reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Katrina mi tez waga skoczyla po przyjezdzie do Anglii. Jakies niekorzystne powietrze maja, bo od jedzenia to na pewno nie ;)

Pierdziele, dzis dzien pelen wrazen. Mialam pod opieka coreczke sasiadki (jej opiekunka na urlopie). Mala ma rok i 7 miesiecy wiec nieduza roznica wieku. Mieszkanie jak po tajfunie, Tomek juz spi (przegapil jedna drzemke). Nieufnie patrzyl na obca babe :szok: bawiaca sie jego zabawkami :szok::szok: Ale za to swietnie sie bawili w ganianego - do momentu kiedy postanowili zwrocic sie ku sobie i zapomnieli sie zatrzymac zderzajac glowami :sorry2: Powiem Wam, ze jakos udalo mi sie wszystko ogarnac, ale jakbym miala dwojke takich dzieciaczkow to psychiatryk murowany. Oboje nadmiar energi i wszystko chca juz, teraz, natychmiast.

Co do auta, oczywiscie powiedzialam L, ze wszyscy na bb Honde chwala, a on mi wyjezdza z jakims Peugeotem 406/407 (nie pamietam), w kombi (nie przepadam) z mega przebiegiem :dry: Pozniej mi bedzie jeczal jak z vectra. Przedstawil te same argumenty, ze malo pali, ze nieduzo kosztuje, ze do pracy. Pozniej przez rok sluchalam "**** ale to auto mnie **** "denerwuje". Pojechal ogladac - jesli kupi to mu zabronie (podpisze umowe ;) ) mowic do mnie negatywnie o aucie. Ha.

Chyba piwko odpale, ktos pije?? Bosz jak teraz mam taki potok slow to co bedzie po bro???

Tak sie podekscytowalam, ze zapomnialam:

Mleko - hipp, pije albo 2x210, albo 2x210 i 150 - zalezy o ktorej sie obudzi na pierwsze mleczko.
Jedzenie w nocy - raczej nie, sporadycznie o 3 jesli obudza go zeby lub zimno i nie moze zasnac - wtedy nic nie pomaga i mleko musi byc.
Obiady zazwyczaj jedno danie (ok 250), czasem jak wybrzydza lub urzadza cyrk rozdzielam na dwie mniejsze porcje i np daje przed drzemka pol, po godzinie deser (owoce ze sloika, albo w lapke) i po drzemce drugie pol, a po godzinie kanapacza. A czasem jak ma focha to zje kilka kesow i nawet jak rozdziele na 30 porcji to nie raczy spojrzec, a pozniej stoi i sepi od taty choc mial dokladnie to samo :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Ja zakrecona w tym tygodniu, bo pojawila sie opcja i chyba bedziemy zmieniac moje aygo na wieksze.... Duuuuzo wieksze.... Jakos tak mi przykro troche, polubilismy sie z aygo bardzo :'( no ale nie narzekam

Dzis mielismy szczepienie, umawiajac sie nie zapytalam do kogo mnniezapisuje i trafilismy oczywiscie nanajwiekszegodebila w przychodni, stary okropny dziad, jak tylko wyciagnal stetoskop mlody sie rozryczal, wyrywal, a ten go na sile badal, zero wyczucia:-\ oczywiscie nawet nie chcialam go wazyc ani mierzyc w tej sytuacji... Na szczescie pielegniarka juz kochana

Aylin mialam ci wkleic zdjecia ale musze te ciuszki rozlozyc i sfotografowac :-D moze jutro przy pakowaniu
Jutro lub pojutrze rano jedziemy na weekend w gory ze znajomymi, beda tez jedni z dziecmi wiec bardzo sie ciesze:-)

Dziewczyny nowe widze generuja ruch, jest co czytac:-)

Marta moj spi cala noc bez jedzenia gdzies od pol roku. Ale mi bardzo zalezalo zeby go oduczyc:-) z kolei moja kolezanka do dzis daje butelke w nocy kolo 3 a mlody ma juz ponad dwa lata. Mysle ze nasze dzieci juz naprawde nie potrzebuja jedzenia w nocy.

Aronia niezla historia z babsztylem o_O

Wage to ja juz mam przedurodzeniowa czyli 50 ale co z tego jak mam brzuch jak w 3 miesiacu bo mi sie te miesnie rozeszly.... Wyglada to strasznie jak sie najem a o browarze nie wspomne.

No to ide sie napic piwka z tego wszystkiego :-D

Witam,

widze, ze produkcja dzisiaj na całego a ja przez cały dzien nie miałam kiedy do Was zaglądnac, korzystamy z pogody :tak: Chociaz powiem Wam szczerze, ze mam juz trochę dość, nie z narzekam ale jakiś deszczyk na wieczór by sie przydał a tu nic.

claudette moj Kuba był taki wysoki i do dzisiaj o pol głowy jak nie wiecej wyższy od rówieśników :tak: Nawet od dzieci starszych od Niego :tak:

Kasienka no to fajnie, ze sie Wam udało ze zlobkiem, super.

kasiek moj mąż mnie wpisana w komórkę "Polusia" chociaz tak do mnie nie mowi :-D A jak latam do Polski to mam takiego sąsiada który zawsze na powitanie mowi "o Polusia jest" :) tam w ogóle to mam na imię Paulina ale nie uznaje tego imienia, nie lubię. Od małego mówią do mnie wszyscy Pola. Nawet miałam w szkole nie raz an zawodach problemy bo nauczyciel wpisał Pola a na legitymacji Paulina i mnie dopuścić nie chcieli do grania :-D

Zaza moj obiadu różnie, oczywiscie głownie z nami zwłaszcza rybki, kotleciki, zupy itp. Sloiczki rzadko jak na szybko musze mu dać :tak: Zjada cały a niekiedy prawie dwa, na apetyt nie narzekamy :)

asik moj oczywiscie pije mleczko, uwielbia. Ja mu daje angielskie SMA od urodzenia :tak: Teraz juz "3" (ostatnia). Kuba tez pił to mleko i jestem zadowolona.
alijenka oby żadnych "rewolucji" nie było po szczepieniu. Trzymam kciuki.

Niespodzianka nawazniejsze ze dalas rade z dwójka ;-)

Moj mąż waży 88kg. I w jednej i drugiej ciąży na koniec trochę Go przescignelam :zawstydzona/y: No ale teraz to mógłby mnie na rękach nosić hehe :-D Ja mam 172cm i waże obecnie (dzisiaj sie wazylam rano) 62kg.

Cos jeszcze miałam napisać ale nie pamietam...
jutro wpadnie do mnie koleżanka z dzieciakami wiec Chłopaki bedą sie mieli z kim bawić :)

Kryp - oboje po 175. Zmierzyłam dziś małą dokładnie i faktycznie do 85 brakuje jej około 2cm, ale ciężko ją dokładnie zmierzyć, bo raczej w ciągłym ruchu i każda próba mierzenia kończyła się awanturą :sorry2: Natomiast mój mąż do pewnego wieku też był wysoki w porównaniu do innych dzieciaków, a potem przystopował

Moja mleko pije 2x 240ml z kleikiem. Poza tym raczej mało innych mlecznych rzeczy, czasem jogurt lub budyń lub jakiś bieluch..

A na obiad jedno danie raczej nie wiem jak to ilościowo, a słoik to cały duży, albo ten mniejszy sosik + ryż, makaron, kasza albo ziemniaki.

aylin właśnie zauważyłam, że pieluchogacie rossmanowe są niby od 7kg, a większe niż pampersa:D i tak sobie pomyślałam o twojej chudzinie jak je Polce ubierałam:)

A Ty wiesz ze nawet mam pampersowe?? Ale jak przeczytałam ze od 9 kg to odłozyłam na półkę i nie próbowałam jej zakłdac.
Az jutro zrobie test :) Na razie mam pieluchy 4 z babydream i sa mniejsze od pampersa. Co mnie cieszy :)

Aylin mialam ci wkleic zdjecia ale musze te ciuszki rozlozyc i sfotografowac :-D moze jutro przy pakowaniu
Bedę czekac niecierpliwie :)

Tak jak i na moje przesyłki wygrane.

