reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Josie chyba wszystko działa :) ja tez teraz jak mam czas jak dzieci śpią zaglądam co po chwile a tu nikt nie pisze...

reklama
agaundpestka a co konkretnie polecasz do kontaktu na komary? szwagierka powiedziała, że nie mogę użyć np. brosa czy raida, bo wydzielają toksyczne substancje. jeśli to nieprawda to chętnie zastosuję u siebie:D Co do wózka peg perego to się w 100% zgadzam, są najlepsze zaraz po drogich mcleranach! no i na koniec, mojej też nie sadzam jeszcze na nocnik:p

kasia.natka
polecam cosatto jak josie. solidnie wykonany, nawet przetestowany na plaży, ale niestety nie jest to mclaren. posiadam oba i mam porównanie więc jeśli masz wydać 600-700zł na cosatto to lepiej dołóż 200zł i zakup mlaren np. quest:) po pierwsze posłuży długie lata również innym dzieciom (nic nie skrzypi, nie kołysze, nie rdzewieje), po drugie też rozkładasz siedzisko (ale nie na pasku jak w cosatto czy innych, więc robisz to jedną ręką) i masz wysuwany podnóżek dla maluchów, a po złożeniu zajmuje jeszcze mniej miejsca i jest lżejszy. dzieć go uwielbia! jako drugi polecam niemal każdy peg perego (czyli mamas&papas) - solidny, ładnie wykonany i zabudowany:) fotelik mam 9-18 romer king i zarówno ja i jak i mała jesteśmy na maxa zadowolone. kochamy go szczególnie za jego obszerność i lekkie odchylenie do tyłu umożliwiające spanie.

waris wrzuć fotki jak skończysz!

kasienka i zaza u mnie też jeden ząb wychodzi dwa tygodnie!

sunshine
zazdroszczę brak komarów! dwie osoby polecają ziaje w spray'u na komary, więc skoro tania i skuteczna to zakupię:)

najlepszego dla dzisiejszych jubilatów!!!

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem :) cały dzień coś dziś robię do południa gotowałam małemu 4 rodzaje zupki :) bo szuflada z mrożonymi opustoszała, a szkoda mi dnia tracić na gotowanie jak ładna pogoda. I tak ma zupkę z ryżem, z kaszką jaglaną, ziemniakami, makaronem i oczywiście różne warzywka.
Sterta prasowania czeka, ale jakoś brak natchnienia :)

czy mi cos nie dziala, czy was tu dzis nie ma?? :szok::szok::szok:
Właśnie co się dzisiaj dzieje:szok::szok:

agaundpestka a co konkretnie polecasz do kontaktu na komary ? szwagierka powiedziała, że nie mogę użyć np. brosa czy raida, bo wydzielają toksyczne substancje. jeśli to nieprawda to chętnie zastosuję u siebie:D Co do wózka peg perego to się w 100% zgadzam, są najlepsze zaraz po drogich mcleranach! no i na koniec, mojej też nie sadzam jeszcze na nocnik:p
Dobrze, ze nie jestem sama z tym nocnikiem :D
A na komary kupiłam to pani w sklepie polecała, a na co dzień w domu nie stosuję chodzi mi bardziej o wakacje nad morzem.
elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg

Załączniki

• elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg
    elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 43
Hihihi :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Nir wiem co z tym linkiem, poprawilam juz... A z reki jak wpiszesz? Dom goscinny maja bialogora

dzięki, wpisałam w google i wyskoczyło :biggrin2:

Ja w ciągu dnia jestem z doskoku i czasem tylko czytam, a dopiero potem odpisuję, ale dziś faktycznie puchy tu jak nigdy :biggrin2:

Gabiocha moja zrobiła dzisiaj przedstawienie pt. " mamo, tato, ja spać nie idę" :-D zasnęła godzinę temu, a wcześniej odtańczyła breakdance na łóżku, chodziła z moją torebką na szyi i takie tam jeszcze inne dziwne rzeczy. Normalnie boki z niej zrywaliśmy, aż się mąż zapytał, czy ja dziś jej czegoś do obiadu nie dodałam. Naprawdę wstąpił w nią jakiś diabełek :tak:

Munka - Kubuś tez przed spaniem ćwiczy jakieś pady, jakby uczył się rzemiosła bramkarza futbolowego, ale chwilę poszaleje i zasypia (ostatnio najczęściej w pozycji klęczącej z pupą do góry - tak jak Alinka spała i jak śpi mój mąż, gdy ma za dużo promili w organizmie). I najczęściej zasypia w części łóżeczka, gdzie powinny być nóżki.

