reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Iwon no jak ja dziś odrazu w poście napisałam o nocce :-D:-D:-D:-D, a co do niekapka to spróbuj choć tak jak pisałam wcześniej aby z nigo cos poleciało to trzeba nieźle pociągnąć bardzo sobie mamy chwalą
i-nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-150ml-disney-myszka-mickey-miki-z-uchwytem-i-ustnikiem.jpg
ale moja sobie z niego gryzak zrobiła

andzia podziwiam za to że jeszcze cyckujecie i inne dziewczyny też podziwiam za to jakoś sobie ja tego nie wyobrażam u nas :szok:

MsMickey ja też w trakcie pakowania i dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze i już się boję podróży bo Niuśka pierwszy raz w tak daleką podróż pojedzie !!!!!!!!!!!!!

reklama
Mlodak ale Szymus ma upodobania :D

Kasia.natka sto latek na roczek dla MISI!!!!

Rysica pieknie :) nam tez poczatkowo chodzil potem nie a potem jak poszedl to juz w ogole nic innego nie chce robic :) a o raczkowaniu mozna zapomniec :)

Andzia a o czym myslisz ?? jestem jestem :p ale to dalej tajemnica :p:p

MsMickey udanej podrozy :)

Iwonto ja Was nie zalamuje :p ale pochwale ze moj o 20 po grysiku wlozony do lozeczka zasypia sam i spi cala noc do 6:30/7 ale wyspana nie jestem nic a nic :)
mysle ze mozna to nazwac chodzeniem :) i brawo dla Julcia :)

Zaza nie ma sie co bac, u nas trwalo trzy dni i zapomnial co to butelka :) tylko konsekwentnie jak nie bedzie chcial jesc probowac zajmowac przy jedzeniu ... my karmimy sama lyzeczka, pije rurka albo z odkrytego kubeczka :)

Ostatnia edycja:
Kasienka - to jak juz sie ujawnisz to zloze Ci gratulacje:-D;-) Co do wielkosci "tajemnicy" to Mati tez na poczatku byl w tyle. ?Uszka do gory.:-)
Alijenka - dzieki i powodzenia w pakowaniu:-)

No i pytanie dawno niezadawane : Czy ktoras jeszcze nie dostala okresu po porodzie??????? -
pytam oczywiscie mamy karmiace UU
Ja nie dostalam, a endo straszy, ze moge juz przekwitac:szok:

Andzia chyba ten endo przekwita :D ... widocznie masz wysoki poziom hormonu ;)

a no i bylismy wczoraj na zdrowych dzieciach moj dziec o dziwo nie dobil do 11kg :D ma 10,890 hehe :) i mierzy 77cm

wszystko w normie :) i Pani doktor mowila ze duzy

Ostatnia edycja:
Kasienka - nie bardzo przekwita, bo aktualnie w ciazy jest:-D Ja mam hashimoto i prawdopodobnie to bardzo czeste zjawisko po 2 ciazy, nawet w tym wieku (czyt. w bardzo mlodym wieku:-D:-D)
U nas w przychodni nie mierza dzieci. Mati wazy 10 kg, a ubranka nosi niektore juz na 86 (niestety to nie jest wyznacznik). Musze go rozciagnac i zmierzyc sama.;-):-D

zaza - no, to wybiłyśmy się razem! U nas dziś dokładnie to samo! Obudziłam się o 3.30, więc poszłam zobaczyć, czy G się nie odkopała, zaglądam do łóżeczka a G siedzi i się na mnie patrzy :szok: wzięłam ją do nas, ale nie zasnęła, dostała więc mleko i usnęła o 4.30 :-) nieczęsto się zdarza mleko w ciągu nocy, ale jakby nie dostała to pewnie by nie usnęła za szybko.

Hej Ladies,
nie pisałam bo byłam/jestem w ferworze szykowania do wyjazdu nad morze. Wczoraj zajechalismy jeszcze do Ł a za chwilę ruszamy. Cykam się zdeczko, jak G zniesie drogę... Na szczęście wprawę w podrozowaniu ma;-) tylko nie tak długim.

Trzymajcie kciuki:-)

uściski dla wszystkich mamidzieciów ;-);-);-)

Spokojnej podróży i pięknej pogody!!!!:-)

Mój bąbel wczoraj już całkiem ładnie śmigał na dwóch nogach :-) Wygląda to tak, że przejdzie parę metrów, potem się chwieje i upada. Ale wstaje i idzie dalej. Nadal jednak bezpieczniej się czuje, gdy ktoś go prowadzi za rękę. Czy to już można zacząć chodzeniem? Jeśli tak, to nie prześcignął brata, bo K. zaczął w wieku 10 m-cy.

chodzi chłopak jak nic :-)suuper!!

Iwon no jak ja dziś odrazu w poście napisałam o nocce :-D:-D:-D:-D, a co do niekapka to spróbuj choć tak jak pisałam wcześniej aby z nigo cos poleciało to trzeba nieźle pociągnąć bardzo sobie mamy chwalą
i-nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-150ml-disney-myszka-mickey-miki-z-uchwytem-i-ustnikiem.jpg
ale moja sobie z niego gryzak zrobiła

MsMickey ja też w trakcie pakowania i dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze i już się boję podróży bo Niuśka pierwszy raz w tak daleką podróż pojedzie !!!!!!!!!!!!!

my mamy taki niekapek i młoda lubi z niego pić, ale mleka jej w nim nie dawałam.
Wam również życzę spokojnej podróży i udanego wypoczynku!!!

Andzia chyba ten endo przekwita :D ... widocznie masz wysoki poziom hormonu ;)

a no i bylismy wczoraj na zdrowych dzieciach moj dziec o dziwo nie dobil do 11kg :D ma 10,890 hehe :) i mierzy 77cm

wszystko w normie :) i Pani doktor mowila ze duzy

:-):-)

Czy Waszym dzieciakom, które biegają tylko w koszulkach nie spada pieluszka, nie przesikują się??

sto lat dla dzisiejszych roczniaków!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetla się Wam u góry reklama Gerbera z machającym maluchem?? Gabi stoi przy kompie, śmieje się do niego, cały czas mu odma****e i próbuje dać smoczka :-D

Ostatnia edycja:
Iwon gratuluję chodzelnia!!!!

Ja tam na noce caly czas narzekam i dziś też to uczynię. Obudził sie o 0:30 bo zginął smok. Inteligentny K włączył światło a skok znalazł sie w spiworku. Jakim cudem to nie wiem. Tym sposobem siedzialam u mlodego w pokoju do 2:40. Potem przebudzil siena chwilę jeszcze o 4:15, 5:50 i 6:40. Finalnie wstał o 8:20.

A co do cycoow to myślałam że zainteresowanie nimi jest blizej pełnoletności niz roczku :))) Ale najwidoczniej starej daty jestem, hihi.

Kasia.natka wszystkiego najlepszego dla Misi.

Muńka mi nic nie macha z reklamy.

Munka - do mnie tez macha :-D:-D
Gabi bedzie dobra, starsza siostra. Mati pewnie chcialby go pociagniac za wlosy.:laugh2:;-)
Nie zauwazylam zwaizku miedzy przesikaniem a chodzeniem w samej koszulce, ale moj jeszcze nie chodzi, wiec mu sie obsuwa w dol

Mlodak - wsploczuje nocki, trzeba bylo meza zostawic z Szymkiem. Kara musi byc.;-) No u Ciebie to hustawka z tymi nocami, elbo pieknie spi, albo masz masakre.

Ostatnia edycja:
W kwestii odstawiana od butelki nie pomogę bo mój dzieć sam się odstawil już dawno dawno. W sumie teraz się cieszę bo mam ten problem z głowy. Z niekapka tyloo wode pije a mleko w stałej postaci przyjmuje :)

Co msm robic w takiej chwili????? Krzyk, proszenie, zajmowanie czyms innym nie pomaga.
DSC_0636.jpg

Załączniki

• DSC_0636.jpg
    DSC_0636.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 57
reklama
W kwestii odstawiana od butelki nie pomogę bo mój dzieć sam się odstawil już dawno dawno. W sumie teraz się cieszę bo mam ten problem z głowy. Z niekapka tyloo wode pije a mleko w stałej postaci przyjmuje :)

Co msm robic w takiej chwili????? Krzyk, proszenie, zajmowanie czyms innym nie pomaga.
Zobacz załącznik 564242

zdjac zabezpieczenie i co bedzie to bedzie;-) A tak serio to Adi tez nie ustapil z odrywaniem. Wkoncu zdjelam i zdalam sie na los. Na szczescie nic sie nie stalo.
Teraz chce kupic taka tasme jak ma kasiek ( prosze wstaw jeszce raz link do niej)

Do góry