Ja niestety nie moge sie pochwalis tak niska waga.... Chciałaby wazyc tyle ile wiekszość z was. Ale niestety. Wzrost 170, waga koło 89..... i jak zwykle w trakcie diety jestem.
Na szczesie maz prawie 190 i wagowo 105 przekracza :) wiec nie wygladam przy nim jak zawodnik sumo

kobiałki co Wy tak produkujecie !!!!!!!!!!!!! znowu będę w tyle!!! jak zwykle zresztą !!!!!

Niespodzianka tylko nie peugeot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i gratulacje ogarnięcia dwóch bąbli !!! :-D:-D:-D:-D

asik, kasiek po tej szczepione dopiero gorączka i wysypka może wyjść na 10 dobę :-(, jak narazie nie mogła zasnąć, dopiero teraz sobie spokojnie usiadłam przy piweczku :-D

josie a my jak zawsze !!!!!!!!!!!!!! <piwo>, kuwa czy to już się nazywa alkoholizm ??????????????????

Marta moja mała przesypia noce od kąd skończyła 5 miesięcy i od tego czasu nie je w nocy, a tak w ogóle to ja też jestem Marta :-):-), a miałam zapytać skąd Ty dokładnie jesteś ????

polaa ja mam takiego stracha po tej szczepionce że szooook !!!

a i mała ma jednego węzła chłonnego wyczuwalnego pod potylicą, ale nie jest groźny choć kazała za 2-3 tyg przyjść do kontroli z tym

Alijenka Wojtkowi po ostatnim szczepieniu gorączka wystąpiła od razu tego samego dnia i wlasnie po 10 dniach, miałam stracha bo cały dzien był na słońcu, kapelusz zdejmowal co po chwile i sie przestraszylam, ze nie daj Boże jakiś udar ale to wlasnie skutek tego zakchanego szczepienia. Oby Nataszke ominęło, trzymam kciuki :tak:

Aylin myślałam, ze jutro będziesz robiła test ciazowy :)

codzienne picie alkoholu to jest alkoholizm - tak mnie na szkoleniu z uzaleźnień uczyli :) tak samo jak sex, zakupy, hazard. Po tym zdaniu kolega z pracy pod nosem dodał 'to żle ze mną bo mi uzależnienie od wszystkiego wyszło"

Wiec skoro mi wychodzi ze jestem uzalezniona to nie bede z tym walczyc :p

Pa, lece poczytać coś nad kieliszeczkiem lemoncini....

A - moja nie przespała jak na razie ANI JEDNEJ CAŁEJ NOCY. A kolezanka z pracy mnie pociesza ze jej synowi udalo sie dokładnie dy miał rok, 7 msc i 5 dni (obesnie ma 30 lat) wiec jeszcze mam nadzieję ze nie pobije teo rekordu

Pola :) nie, nie ciązowy. Nie muszę, nadal trwa mój pierwszy okres, kurde juz 2 tydzień. O dzieciaczka dopiero koło czerwca przyszłego roku zaczne sie starac :)

Aylin nio i coś w tym racji jest !!!!! tylko co to za alkohol piwo :-p
a w sumie moja miała przespanych w całości może z 10 nocy a tak to ja mówię że przesypia całe ale niektóre są z jedną lub dwiema szybkimi pobudkami :-):-)

polaa moja nie miała dziś gorączki także mam nadzieje że nie będzie jej miała :no:

reklama
Josie fajnie, że już zaliczyliście szczepienie, my dopiero za 2 tyg idziemy na "kuj kuj"
Niespodzianka urwanie głowy z dwójką takich maluchów... ale dałaś radę;-)
Alijenka oby to nic poważnego z tym węzłem
Aylin ja też ciągle na diecie ale pączkowej:-p

Do góry