reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Doris - ja też ten licytowałam, ale ktoś mnie przebił 1 zł :-( W sumie nie zamówiliśmy przez allegro, ale znaleźliśmy ofertę na allegro i to w Wawie. Wczoraj mąż wysłał maila odnośnie odbioru osobistego i dzisiaj rano do mnie dzwonił, bo otrzymał info. Można podjechać i bezpośrednio u nich kupić, tak więc kupujemy bezpośrednio, nie przez allegro. A dokładnie taki:
DETEKTOR TĘTNA PŁODU LCD DOSTAWA 24h ŻEL GRATIS (1363442518) - Aukcje internetowe Allegro

Zebrra - ja do Ciebie mam bliżej niż do Doris, więc może się wproszę na skosztowanie tego magicznego dania :-) Ja Kochana weszłam dzisiaj do Empiku, chciałam zapytać o te pozycje książkowe. Stanęłam przy regale z literaturą obcojęzyczną a bratowa poszła po kogoś z obsługi. Wróciła po paru minutach sama i powiedziała, że obsługa się nie kwapi w ogóle do pomocy, więc wyszłyśmy. Poszłam do American Bookstore, gdzie zostawiłam 150zł i mam empik w nosie :-) W AB od razu podszedł do mnie chłopak z zapytaniem, w czym pomóc. Dałam mu więc "list do Mikołaja" napisany przez męża i w pare chwil wiedziałam co jest, a czego nie ma. I po sprawie :-)

Ironia - ja wczoraj wieczorem poczułam 3 kopniaczki. Też mi się ręka uniosła. Co prawda nie powinnam dotykać brzucha po tych skurczach, ale się nie mogłam powstrzymać :-) Kolejna nocka rzecz jasna była z głowy, bo jak już się wybudziłam, to zasnąć nie mogłam.

kati - jeśli się źle czujesz, to poszłabym na Twoim miejscu do internisty. Teraz trzeba szczególnie na siebie uważać bo wszyscy w koło kichają i prychają. Najczęściej ludzie narzekają na ból gardła, katar.
Zawiozłam Igora do szkoły i czekam aż się przebierze w szatni i widzę jak idzie pielęgniarka. Słyszałam jej rozmowę z panią, która pilnuje w szkole "bramki". Dziecko zostało przyprowadzone chore do szkoły, mama musiała go odebrać (była godzina 10:00) a do tej pory dzieciak pare osób pozarażał. Jak ja się cieszę, że jutro ostatni dzień do szkoły.

Tusen - ta kopara jest nieziemska :-) Ma Twój syn gust hihihi. Igor na gwiazdkę od nas dostanie grę lego
LEGO GAMES 3842 GRA LUNAR COMMAND NOWOSC POZNAN (1362973949) - Aukcje internetowe Allegro
dużą płytkę konstrukcyjną chyba 40x40, oraz ulice
LEGO CITY 7280 ULICA SKRZYŻOWANIE SKLEP WARSZAWA (1360419702) - Aukcje internetowe Allegro
Swoją drogą to super,że syn zrozumiał jaka jest Wasza obecna sytuacja finansowa. Igor jeszcze wierzy w Mikołaja... Ale wiesz, kiedy byłam sama z Igorem to raz w miesiącu mógł sobie wybrać zabawkę, bo mnie nie na wszystko było stać. Dzięki temu dziecko rozumie, że w życiu prócz zabawek są jeszcze inne, bardzo ważne rzeczy i wydatki. Kiedyś go zapytałam, co kupimy jak będziemy mieć dużo pieniążków? A on mi odpowiedział, że nowe mieszkanie.... :-) Dzisiaj ma 6 lat i kilkaset złotych w swojej skarbonce. Kiedyś moja mama szła z nim do kina a on ją zapytał, czy kupi mu popkorn. Na co moja mama powiedziała, że jak będzie miała tyle pieniędzy, to mu kupi... Od razu zaproponował babci, żeby wzięła pieniądze z jego skarbonki :-)

zebrra- jesli masz takie założenie to ok ;) i jesli was to uspokaja :)

ja tam jestem zdania ze jesli bylo by cos nie tak z dzieckiem to i tak przeciez wtedy juz mu nie pomozemy wiec wole co mc z niecierpliwoscia czekac na spotkanie z małym - oczywiscie rowniez przy zalozeniu ze nic zlego si nie moze stać :)

Iza , zapraszam jak najbardziej, ja w ogóle jestem bardzo chętna na wszelkie forumowe spotkania :) Także, jeśli tylko masz czas i ochotę to jak najbardziej :)

Wika zajada się duszonkami, a ja czekam na Olafa :)

Justynka, nianię elektroniczną też mam, kupiłam jak Wika była mała, ale szczerze mówiąc w mieszkaniu w ogóle nie była nam potrzebna... Uzyliśmy kilka razy na wyjazdach...

Tusen, Iza mój Jasiek też zakochany w Lego, pod choinkę dostanie 2 zestawy, jeden jakiś mały policyjny, a drugi Lego City Cysterna..

Iza, aż kazałam Wice dzwonić do koleżanki i sprawdzać, czy na pewno dzisiaj szła ostatni dzień do szkoły... Widać i w jednym województwie może być inaczej ;)

Zebrra - :-) Szkoła Igora to totalny niewypał, szczerze.... R. po ostatnim spotkaniu z rodzicami przyszedł i powiedział, że właśnie usłyszał, że to podobno najgorsza szkoła w naszej dzielnicy... Mnie już cierpnie skóra na myśl pracy domowej - zada pani na święta, czy też nie...?! Poza tym, remont klasy się nadal nie zakończył, rodzice w ogóle nie są zgrani. Składalismy się na prezenty gwiazdkowe dla dzieci - żeby dostały na Jasełka. Dzisiaj czytam maila od mamy, która jest w trójce klasowej, że mało rodziców wpłaciło pieniądze i prezentów nie będzie... Tak więc, ani Mikołaja, ani prezentu ani nawet Jasełek w tym roku nie będzie... Naprawdę o ile będzie to możliwe, to przepiszę Igora od września do szkoły, do której chcieliśmy żeby chodził pierwotnie. Może w przyszłym roku będzie mógł już tam być przyjęty.
Lego to naprawdę słuszny wydatek. Bratanica dostała od nas zestaw Lego Duplo. Bratowa dzisiaj mi powiedziała, że Mała rano wstaje i pędzi do klocków, tak jej się spodobały :-) A z tą grą to trafiłam, bo ostatnio reklamują te gry lego w TV a jak Igor spojrzał, to od razu zapytał, czy może taką dostać :-)

Do kupienia został mi jeszcze prezent dla wujka... może jutro coś nam wpadnie w oko, bo pomysłu brak.
Mąż zadzwonił o 16ej, że wychodzi z pracy - pozamykał wszystkie swoje sprawy i jedzie do domku :-)

Izabela może masz rację z tym internistą, jeśli jutro nie poczuję się lepiej, to w czwartek pójdę do niego, żeby przez święta czuć się spokojnie.

Dziewczyny jutro też robię te duszonki od Trashki bo już nie mogę od wczoraj ;-)

A jeśli chodzi o te detektory to też bym chętnie dla "spokojności" go kupiła, ale szkoda mi kasy teraz tyle wydatków...ale rozumiem was

Spojrzałam własnie za okno. Mąż pojechał po dziecię do szkoły a tu taka śnieżyca... Tam pod szkołą jest zaspa na zaspie, więc o tej porze jest problem z zaparkowaniem. A bratowa mi dzisiaj powiedziała, że podobno w Wigilję ma padać deszcz - miałam nadzieję, na mroźne, białe święta.... muszę męża poprosić o sprawdzenie prognozy...

Byłam dzisiaj w H&M. Na dziale dziecięcym są świetne przeceny dla Maluchów, ale jeszcze nie mam odwagi nic kupować... Moje dziecie własnie się rozkręciło... kopie i kopie :-)

reklama
ale fajnie, też bym już chciała poczuć kopniaka, kilka razy czułam takie bąbelki pod pępkiem i było miło :-) a ty się musisz czuć wspaniale :-)

Do góry