reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

blondmoże stres i za mało jesz? ale 100ml to i tak dużo, ją 30 odciagam.maly mi obydwie piersi w 15 min wydaja do zera :-\

reklama
Jak Wiktor sie urodził to ja jakoś po 3 msc dostałam okresu, a karmiłam 4 msc.. więc to nie ma reguły na to .
blond mój ma taką szorstka wysypkę na buzi i okolicach uszu i szyi i troszke na dekoldzie, pediatra mówiła ze moze to od tego ze dziecko przytula sie do naszych ubran upranych w normalnym proszku albo poperfumowanych albo przez moje odżywianie powiedziała że podczas karmienia piersią nie moge jeść zadnych świerzych warzyw i owoców zadnych warzyw gotowanych strączkowych i wogole mowila ze tylko gotowany kurczak z marchewka lub burakami i ziemniaki haha.. i tylkow oda do picia... ona ma takie podejscie do diety karmiącej matki, ja jej powiedzialam ze sie stosuje do jej zalecen i nic nie jem ale prawda jest zupelnie inna bo staram sie jesc wszystko by pokarm byl wartosiowy i zebym anemi nie miala, jem warzywa i rozne wędliny i nabiał i mam to gdzies ale przepisała nam maśc robioną i mam smarować 2 razy dziennie ciekawe czy pomoże..

Iwon no to gratuluje odzyskania stop:)
Josie moze odciagalas tyle bo laktator jakis do kitu...bo dziecko na pewno je wiecej wiec wiecej musi tam byc, niby tyle ile je , tyle jest produkowane. ja np aventem recznym nie moglam odciagnac kompeltnie nic, a jak przesiadlam sie na swoj reczny TT to normalnie odciagalam bez problemu. tylko to trzeba poprobowac bo kolezanka tym aventem odciagala normalnie a moim nie:/ ja wiem ze 100 to niby duzo ale alan je wiecej, no i kilka dni temu bylo wiecej mleka.no ale fakt faktem ze wczoraj mialam zajebiscie nerwowy dzien i boje sie ze od tego tak sie zrobilo. ale zeby to w takim tempie zniknelo sobie po prostu?;/

KAmila moja polozna gada podobnie. tyle ze jak tak jadlam przy rafale jak oni kaza to mleko mialam slabe i rafal nie przybieral na wadze a wrecz mi schudl. teraz jadlam normalnie i Alan rosl ladnie. no ale od tych kilku dni znowu jem trociny bo boje sie ze te kolki to przez moje normalne jedzenie i zaczynam od nowa wprowadzanie wszystkiego...jeden plus ze waga zaczelaznowu spadac, tzn 1 kg mniej w te kilka dni no ale wreszcie 6 z przodu sie pokazala...kiedy ja wroce do swojej wagi???przed ciaza wazylam 64 ale bylam juz utuczona...ale normalnie waze 55-58 to jeszcze ponad 10 kg.przy moim wzroscie to bardzo duzo.

Iwon no to gratuluje odzyskania stop:)
Josie moze odciagalas tyle bo laktator jakis do kitu...bo dziecko na pewno je wiecej wiec wiecej musi tam byc, niby tyle ile je , tyle jest produkowane. ja np aventem recznym nie moglam odciagnac kompeltnie nic, a jak przesiadlam sie na swoj reczny TT to normalnie odciagalam bez problemu. tylko to trzeba poprobowac bo kolezanka tym aventem odciagala normalnie a moim nie:/ ja wiem ze 100 to niby duzo ale alan je wiecej, no i kilka dni temu bylo wiecej mleka.no ale fakt faktem ze wczoraj mialam zajebiscie nerwowy dzien i boje sie ze od tego tak sie zrobilo. ale zeby to w takim tempie zniknelo sobie po prostu?;/

KAmila moja polozna gada podobnie. tyle ze jak tak jadlam przy rafale jak oni kaza to mleko mialam slabe i rafal nie przybieral na wadze a wrecz mi schudl. teraz jadlam normalnie i Alan rosl ladnie. no ale od tych kilku dni znowu jem trociny bo boje sie ze te kolki to przez moje normalne jedzenie i zaczynam od nowa wprowadzanie wszystkiego...jeden plus ze waga zaczelaznowu spadac, tzn 1 kg mniej w te kilka dni no ale wreszcie 6 z przodu sie pokazala...kiedy ja wroce do swojej wagi???przed ciaza wazylam 64 ale bylam juz utuczona...ale normalnie waze 55-58 to jeszcze ponad 10 kg.przy moim wzroscie to bardzo duzo.