Aga - jak ja Wam zazdoszczę tej pogody..... u nas zimno i mokro, to doopy taka wiosna i lato!

ja mam moskitiery i chyba na komary to jest najlepsze jak się jest u siebie "u siebie" ;)

a co do wózków, to fakt Maclareny są super, ale na przykłąd Coneco Traffic to taka można powiedzieć całkiem udana podróbka Maclarena Techno xt...
ja męża namawiam na niego ;)
ale jeszcze mi się podoba Caretero Spacer ;) tylko ten Coneco ma taką fajną budkę powiększaną... no nic, trzeba młodą przymierzyć do jednego i drugiego i zdecydować ;) a może jakiś trzeci?? oby lekki ;P

a w ogóle to byłam dzisiaj w pracy już 6:30 a po pracy do dentysty i byłam po 17 w domu... jestem padnięta a jeszcze czekam aż mi przeciwbólowy zacznie działać............ żeby iść spać...

Ostatnia edycja:
Trochę sie rozruszylo akurat jak sie kapalam.

co do wózków to ja polecam cosatto :-D Jak dla mnie najlepszy...

Wojtkowi coś sie śniło, stałam nad nim, robił takie miny jak nigdy a nagle taki płacz, ze szkoda gadać. Uspokoić Go nie mogłam, ale juz dalej śpi w najlepsze

Dziewczyny G bije rekordy. Wczoraj szalała - jak Gaba Munki - pół na pół z marudzeniem. Efekt: obudzilam się rano w ubraniu, Pe na wersalce... Budzenie się z płaczem, cala noc na cycu... wczoraj już Pe w pewnym momencie mówi: może to jakiś skok? :p się chłopak osluchal :p może dwójki jej wychodzą kolejne... no masakra.

A ja jestem w amoku szukania wózka lekkiego - parasolki. Kasiek fajnie, że coś nt napisalas, i Polaa. Moje typy to: mac xlr, mac xt, cybex topaz, cybex onyx, i to chyba na tyle.
Wszystko w uzywkach ;-)
Warunki:
- duuuuza budka
- pozycja leżąca
- pałąk ?
- wysokość rączek (mam 177 cm)

Pytanie: czym się różni xlr od xt?
onyx od topaza?
Jejku mam dość.
Wczoraj stluklam tel:-( pękło szkło.
Mlodak da się to wymienić?

Uściski dla wszystkich malutow :-) w szczególności dla 11-miesięcznych:-):-):-) obściskocałuski:p

reklama
dzięki, wpisałam w google i wyskoczyło :biggrin2:

Ja w ciągu dnia jestem z doskoku i czasem tylko czytam, a dopiero potem odpisuję, ale dziś faktycznie puchy tu jak nigdy :biggrin2:

Gabiocha moja zrobiła dzisiaj przedstawienie pt. " mamo, tato, ja spać nie idę" :-D zasnęła godzinę temu, a wcześniej odtańczyła breakdance na łóżku, chodziła z moją torebką na szyi i takie tam jeszcze inne dziwne rzeczy. Normalnie boki z niej zrywaliśmy, aż się mąż zapytał, czy ja dziś jej czegoś do obiadu nie dodałam. Naprawdę wstąpił w nią jakiś diabełek :tak:

Dzień dobry.

Chyba klimat jakiś taki dziwny panuje bo moja padła o 23. Plus taki ze 2.30 dostała butlr mleka i spała do rana. Tj jak ja wychodziłam o 7 to nadal spała.

Do góry