Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki
zaza - gratuluję obrony!!!
Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.
Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stopSzkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki
![]()
ale o tym nie slyszalam, ze jak ma teraz czkawki to pzniej kolek nie ma
dobrze wiedziec
i oby tak bylo :-) no to jest ból, a piwka mi się tak czasami chce, że brak słówkurcze juz ktoras okazja a my pic nie mozemy![]()

Zaza gratulacje!!!!
Ja ciśnienie ostatnio miałam 140/85, a wcześniej u lekarza zawsze 110/60.