reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Ja - Zołza - musi być, tylko ile mnie to będzie wszystkiego kosztowało k... m... :wściekła/y:Zaraz muszę poczytać jak pleśni się pozbyć. :eek:

Ostatnia edycja:
Martadelka nasz plan na nastepne bobo był taki żeby pojawiło się gdy Maja będzie miała 3 latka i pójdzie do przedszkola czyli za dwa lata, starania po następnych wakacjach. Maja w przedszkolu ja z drugim bobasem, potem T też dałby sobie radę. wiadomo to tylko plany bo nie jest powiedziane że ja będę pracowac tu gdzie pracuje czy on będzie pracował z domu, no zawsze wszytsko może się zmienić jak to w zyciu. Jednak powiem Ci że jak mama powiedziała wczoraj o tym zwolnieniu to jedna z pierwszych mysli była taka - o to pomoże nam przy Mai i możemy robić bobasa :) oczywiscie smieje sie bo to nie jest tak że uzalezniam decyzje o nasteonym dziecku od tego czy otrzymam jakąś pomoc z zewnatrz bo tak nie jest no ale taka mysl mi przebiegła po głowie :p

Madzioolka, jasne, że nie ma co liczyć na pomoc "z zewnątrz", ale jeśli jest taka sytuacja, to dlaczego nie skorzystać? I można przyspieszyć realizację planów ;-)

No własnie to bardziej chodzi o takie psychiczne bezpieczeństwo że w razie czego jest się do kogo zwrocić po pomoc. Nie powiem żeby teraz nie można było bo jak coś się dzieje to np teść może tak sobie poumawiać pacjentów w gabinecie żeby posiedzieć z Mają przed południem i kilka razy skorzystalismy z jego pomocy. Jednak gdyby T zmienił nagle system pracy to byłoby z kim maluchy zastawić, bo żłobka u nas państwowego nie uświadczysz (jest jedna grupa żłobkowa -miejsce dla 30 dzieci z całego 40tysięcznego miasta- kpina) a prywatne są bardzo drogie (1200zł na warunki świdnickie to chora cena) i mają paskudne opinie.

co do dnia mamy to mojej kupiłam bluzkę i kwiaty dam, a teściowej zakupiliśmy paterę pod tort ostatnio m. był z nią w sklepie i słyszał tekst "takie to piękne ale i drogie ze człowiekowi zawsze szkoda na to pieniędzy" a że przy okazji za opiekę nad małym to będzie taki wspólny prezent no a ona myśli ze m. jej da kubek - "zaparzacz" jaki chciała z przykrywką (to też jej kupił za 10 zł). Ja zawsze kupowałam swojej a on swojej ale dbałam o to zeby obie miały. Ja na teściową mogę ponarzekać ale jako na babcię dla Mateuszka to nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa.
martadelka ale fajnie z tymi wczasami masz
Ironia ale piekna torebka :-)
forever ja poszłam i zapytałam czy mogę liczyć na zmianę stanowiska pracy, to się automatycznie wiąże z kasą ale tak dyplomatycznie zapytałam. Trochę pojechałam bo powiedziałam hasło, że "że jest mi wstyd na zewnątrz ze mam młodszego referenta, bo w innych urzędach to pewnie myślą sobie, ze myje szklanki i kseruje" :-p:sorry2:i podziałało :-)
a co do pleśni jest super skuteczny preparat "SAVO" nie za drogi a baaaardzo skuteczny i na jak sie wywietrzy to nieszkodliwy
madzioolka my mamy taki sam plan;-):zawstydzona/y::-)ja bym tak chciała po 2 - gich urodzinkach małego sie starać :-)

jestem GŁODNA !!!!!!!!!!!!!! ratunku.......

kati wielkie gratulacje! ALe super, od razu czlowiekowi lzej na duszy:) Takie 300zl to calkiem fajnie, Marcin ostatnio dostal 100 i nawet to juz sie odczuwa. Tym bardziej, ze raty kredytu maleja z miesiaca na miesiac :)

madzioolka
to jak, startujesz razem ze mna? :))

martadelka a ja nie wiedzialam, e na uczelni 13 sa! I 1500 na wakacje to super, u nas bedzie ok 800.

powiem wam ze moja niania ostatnio strasznie nawala... :szok: byla dzis o 8-11

a co ja mam teraz zrobic?!:no:

o 16 am videokonferencje i co z beniem na kolanach eh... szlag by to.. jeszcze tyle mam tyłow w robocie :confused:

ale jestem spokojna.. nie denerwuje sie... biore 3 krotna dawke magnazu i jestem na lajcie... :tak::tak:

a jak nie pomoze mam jeszcze jakies inne uspokajacze normalnie chodzaca ze mnie opoka spokoju :cool2:

reklama
Trasiu to jedz kochana :-):-):-) ja miałam ochote na jabłka, prince polo i czekolade z okienkiem całą ciążę :-)
Wiesz to bedzie jakieś 200 zł na rękę ale to mam paliwo zapłacone :-):-):-)
Ironia weź przywołaj do porządku tą nianię jak tak mozna:no:
swoją drogę Benio na pewno wypadnie super na konferencji :-)

Do góry