no właśnie ja przy wiktorze tez jadlam trociny przez caly czas i on mi bardzo bardzo malo przybierał ... mleko miałam prawie jak woda a teraz jak widze moje mleko to jest bardzo tłuste :D tzn jak sie rozwarstwia to na górze sporo tluszczyku zostaje.. tego najwazniejszego skladnika dzieki ktoremu dziecko czuje sie pełne.. ja mimo wszystko chudne bo nie obżeram sie już smażonym i ciężkostrawnym:p chociaż waga spada to ja nie widze zmiany w wyglądzie, moze jak mi sie w koncu 6 z przodu pokaże to cos zobacze hehehe

Dziewczyny czy budzicie maleństwa na karmienia czy same to robią? Mój jest spiochem i zazwyczaj muszę go jednak budzić żeby jadł co 3 godz. Ps. Prawdopodobnie jutro nas puszcza do domu bo posiew kontrolny na bakterie na razie ujemny, ale trzeba czekać do jutra. Trzymajcie kciuki!

dzien dybry. Robie co mi polozna zalecila czyli karmie mala ok30min a wieczorem nawet godzine ciagiem. Jak zasypia to budze ja zimnym mokrym wacikiem lub zmieniam pieluszke. Spi dluzej zdecydiwanie :)

bry!

Łeb mi pęka i nie mam ciśnienia:wściekła/y:
Młody śpi,starszy zaczął wakacje i mu delikatnie odwala ze szczęścia;-)

Iwon ja na początku wybudzałam,teraz sam się budzi.

Josie ty wybudzasz małego,żeby zmienić pampera???

Miłego popołudnia:-)

Dzień dobry! :-)
Gkvip gratki!
Czyli kto jeszcze został z brzuszkiem?

Nasza dziecinka jakaś marudna i nie bardzo mam czas posiedzieć dłużej i poczytać... Więc jadę tylko "po łekach" ;-)

normalnie rece mi opadaja powoli, juz 2 tygodnie jestem z dziecmi sama, a maly jak placze to ja ani do lazienki ani zjesc...nic. a rafal jak slyszy ze alan placze to tez cos sobie wymysla ze go np glowa boli i wyje jeszcze glosniej.
sorki ze namarudzilam ale smutno mi jak cholera, zazdroszcze tym ktore maja facetow przy sobie. naprawde.
Powiem Ci, że jesteś mega dzielna!!! :tak: Sama z maluszkiem i do tego drugie małe dziecko! Szacun!
Ja bym się chyba bez pomocy M nie ogarnęła. I jestem pod wrażeniem jaki jest chętny do pomocy. Czasami to jest między nami wręcz rywalizacja ;-)

Mała jeszcze śpi, obiad się gotuje to napiszę Wam mądrości mojej położnej ;-)

Po pierwsze do tej pory karmiłam na żądanie, co kazała nam zamienić na system 2-3 godzinny (oprócz nocy), aby lepiej zorganizować sobie dzień.
Jak zapewne większości z Was zdarzały nam się dni, gdy mała wisiała na cycu po kilka godzin i nic nie mogło jej uspokoić. Jadła aż nie zwymiotowała. :sorry2: Okazało się, że jest to błąd, bo dziecko może chcieć cyca nie tylko dlatego, że jest głodne. Jak zje tyle co zawsze a jest marudne zamiast dokarmiać należy dać do picia glukozę (płaska łyżeczka na 100 ml wody). Działa rewelacyjnie - wczoraj wieczorem bardzo długo nie mogliśmy Zosi uśpić, więc gdy inne metody zawiodły dostała gluko0zę i spała 5 godzin :tak: Zresztą jak byłyśmy w szpitalu to też stosowali glukozę jako uspokajacza.

Inny fajny patent na uspokojenie dzieciątka - bujanie, ale nie na boki tylko góra-dół! A na głókę nałożyć pieluszkę.

reklama
hej,

gkvip ja chodze od rana z telefon bo czekam na wiadomośc od Ciebie a Ty juz napisałaś tutaj:-) super, ogromne gratulacje:tak:

josie no wlasnie przez ten pokarm mozna sie zalamać, jak cos to dokarmiaj i nie miej wyrzutow, najwazniejsze, zeby dziecko nie było glodne:tak: ja mialam wyrzuty ogromne, ze nie wpadlam na pomysl, zeby Kubę dokarmiać wczesniej a On biedaczek plakal a ja razem z Nim:-:)zawstydzona/y:
teraz butelka poszla od razu w ruch:tak:

blond dzielna jestes, ja od niedzieli mozna powiedziec, ze zostaje sama, mama do PL, maz do pracy na noc chociaz zwolnienie ma do 5 lipca ale juz chyba pojdzie wczesniej i pierwsza nocke bede sama, a w dzien mąż bedzie odsypiał.
jakos trzeba dac rade

czekamy wlasnie na health visitor:tak: wczoraj bylismy u poloznej ale nie zwazyla Malego, mam nadzieje, ze dzisiaj to zrobią:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry