reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witam,
matko nie bylo mnie pare dni i takie smutne wiadomosci:-( wspolczuje bardzo z powodu poronien:-:)-:)-( trzymam kciuki zeby udalo sie ponownie zafaslkowac!

ja bylam w srode u lekrza i widzialam moja fasolke:tak: ma 17mm i pieknie bijace serduszko:tak: lekarz mi wyznaczyl termin na 12 czerwca, a wedlug miesiaczki wychodzi mi 14czerwiec.
u mnie od 6 miesiaca mdlosci i czasami straszne migreny. lekarz powiedzial ze moge wziasc paracetamol jak bedzie bardzo mocno bolala glowa.
dziewczyny mam pytanie -czy wszystkie bierzecie witaminy? ja niestety mam straszne po nich mdlosci i nie biore:no: no ale jeszcze nie mam wynikow wiec nie panikuje. jak sie okaze ze sa zle to wtedy bede brala, a jak nie to zrezygnuje.

Kamila-Lublin- - ano, moja pierworodna 21 lat skończyła w maju, na razie nie w głowie jej macierzyństwo, ma czas (i małe rodzeństwo, więc wie z czym to sie je...), a mój czas reprodukcyjny zbliża sie do mety, więc chciałam jeszcze zdążyć z rodzeństwem dla drugiej jedynaczki.

o to tak jak ja w maju :)
W sumie taka roznica wieku jak mlodsza ma 3,5 roku to czuje sie jak jedynaczka:) za to jak drugie sie urodzi to bedzie 4 lata roznicy to sie jeszcze dogadają :)

Maćku moja maleństwo w 7t2d miało 11,3mm czyli podobnie do twojego, mój mąż mówi że to byk a nie fasolka ;-)

Kamila cieszę się z udanej wizyty a że waga póki co idzie w dół to dobrze ;-) u mnie też -1 na razie i głos oczywiście też już oddany

Goldenlucy to jesteśmy dwie, bo mam tak samo od dwóch dni a wizyta dopiero 16.11 a jeśli chodzi o Twoją koleżankę to niestety czasami trafiają się takie france, które dowartościowują się dogryzając innym, nie przejmuj się nią wcale

Buziak moja cera też rządzi się swoimi prawami a włosy zupełnie straciły blask i są matowe, śmiałam się już ostatnio że to maluch zabrał im cały blask i teraz świeci w brzuchu ale za to bardzo poprawiły mi się paznokcie, miałam problem z ich rozdwajaniem a teraz są piękne, długie i wytrzymałe;-)

Nanulika wspaniale że masz przy sobie takie cudownego mężczyznę na którym możesz polegać.
Trzymam kciuki za dobre wieści na wizycie

Madziarra21 bardzo mi przykro

Ja straciłam nasze maleństwo w lipcu a dziś noszę pod sercem mały skarb, wierzę że i u Ciebie będzie wszystko dobrze. Ściskam Cię mocno kochana

Mamina cudowne wiadomości:-)

Alijenka trzymam kciuki za wizytę a Ty się nie stresuj bo wszystko będzie dobrze

Kosmopolitan ja też nie biorę jeszcze witamin, zobaczę co wyniki pokażą i co lekarka powie

Byłam dwa dni na uczelni i jestem wykończona a jutro idziemy na urodziny dziadka mojego męża więc raczej nie uda mi się odpocząć, w poniedziałek chyba zrobię protest i nie wstanę z łóżkaa teraz uciekam do wanny
Miłego wieczorku kobitki

kosmopolitan
ja też nie biorę jeszcze witamin choć mam zamiar coś niedługo zacząć brać :) a póki co staram się zdrowo jeść choć mam trudności bo mam ochotę na same syfy :)

Mam dobre wiesci- Robal ma 14mm jutro rozpocznie 9tydzien, bije mu serce jak dzwon , widzialam kregoslup i raczki.
Moj maz zwariowal jak usluszal serduszko
Jestem szczesliwa
Super!:tak:
dziewczyny mam pytanie -czy wszystkie bierzecie witaminy? ja niestety mam straszne po nich mdlosci i nie biore:no: no ale jeszcze nie mam wynikow wiec nie panikuje. jak sie okaze ze sa zle to wtedy bede brala, a jak nie to zrezygnuje.
Ja też nie łykam żadnych witamin. Gin wspominał tylko o kwasie foliowym.

Dziewczyny rosną Wam brzuszki?
Mi rośnie chodź na wadze nie przybywa :) W spodnie żadne już sie nie wcisnę, chodze tylko w getrach :) Oglądałam przed chwilą zdjęcia brzuszków forumowiczek i już niektóre w 13-14 tygodniu mialy spore arbuziki :D Coś czuje że ja już niedługo tez będę miała taki arbuzik a słyszałam że w kolejnych ciażach brzuch szybciej rosnie.. :) W pierwszej ciąży dopiero ok 6 miesiąca wywaliło mi bęben :D

Ja jeszcze we wszystkie spodnie wchodzę ale to fakt, że w 2 ciąży szybciej ten brzuch "wywala", u mnie też w pierwszej ciąży bardzo długo nic nie było widać aż mnie to denerwowało...

reklama
Ja juz od kwietnia biorę kwas foliowy i PRENATAL Classic - to witaminy dla planujach ciąże, kobiet w ciąży i karmiących. W poprzedniej ciąży też je brałam. W Polsce kosztują ok. 45 zł za opakowanie 90 szt. - tu za op. 30 szt. musiałabym zapłacić ok. 25Euro (oczywiście inne tu są, ale tez dla kobiet w ciąży).

Do góry