• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pęcherzyk ciążowy bez zarodka a wysoka beta

Nie badałam, lekarz zapisał zapobiegawczo ponieważ to ciąża po poronieniu i chciał wykluczyć możliwość poronienia z powodu niedoboru hormonu, przepisał na pierwszej wizycie od razu.
Generalnie zapobiegawczo leków się nie wypisuje bo to nie są pastylki na gardło. Nie wiesz czy potrzebujesz sztucznego hormony czy nie bo badałaś przecież.
Jeśli to było Twoje pierwsze poronienie to niestety ale statystyka mówi, że to jest częste i się zdarza (sama przez to przechodziłam) ale to nie jest podstawa do wypisywania duphastonu. Jeśli miałabyś stwierdzoną niedomogę lutealną to zrozumiałabym to.

reklama
Generalnie zapobiegawczo leków się nie wypisuje bo to nie są pastylki na gardło. Nie wiesz czy potrzebujesz sztucznego hormony czy nie bo badałaś przecież.
Jeśli to było Twoje pierwsze poronienie to niestety ale statystyka mówi, że to jest częste i się zdarza (sama przez to przechodziłam) ale to nie jest podstawa do wypisywania duphastonu. Jeśli miałabyś stwierdzoną niedomogę lutealną to zrozumiałabym to.
Rozumiem i dziękuję za odpowiedzi jednak to lek który wypisał lekarz więc dalej będę go brać, ale chętnie się dowiem jakie badania powinnam zrobić, bo lekarz nic mi o tym nie wspomniał, poziom progrestwronu tak?

Rozumiem i dziękuję za odpowiedzi jednak to lek który wypisał lekarz więc dalej będę go brać, ale chętnie się dowiem jakie badania powinnam zrobić, bo lekarz nic mi o tym nie wspomniał, poziom progrestwronu tak?
Teraz do bezsensowne bo już sztucznie przyjmujesz ;)
Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza z dobrym sprzętem, przed majówką - powinien być już zarodek z serduszkiem.
Trzymam kciuki :)

Teraz do bezsensowne bo już sztucznie przyjmujesz ;)
Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza z dobrym sprzętem, przed majówką - powinien być już zarodek z serduszkiem.
Trzymam kciuki :)
Jestem już umówiona do innego po Majówce i u niego bym chciała zostać właśnie, dam znać co mi powie, dziękuję za informację i odpowiedzi

Jestem już umówiona do innego po Majówce i u niego bym chciała zostać właśnie, dam znać co mi powie, dziękuję za informację i odpowiedzi
Jednak poszłabym przed majówką na Twoim miejscu bo jeśli nie pojawi się zarodek i będzie puste jajo płodowe to będziesz sztucznie podtrzymywała ciążę i opóźniała tym samym przyjście miesiączki.
Oczywiście zrobisz jak uważasz , Twoja decyzja.

Rozumiem, czyli jeśli 30ego bym poszła i tam na wizycie podczas USG dalej nie byłoby widać zarodka to już nie ma szans? Z tą lekarka jestem umówiona na 5.05 bo powiedziała że wcześniej nie ma sensu, ale właśnie chciałam iść do innego lekarza zaraz po majówce, ale masz rację - postaram się zmienić termin. Betę HCG mam do powtórzenia też 29.04 żeby zobaczyć przyrost po tygodniu (też nie wiem dlaczego taka odległość, w poprzedniej ciąży robiłam po prostu 2 razy dzień po dniu)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry