reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

żyję, ale co to za życie... z Marcinem niby coś tam pogadaliśmy ale wiecie. Pewnych rzeczy się szybko nie zapomina. No nic, jakoś to będzie.
Byłam dziś w moim szpitalu na ktg. Najpierw się ucieszyłam, bo na oddziale cisza i spokój, ale wpadłam na mojego lekarza więc go wypytałam co i jak. No i mówi, że strasznie ciężko. TO jest niewieki szpital a dzić mieli 8 cesarek + kilka naturalnych. Wczesniej średnio 3-5 porodów na dobę więc teraz jest mniej więcej 3x więcej. Pewnie jesli zacznę rodzić w dzień jego dyzuru to tam pojadę. jesli nie - pojade do Pszczyny.
Ktg standardowo nie wykazało niczego a w jego trakcie złapały mnie dwa porządne skurcze. No cóż.

co do zaburzeń SI myslę, że dobrze jest wiedzieć co to w ogóle jest, ale błagam nie panikujcie za bardzo. Tak jak pisze zołza - jesli macie jakieś wątpliwości to idźcie na kontrolę. Ja tak panikowałam w pierwszej ciąży czytając wszystkie wasze opowieści. Wtedy kazda z nas miała łozysko przodujące, zatrucie ciążowe i cukrzycę po jednym wpisie na ten temat. Dlatego teraz w ogole nie zaglądam na styczniówki, czuję się dzięki temu duzo zdrowsza psychicznie:)

może jak Marysia zasnie zbiorę się w sobie i poodpowiadam konrketnie, teraz czeka mnie jeszcze czytanie bajek i dawkowanie lekarstw.

reklama
Trasiu, miałam pytać właśnie jak u Was. My pogadaliśmy i okazałao się, że zupełnie inne wyobrażenie miała nt wczorajszej sytuacji. Już dobrze, ufff, jak ja nie lubię być w stanie wojny z M.
Trasiu, masz rację co do Si tylko mi pewne zach. już wcześniej spędzały sen z powiek a wczoraj dużo o tym poczytałam i pewne sprawy mi się b. wyklarowały. No cóż, pójdę na spotkanie , zwłaszcza, że w p.-p.-p., więc za darmo. Zaszkodzić nie zaszkodzi a przynajmniej czegoś się dowiem, co jeśli nie w domu, to w pracy mi się przyda

Aestima heh, no tak u nas niby też wyszło na to, ze kazdy mówił i myślał o czyms innym. Ale ja nie do ko,nca w to wierzę w tej sytuacji.
CO do SI u was to mysle, że zdecydowanie przesadzasz:tak: Marysia też ma fobię brudnych rąk, jak cos się wyleje i jest brudno to wpada w szał i nie zrobi nic dopóki nie wytrę plamy itp. Mysle, że wiele dzieci ma takie mini fobie, które warto obserwować i troszke z nimi walczyć. Ale skoro wizyta za darmo to korzystajcie:)

Trasia, obym przesadzała:tak: NO tak czy siak zawsze to jakiś psycholog obiektywnie spojrzy na moje dziecię;-)
U nas na szczęście to było nieporozumienie małego kalibru tym razem i wszystko wyjaśnione. Liczę, że i u Was wkrótve wszystko będzie dobrze! W końcu jesteśmy bliżniaczkami forumowymi;-)

faktycznie dzis cisza na forum, ale cos podejrzewam ze teraz na noc sie wszystkie rozbudza i bedzie ruch ze ho hooo

trasiu to dobrze ze juz lepiej, a co do szpitala to chyba najlepsza decyzja zaleznie od dnia porodu

Aestima ty to szybko działasz, wczoraj poczytałąs a juz dzis wizyta umówiona
ja sie uspokoiłam i nie bede sie tym zadreczac...
chyba wczoraj za bardzo sie przestraszyłam, sama nakreciłam i stad ten strach, przespałam sie z tym i jestem spokojniejsza...

saffi ja tutaj tez czesto jestem sama na placu bo przewaznie jest mokro i ludzie nie przychodza.

Dzis Gabrys mial dzien pelen atrakcjii,klub mam,pozniej kolezanka i o19.00 padl:happy:jutro tez do kluby tylko innego.

dobry wieczór!

Setana
no i jak wyniki małej? wszystko ok?
co do porodów, to ja bynajmniej nie jestem zdania, że cesarka to same plusy i zdaję sobie doskonale sprawę z tego jakie minusy ma cesarka, temat zgłębiłam, ja nie z tych ignorujących.. myślę, że różnica polega po prostu na tym, że ja wiem co przeżyłam i może dla Ciebie to nie jest wskazanie do cc przy następnym porodzie, ale myślę, że nie ma już co dyskutować, różnica doświadczeń i tyle, chociaż w sumie ciekawi mnie czy ktoś po moich przejściach porwałby się jeszcze na sn... temat zakończony :)

Zołzik no rację masz co do tego nakręcania, ale to też chyba po prostu 'babska domena' ;) no to poświęciłaś się dla małego z tym basenem! w związku z czym zapytuję - jak z paleniem? :p

moon super, że serduszko zdrowe :)

marta ehhh no taki urok ludzi na stanowiskach, myślą, że można po innych jeździć.. olej po prostu, takie sytuacje są niestety nieuniknione, chociaż ja z tych co mimo wszystko, jeśli ktoś robi to bezpodstawnie to po prostu odpyskowuję :/

trasia dobrze, że u Was chociaż troszkę lepiej :) ja niestety też tak mam, że wybaczyć wybaczam, zapominać niestety, nie zapominam...

Aestima fajnie, że zadowoleni wróciliście :) co do wizyty to czekam na szczegóły (może na priv ;) u mnie panika przerodziła się w świadomość, no i zaczynam poszukiwania, ale łatwo na tym moim zadupiu nie będzie :/ dobrze, że z mężulem już się dogadaliście!

kati, damada, andariel, mamoM, forever heeeej :) bo nic nie pamiętam już ;-)

dziewczyny, czy Waszym dzieciakom często się zdarza, że nie śpią w dzień? u nas dziś znów tak było, ostatnio chyba 3 dni temu... czy to koniec mojej spokojnej kawki i bb w ciągu dnia? :-( jestem załamana! no ale dziś to przynajmniej mój wydremordek był całkiem całkiem grzeczny, więc się nie pozabijaliśmy!

edit
no i saffi hej! fajnie, ze sobie w pracy odpoczęłaś ;)

mam nadzieję, że już nikogo nie pominęłam!

Ostatnia edycja:
kasiawilde no hej hej :-)
u nas jak narazie jeszcze sie nie zdazyło bez dziennej drzemki

damada ahhh zebym ja miał tak gdzie iśc z Matim (klub mam itp)
czekam tylko na wiosne choc plac zabaw wtedy bedziemy odwiedzac

reklama
kasiu chłopaki zrobili szybka rundke na sankach a potem biegali i odśnieżali koło domu także wyjscie bardzo udane
z odpoczynku to nie wiele, jak zawsze jak jest G. to jestem mniej zoorganizowana :zawstydzona/y:

Do góry