reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
MsMickey bardzo prosze, ja mam dokladnie ta:

DMUCHANA WANIENKA TURYSTYCZNA - 79x51x33 - BESTWAY (3318644135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ostatnio uzywalam jej pol roku temu i wtedy miescil sie na lezaco. dwa minusy: 1) rownoczesnie ze mna zamowila ja moja kolezanka ale jej egzemplarz byl dziurawy juz na starcie - chinszczyzna ogolnie :-D:-D 2) potrzeba dwoch osob zeby przeniesc ta wanienke z woda i ta wode wylac, bo jednak to jest malo sztywna konstrukcja. no i nie wiem jak takie ruchawe dziecko roczne w tej konstrukcji sie zachowuje :confused:

Witam wieczorowa pora ;-)

Mąż się wydelegowal wraca jutro :confused2: a miał zostać do czwartku buuuu.... za mało czasu dla samej siebie....

Polaa- witaj i miło słyszeć, ze roczek i chrzciny sie udały teraz jakies foteczki poprosimy ;-)
Niespodzianka- moja ma to samo ale na nóżkach i rączkach nie w zagieciach, takie czerwone liszaje, kapiemy sie caly czas w Oiliatum smarujemy balsamem lub oliwka i pomaga
Kasiekz- nie uzywam tych pieluszek ale ostatnio byly na promocji i sie nad nimi zastanawialam ale po akcji z pieluchomajtkami basenowymi Huggies sie rozmyslilam :confused2:
Josie- nie miała jeszcze przyjemnosci spróbowania majonezu :-p
MsMickey- ja siedze w finansach ale i tak bym nie pomogla bo PL prawo jest inne :sorry:

Mam 2 pytanka:
1. Czy Wasze maluchy spia juz na poduszkach? Bo jak bylam w PL to kazdy sie dziwił,że Aura na płasko i po powrocie dałam jej podusie taka płaska ok 1cm grubosci ale ona w nocy sie wierci wiec i tak spi na płasko :confused2:
2. Czy po domu chodza w papciach czy na boso, moja uwielbia na bosaka lub w skarpetkach i tez kazdy sie pytał a nie ma papetków??? :eek: wydaje mi sie, że na bosaka zdrowiej....

Sunshine janek nie spi na poduszcze bo on we snie lata na wszystkie strony w lozeczku, czesto laduje zupelnie odwrotnie niz go polozylam. wiec poduszka bez sensu i co gorsza bez sensu rowniez koldra czy koc, bo wszystko zrzuca, a w pokoju ma ledwo 21 stopni pomimo upalow :/ zawsze sie boje ze marznie

a chodzi na boso ile sie da. bez skarpet. w piaskownicy tez na boso i na trawie w ogrodzie czesto tez.

Polecacie jakiś duży (min. 240ml) kubek ze słomką? Dobre sąsiadki namawiają mnie do tych poniżej i nie wiem, który wybrać. Ponoć oba nie przeciekają, łatwo się czyszczą i dzielnie znoszą rzucanie:
1)
http://www.fabrykawafelkow.pl/kubeczki/2767-niekapek-ze-slomka-bbox.html
2)
http://zakupydladziecka.pl/warto-ku...soria/399-kubek-ze-slomka-z-dwoma-raczkami-9m

sunshine
ja chodzę na bosa i Polka śmiga boso:) Skarpetki tylko jeśli jest zimno i nigdy nic więcej. Co do podusi to młoda ma jakąś taką płaską jakby jej w ogóle nie było, a i tak zazwyczaj śpi obok niej:D

aronia moja pije mleko migdałowe/owsiane/rzadziej ryżowe tj. zamiast mm je na nich kaszki, dodaje do naleśników czy koktajli. Polecam wypróbować:) Jak koleżanki dziecko nie chciało pić żadnego mleka to ta zaczęła dodawać do nich kako i od razu każde znikało:p Jakie lody podajesz czy sama robisz? Olejek migdałowy wychodził drogo, o spożywczym nie pomyślałam (ile lejesz go do kąpieli?) Używałam do 3 miesiąca. Potem w razie suchej skóry stosowałam oilatum. Wcześniej bałam się emolientów właśnie ze względu, że są ropopochodne. Ty używasz kremu jojoba, a ja masło shea (też świetnie nawilża):) Polka je wszystko, ale piany nie tyka. Jakoś nie zrobiła na niej specjalnego wrażenia, a używam płynu organicznego Earth Friendly Baby:) Jutro kupie pieluchomajtki to dam znać:) Moja też mówi butelkom PRECZ:D Niekapkom również mówiła, dopóki nie kupiłam zwykłego twardego za 7zł w ikea - od tamtej pory pije z niego, ale tylko wodę. Soki są bleee. Modyfikowane lub ww dostaje na kolację w postaci kaszki i je łyżeczką. A co konkretnie masz ze słomką?

Ostatnia edycja:
Skip Hop: Bidon Zoo Biedronka sh_252310 | sklep internetowy coocoo.pl my mamy taki bidon i jest ok :happy: te co pokazałaś trochę drogie :sorry:

Sun moja chodzi na boso jak upały, a jak zimno ma takie skórzane miękkie kapcioszki. Sen zaczyna na poduszce (klinie) jak pije mleko, a potem zostaje na płasko i tak lata po łóżeczku więc z reguły śpi w zupełnie innym miejscu niż powinna ;-)

Aga moja też cały czas chce coś jeść.. I nie ważne co by to było... ;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewuszki ... ja wczoraj wymieklam ... tak mna targalo ze doslownie juz od 19 spalam ... no cos tragicznego :( mam nadzieje ze to jakies zatrucie a nie standardowy objaw bo rano juz sie w miare czuje

spoznione STOOOO LATEK DLA GOOOOSIII I AAAANTOOOOSIA !!!!!!!!!!!!!!

Sunshine u nas jakies takie podusie leza ale on na nich nie spi ... w domu Nikos gania tylko na bosaka ... a na polu w bucikach

Josie
moj majonezu jeszcze nie dziamal ... jajka lubi straaaasznie ... ale ja bym proponowala jajecznice z czyms co lubi ... pomidor ?? albo odrobina szyneczki?

Aga moj tez lubi jesc :) a szczegolnie jak tylko cos widzi u kogos to sepi oczami jak kot ze szreka :)

a no i ida nam czworki dolne stad chorobsko :| rany on jest przewidywalny jak nie wiem co :p do buzi sobie nie da zajrzec wiec czasem probuje cos wymacac czystym paluchem ale jak ugryzie to swieczki mam w oczach wiec rzadko probuje :p

Ostatnia edycja:
Kasieńka - współczuję, ale wkońcu w ciąży jesteś - nie ?????????:-D
MsMickey - ja pracuję w księgowosći, ale zajmuję się środkami trwałymi, więc nie czuję się w kompetencji, żeby doradzać w tej kwestii.:zawstydzona/y:
Kasiek - mój je <> tyle samo i nie zauważyłam, żeby cyca się domagał więcej.
Sunshine - Mati śpi od początku na takiej bardzo płaskiej podusi. Z grubszej się zsuwa i śpi w poprzek.
Chodzi raczej w samych skarpetkach, a jak jest gorąco to bez - na bosaka i wtedy jest najszczęsśliwszy:-)

reklama
Do góry