reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Plan dnia...na działkę po zaszczepki...na plac remontu po moje rzeczy do szpitala...spakować torbę...kupić papier ścierny i lakierobejcę...potraktować łóżeczko Matyldy zakupionymi specyfikami ;D Miłego dniaaaaaa....ja się zbieram :)

Tylko pamiętaj,że musi być specjalna do mebelków dla dzieci....polecam bondexa z komódką na obrazku, ta na pewno nie jest szkodliwa :-)

Nanulika, tak mi przykro :-(, ale wierzę ,że nie będzie tak źle jak myślisz. Bardzo, bardzo Ci tego życzę :tak: Wszystkie Ci tego życzymy, tak jak wcześniej "zaskoczenia" ..i udało się, więc teraz też musi:tak:

A ja wstałam, wysłałam syna do przedszkola, małża na weekend do roboty i ...zjadłam lizaka :eek:. Byłam głodna a do kuchni nie chciało mi się iść, a na komodzie leżał lizak syna, więc pomyślałam, a co mi tam...i co? Nadal jestem głodna i do tego mdli mnie :baffled:

reklama
Nanulika...dopiero doczytałam!!! Jest mi strasznie przykro, że ciąża nie przebiega bezproblemowo...ale pamiętaj, że jedna opinia jest teraz ***** warta...skonsultuj ją koniecznie!!! Wierzę, że istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie omamów wzrokowych lekarza...musi być dobrze słyszysz?! MUSI!!!!!!!!

Nanulinka- ogromnie mi przykro:( ale nie trac jeszcze wiary, moze to coś co się wchłonie....

Klusia- no bardzo bym chciała się z Tobą spotkać, ale Ty w duzo abrdziej zaawansowanej ciąży:(

Dorota- ja w pierwszerj ciąży miałam też do 37 tygodnia chyba 1 stopień dojrzałosci łożyska i tak jak już pisałam - poród wywolywany 8 dni po terminie i wtedy łozysko było tylko 2 stopnia:)

a ja się oswajam z tym 8 czerwca......mój M bardzo zadowolony, bo mówi,ze to niezwykłe mieć dwoje dzieci z tego samego dnia(innego roku:)).

zaraz nadrsbiam resztę:)

Ostatnia edycja:
Witam i ja

Nanulika - ja rowniez wierze ze bedzie wszystko u was dobrze.
Nam na genetycznym powiedzieli ze jest bardzo duze ryzyko chorob genetycznych i wszyscy tu lekarze przekonywali nas na dalsze badania i testy. Ale my powiedzielismy - nie - bo wierzylismy wtedy i wierzymy teraz ze mala jest i bedzie zdrowa. Tak dlugo na Mijeczke czekalismy i tylko dzieki tej dlugoletniej wierze, ze w koncu nam sie uda, ze kiedys bedziemy tulic bobaska, dzisiaj mozemy sie cieszyc z bycia w ciazy i z kazdej chwili czucia jej. Nie zalamuj sie bo wiara naprawde czyni cuda. Jestesmy z wami.

Dzieki dziewczyny za mile opinie o mnie i mezusiu - ja zawsze mowilam ze my nie jestesmy normalni:-D. Nie a tak powaznie kazdy ma jakies metody na swoj zwiazek, my juz jestesmy ze soba ponad 17lat takze znamy siebie chyba juz za dobrze:-D. Po za tym po ostrej klotni zawsze jest ostry sex a to zawsze sprzyja pojednaniu:-D:-D:-D - niestety tym razem z sexu nici z wiadomych wzgledow ale za to byla zabawa w sex telefon:-D:-D:-D zawsze cos:-D:-D:-D.

Ja wczoraj malo aktywna tu bylam bo mnie jakies dziwna bole zlapaly i trzymaja do dzis i na 10ta jade do szpitala do poloznej na wizyte. Bole sa bardzo dziwne tzn nie moge siedziec bo mam wrazenie ze mlodej glowka gniote i to tak strasznie boli a do tego bol podbrzusza szczegolnie jak wstaje z lozka i chodze co kilka krokow postoj bo czuje jak bol narasta i po jakim czasie odchodzi i tak co chwile:-( ale ten bol rozni sie skurczy co mialam 15lat temu i dlatego nie wiem co to jest :-(no oczywiscie znowu uczucie boli partych:-(.
Sorki ze tylko o sobie wybaczcie pleaseeee.

Kciukasy za dzisiejsze wizyty

malinka ja chodzę do gin na nfz i posiewy mam za free.. :p

ja miesiąc temu miałam łożysko 3 stopnia ale bez cech starzenia. teraz już nie będę miała usg do końca ciąży .

Kciuki trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty !

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

dawno się nie meldowałam , ale generalnie wszystko u nas ok .
Staram się was podczytywać w miare na bieżąco , ale tyle drukujecie, że ciężko.
Do ogólnej dyskusji nie włączam się bo ostatnio mam jakiś mega dołek , nawet zrobiłam sobie dzień czy dwa totalnego odseparowania się od spraw związanych z ciążą , porodem - tylko brzuch mi o tym przypominał- i nawet trochę pomógł taki relaksik .

