie rozdzielili reszty kasy z kolędowania tylko stwerdzili że to będzie na płytę. A ja jako jedyna w ich gronie jestem muzykiem i wiem, że to ich granie jest fajne ale na kolędę po domach a nie na nagranie. Także przemarzłam wczoraj starsznie, bo graliśmy w śnegu po kolana w strojach. Potem przejażdżka saniami po góach (oj to było miłe), ale wróciłam tak przemarznięta, że stóp nie czułam.

mamusiu ogromnie współczuję i choroby i problemów jakie za sobą niesie. Tulę... co do karmiania, nietsety tak się czasem ukłąda z przyczyn niezależncyh od nas. Trzeba to sobie w głowie poukładać jak najszybciej zaakceptować, bo nie ma innego wyjścia. 7 miesięcy to bardzo dużo czasu, najważniejszy czas karmienia zaliczony:)

saffi Marysia zjada ostatnio max 180, ale musi być bardzo głodna. Zwykle zjada 150-160. Byl juz czas, że jadła więcej ale minął...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry