reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam nadal w dwupaku
Wczoraj już nie miałam siły pisać jak wróciliśmy od ginki do domu

Agulex
doskonale cię rozumiem, mi się wczoraj wepchnęła młodziutka laska u gina, ja tu powoli 10 miesiąc ciąży zaczynam a ta na chama się wepchała

AVO super że wynik ujemny :tak:

buziak
powodzenia, trzymam kciuki żeby coś ruszyło, ale urodź tak 00:01 z dedykacją dla teściowej ;-)

Rysica fajnie że jeszcze się trzymacie, gdyby było inaczej miałam bym wyżyty sumienia za moje wcześniejsze kciuki ;-)

agaundpestka powodzenia u lekarza, oby wszystko było po twojej myśli :tak:

mlodak
kciuki zaciśnięte, czekamy na kolejne wiadomości już z domku

MsMickey
powodzenia an wizycie

veritaserum71 trzymam kciuki za rozwój sytuacji :tak:

delwer
super że idziecie już do domku :biggrin2:

Magni cieszę się że brzdąc jest raki silny i tak dobrze sobie radzi :tak: teraz już będzie coraz lepiej

Wieczorem po wizycie już jakoś nie miałam ani siły ani chyba ochoty włączać komputer. Szyjka krótka ale nie zgładzona jeszcze trochę odchylona w tył, rozwarcie na 1.5 palca. Wody są ok, ruchy oczywiście też - tradycyjnie skopana głowica :biggrin2:
Jeżeli do czwartku nie urodzę to rano mam wypić 2 łyżki oleju rycynowego i o 10 zadzwonić do ginki na która na ktg przyjechać, będzie po obchodzie i będzie wiedziała jak sytuacja na oddziale wygląda, jak będą jakieś skurczę to mnie już zostawi a jak nic to będziemy się na przyszłą środę na indykcje umawiać. Dodatkowo okazało się że w laboratorium się pomylili i podali przez tel że gbs mam ujemny a niestety wyszedł dodatni :wściekła/y: więc całe szczęście że jednak jeszcze nie urodziłam
Stale kuje mnie podbrzusze, czułam każdą nierówność drogi jak wracaliśmy wieczorem do domu a potem nawet ruszyć się nie mogłam i dodatkowo jeszcze zaczął mi drętwieć mięsień od wewnętrznej strony uda, wiem że narzekam ale jestem już zmęczona

Josie
ja też jestem po terminie i ktg jak widać dopiero w czwartek będę miała

Dobrego dnia kobitki wam życzę

Natalia- narzekaj ile wlezie:) Ja tez już jestem monotematyczna bardzo- wszytsko mnei boli, mam dosyć i boję sie tej cc jak cholera i głupia czytam w necie o róznych zatorach...pierd.....jestem.....

reklama
Tak was czytam.... Czy jest jeszcze ktos kto ani pol skurcza nie mial???? :)

Rodzace ~&&&&&&&&&&&&&&&&&

Jaaaaaaa, nawet przepowiadające mnie nie nawiedziły. Więc zyje w blogiej nieświadomości co to jest skurcz.

Witam, ja się budzę o świcie włączam radio a tam Elektryczne Gitary - To Już Jest Koniec - YouTube
Hmm czy to koniec pewnego etapu w życiu i nowa rola życiowa -już dziś??- za godzina lekarz i zobaczymy.

Powiem Wam, ze na dekiel mi wali, bo nie wiem czy w nocy miałam takie bóle brzucha- skurcze, czy to był sen- bo rano obudziłam się z małymi:baffled::baffled:

Ja wczoraj miałam taki sen - z tym ze obudziałm się bez niczego. I nie wiem czy to skurcze czy wyobraźnie płata figle... Tym bardziej ze nie wiem nawet jak sie skurcz "odczuwa".
Aga a ty się przyznaj - SPAKOWAŁAŚ TORBĘ??

Witam nadal w dwupaku
Wczoraj już nie miałam siły pisać jak wróciliśmy od ginki do domu

Agulex
doskonale cię rozumiem, mi się wczoraj wepchnęła młodziutka laska u gina, ja tu powoli 10 miesiąc ciąży zaczynam a ta na chama się wepchała

AVO super że wynik ujemny :tak:

buziak
powodzenia, trzymam kciuki żeby coś ruszyło, ale urodź tak 00:01 z dedykacją dla teściowej ;-)

Rysica fajnie że jeszcze się trzymacie, gdyby było inaczej miałam bym wyżyty sumienia za moje wcześniejsze kciuki ;-)

agaundpestka powodzenia u lekarza, oby wszystko było po twojej myśli :tak:

mlodak
kciuki zaciśnięte, czekamy na kolejne wiadomości już z domku

MsMickey
powodzenia an wizycie

veritaserum71 trzymam kciuki za rozwój sytuacji :tak:

delwer
super że idziecie już do domku :biggrin2:

Magni cieszę się że brzdąc jest raki silny i tak dobrze sobie radzi :tak: teraz już będzie coraz lepiej

Wieczorem po wizycie już jakoś nie miałam ani siły ani chyba ochoty włączać komputer. Szyjka krótka ale nie zgładzona jeszcze trochę odchylona w tył, rozwarcie na 1.5 palca. Wody są ok, ruchy oczywiście też - tradycyjnie skopana głowica :biggrin2:
Jeżeli do czwartku nie urodzę to rano mam wypić 2 łyżki oleju rycynowego i o 10 zadzwonić do ginki na która na ktg przyjechać, będzie po obchodzie i będzie wiedziała jak sytuacja na oddziale wygląda, jak będą jakieś skurczę to mnie już zostawi a jak nic to będziemy się na przyszłą środę na indykcje umawiać. Dodatkowo okazało się że w laboratorium się pomylili i podali przez tel że gbs mam ujemny a niestety wyszedł dodatni :wściekła/y: więc całe szczęście że jednak jeszcze nie urodziłam
Stale kuje mnie podbrzusze, czułam każdą nierówność drogi jak wracaliśmy wieczorem do domu a potem nawet ruszyć się nie mogłam i dodatkowo jeszcze zaczął mi drętwieć mięsień od wewnętrznej strony uda, wiem że narzekam ale jestem już zmęczona

Josie
ja też jestem po terminie i ktg jak widać dopiero w czwartek będę miała

Dobrego dnia kobitki wam życzę

A co olej rycynowy ma zdziałać? Bo jakoś tak drastycznie mi się kojarzy!
Jedna ma masaż szyjki, inna czopki, jeszcze inna np. ten olej, a mój Gin nic a nic nie wspominał o jakichś takich dodatkowych metodach!
Jak pomyślę, że mam jeszcze dwa tygodnie przed sobą to aż mi się płakać chce!!!
Ja na KTG od tego tygodnia dwa razy w tyg jestem mimo iż jeszcze przed terminem 5 dni...

Ale dziś pogoda: na upicie się idealna!:szok:

Ja wczoraj miałam taki sen - z tym ze obudziałm się bez niczego. I nie wiem czy to skurcze czy wyobraźnie płata figle... Tym bardziej ze nie wiem nawet jak sie skurcz "odczuwa".
Aga a ty się przyznaj - SPAKOWAŁAŚ TORBĘ??
Spakowałam- wyjścia nie mam ciśnienie w domu rano 150/110 w przychodni 170/110 i to godzine po lekach, no nic mam skierowanie do szpitala więc ruszam, lekarka powiedziała, ze chce zapobiec tragedii więc nie protestowałam i chyba cesarka mnie czeka przy takim ciśnieniu :( a jej pod uwagę nie brałam.

Hej :)

Dzisiaj wyjątkowo spałam do wpół do dziesiątej! :shocked2: Ale jestem wytłumaczona, bo w nocy synek miał koszmary i musiałam iść do niego. Jakoś tak się wybudziłam, że nie mogłam zasnąć - w głowie tylko temat porodu :rolleyes2:

Verita weszłam na wieści ze szpitala widząc Twój nick i byłam pewna, że to Tu urodziłaś, a Ty o Katrinie :-p No nic, Kasi gratulujemy, na Ciebie czekamy i nadal trzymamy kciukasy ;-)

Klusia M jeśli chodzi o macierzyński, to pisze się tylko zwykłe podanie z prośbąo udzielenie urlopu z takim a takim dniem i załącza akt urodzenia, żadnych oficjalnych wniosków :tak:

Młodak fajnie, że waga Ci tak leci w doł, jesteś nadzieją że i dla nas los okaże się w tej kwestii łaskawy ;-)

December
ja nie miałam jeszcze żadnego skurcza, ja, ja! :blink:

Delwer fajnie, że już dzisiaj w domku!

Muńka z tym śniadaniem, to o mnie :tak: Ja już wieczorem mam poranny ułożony jadłospis :-D

Kamila u mnie dzisiaj też nocka nieprzespana przez koszmarki starszego synka ... On jest w takim wieku, że genralnie mamy to teraz co drugi dzień..

Agulex
pokażesz fotkę z nową fryzurką? :)

Tialana narzekaj ile wlezie, masz prawo ;-) Życzę żeby do czwartku poszło u Ciebie równie szybko jak u Katriny i żebyś nie musiała się bujać do nast. środy :tak:

Dziewczyny dzisiaj mam 37 tydzień, więc mogę oficjalnie rodzić :sorry2:

reklama
Hej Wam :)
Ja tylko na chwile powiedziec, ze dzis juz lepiej z moimi bolami po bokach brzucha :) lezuchowanie pomaga :) skurcze tez ustały. Poznoej z Wami popisze, bo nam net nie dziala i z komorki pisze.
KATRINA gratulacje
AGA trzymam kciuki

Do góry