Dziękuje za odpowiedzi od czerwcówek z Krakowa , dotyczących miejsca planowanych porodów. Ja się jeszcze zastanawiam , ale chyba będzie to ten niesławny Kopernik, po mimo kiepskich opinii na necie , to jakoś opieki nad noworodkiem do mnie przemawia ( na to raczej nie narzekają) , no i przede wszystkim opinia mojej koleżanki oraz kuzynki, które tam rodziły i były zadowolone.

Z tego co ogarnęłam:

Kamila - zdrówka !!!!

Gkvip- naprawdę musicie być mega fajnym małżeństwem, zazdroszczę kreatywności w rozwiązywaniu konfliktów małżeńskich :-)
Lena- super, że w końcu zaczęło się układać :-)

Dorota- u ciebie nóżki za małe o 2 tygodnie , a u mnie głowa i brzuszek :-(.
Gin też stwierdziła ,że to może być błąd pomiaru , ale ja głupia zamiast posłuchać ginki i się nie denerwować , jak tylko przyjechałam to na net i zaczęłam sprawdzać , no i kończyło się na panice, histerii i płaczu ,że coś nie tak dopiero jak m przyszedł z pracy to się uspokoiłam i zaczęłam racjonalnie myśleć , że w sumie jeżeli do tej pory wszystkie genetyczne usg były w normie i lekarz mówi że nie ma co się stresować to może ma racje :confused:.

Iwon- planuje zakupić dwa kocyki , cienki i grubszy na noce a w upalne dni to pieluszka flanelowa lub tetrowa, konkretna kołderka w planach późniejszych

Nanulika - Głowa do góry , będzie dobrze , trzymam &&&&&&&&&&&&&&

Avo - moja kuzynka urodziła córę dwa tygodnie temu, ustaliła z lekarzem termin cc na poniedziałek 30 kwietnia , a w piątek 27 baby stwierdziło że już chce wyjść dostała bóli i cc zrobili wcześniej , więc nic straconego może twojej też nie spodobał się termin i sama zdecyduje.
Żeby było śmieszniej dodam ,że lekarz całą ciąże utrzymywał i zapewniał że będzie chłopak , nieźle się zdziwił jak wyciągnął zamiast Patryka, Maje:-)

Więcej nie pamiętam , za co baaaaardzo przepraszam :sorry2:

Miłego dnia życzę !!!!!!!

Chcącym urodzić rychłego porodu , a z niechcącymi się solidaryzuje i ściskam gitarki :-)

A ja tak sobie siedzę z wystygniętą herbatą i rozmyślam. Patrzę na swój suwak.. i na Wasze suwaki .. i co widzę.. widzę tylko "kilka dni" .. tak do końca nie dociera do mnie że za te "kilka dni" obok nas pojawią się małe robaki które będą chciały naszych cyców :) i te małe robaki będą z nami do końca naszego życia :) Za te "kilka dni" nasze życie stanie sie zupełnie inne niż było do tej pory... zupełnie inne! Ale nie mogę jakoś sobie tego uświadomić że to przecież tylko " kilka dni" ... ! Moje myśli czasem są dziwne i zamotane, ciężkie do zrozumienia ale cóż... ciekawe jak to będzie, ciekawe jak nasze maluszki będą wglądały, ciekawe ile będzie dzieciaczków brunetów blondynów a ile rudych ... ciekawe które będzie miało najdłuższe włosy a ciekawe ile będzie łysych ... ciekawe ile będą ważyły ... które będzie najcięższe.. ciekawe jak będą długie... wszystko okarze się za kilka dni !.

Kamila - to mamy taki same rozmyslania:tak: jak to wszystko bedzie jak zmieni sie nasze zycie i ile nas tu zostanie po urodzeniu bobasow:tak:
oj fajnie bylo by sie kiedys spotkac kobitki :tak: tak przy piwku lub drineczku

reklama
Witam,

Nanulinka - wierze że będzie dobrze, USG to tez nie jest bezawaryjny sprzęt, moze jakis cień. Musi dobrze byc nie ma innej mozliwości.

Niespodzianka - my tu bedziemy dyżur do końca pełnić :) Wszystkie chca wczesniej rodzic a ja dalej sie upieram na połowe czerwca....

Teściowa wczoraj mnie zalamala.... wszystkie czereśnie złapały jakies chorubsko i nie wiedomo czy cokolwiek bedzie.. Dlaczego?????

Milego dnia wam zyczę i lecę prać. Bo ostatni dzień ładnej pogody podobno dziś.
a i trzymam kciuki za dzisiejsze ewentualne wizyty tych które mają. I nie rodzic mi tu dziś bo na czerwiec oprócz mnie i niespodzianki nikt tu nie zostanie a a honor czerwcówek trzeba dbac :)

gkvip - oj tak.... drineczku... ja nawet chetnie do szkocji polece na drinka :) zaczyna mi chyba brakowac... Ostatnio piłam martini z woda i sprite i w ciul cyttyny tylko ze bez martini :)

Do góry