• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pęcherzyk ciążowy bez zarodka a wysoka beta

Hej wszystkim, to moja druga ciąża, po 9 miesiącach od poronienia w 8tc. Według ostatniej miesiączki mam 7 tydzień ciąży, ale moje cykle to około 33 dni, beta hcg na 7 tydzień (6+4) wynosi 27531,00 mlU/ml ale na USG w 6+3 lekarz widział jedynie pęcherzyk ciążowy bez zarodka i ciałka żółtego o wielkości 13x10mm, od 2 tygodni (od pozytywnego testu ciążowego) biorę duphaston. Lekarz kazał czekać, za tydzień zrobić betę i po majówce przyjść sprawdzić na USG. Czy ktoś miał podobną sytuację? Słyszałam że przy takiej becie to już zarodek powinien być.

reklama
W 8 tygodniu ciąży powinien być już zarodek z bijącym serduszkiem ale wielkość pęcherzyka ciążowego odpowiada młodszej ciąży, być może owulacja Ci się przesunęła.
A na jakiej podstawie przepisał Ci duphastonu? Badałaś progesteron i masz jego niską wartość tak?

Hej wszystkim, to moja druga ciąża, po 9 miesiącach od poronienia w 8tc. Według ostatniej miesiączki mam 7 tydzień ciąży, ale moje cykle to około 33 dni, beta hcg na 7 tydzień (6+4) wynosi 27531,00 mlU/ml ale na USG w 6+3 lekarz widział jedynie pęcherzyk ciążowy bez zarodka i ciałka żółtego o wielkości 13x10mm, od 2 tygodni (od pozytywnego testu ciążowego) biorę duphaston. Lekarz kazał czekać, za tydzień zrobić betę i po majówce przyjść sprawdzić na USG. Czy ktoś miał podobną sytuację? Słyszałam że przy takiej becie to już zarodek powinien być.
Tak mialam podobną, z om 7w0d pecherzyk 1,9 cm , beta 33 tys podejrzenie pustego jaja. Tydzien pozniej na usg zarodek 1,24 cm z serduszkiem odpowiadajacy 7w3d, okazalo sie ze ciaza byla kilka dni mlodsza 😉

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry