reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam :) szokkkk :szok::szok:z ilością postów jaką napisałyście od wczoraj. Tak się wczytałam, ze oczywiście nie zaznaczyłam multicytatów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: obiecuję poprawę :) mnie ostatnio mniej, bo jedno moje dziecie dało mi w kość, a drugie jakoś depresyjka trzyma:-:)-(
Dziś rozmawiam jeszcze raz z koleżanką i potem podejmuję decyzję czy zaopiekuję jej się dzieckiem na stałę, mała jest 3mies starsza od Antka :)

moja pierwszą noc przespała jak miała 2 mies. i tak sobie smacznie spała aż do 4 mies., bo wtedy zaczęły wychodzić pierwsze zęby:/ nie uczyłam jej nie jeść w nocy, bo jest ciągle na cycu. jak nie ząbkuje to śpi do rana bez pobudek, a jak coś męczy to śpi z nami i o chwilę podłącza się do cyca:D tak więc zazwyczaj chodzę wyspania, bo więcej tych dni przespanych. tym bardziej, że ona o 8.00 wstaje najwcześniej:)

w końcu idą czwórki tj. mam nadzieję, bo wodospad śliny, nieustanny płacz i wszystko w buzi! oby wyszły przed wyjazdem na wakacje:)

aga powodzenia, zawsze to jakaś dodatkowa kaska. moja sąsiadka chciała, abym zajęła się jej córką 4 miesiące młodszą od naszych szkrabów. Ale to było jak Polka zaczynała stawiać pierwsze kroki, a tamta jeszcze nie umiała siedzieć, więc wykończyłabym się :D No i bałam się, bo jej mała miała gronkowca na skórze:/ Teraz chodzi do jakiejś opiekunki, która ma łącznie czwórkę dzieci i właśnie załapała tam chorobę bostońską:(

Ostatnia edycja:
aga powodzenia, zawsze to jakaś dodatkowa kaska. moja sąsiadka chciała, abym zajęła się jej córką 4 miesiące młodszą od naszych szkrabów. Ale to było jak Polka zaczynała stawiać pierwsze kroki, a tamta jeszcze nie umiała siedzieć, więc wykończyłabym się :D No i bałam się, bo jej mała miała gronkowca na skórze:/ Teraz chodzi do jakiejś opiekunki, która ma łącznie czwórkę dzieci i właśnie załapała tam chorobę bostońską:(
Moja koleżanka też chciała mi dać małą wcześniej, ale nie chciałam być tak uwiązana na wakację to raz, a dwa, ze Antek też zaczyna chodzić. Teraz niby dzieci starsze :D
A jej mała jak i dwoje pozostałych dzieci chodziło do kobiety która w domu opiekowała się dziećmi jako opiekun dzienny i po 2 dniach wysyłania dzieci z podsluchem :/ chcieli mi całą trójkę wcisnąć :nerd:masakra co za opiekunka dziś jadą do jej przełożonych zobaczymy co z tego będzie dalej.

bosze czytam was już któryś raz dzisiaj i zawsze na szybk bez multicytatów, a potem nie mam jak odpisać:wściekła/y:

marta S nie je w nocy odkąd wyszły mu górne 4 zęby, tak go bolało, że sam odmawiał w nocy melczka, a jak zęby wyszły to mu go po prostu nie dawałam już, nawet wody też nie - co niektórzy twierdzą, że się znęcam, ale skoro zasypia bez tej wody to chyba nie jednak:-p
a noc przespał całą ostatnio pierwszy raz, budzi się tylko po to, żeby mu smoczusia dać lub/i pieluszkę, a czasem nad ranem trzeba go wziąć do siebie ;-)

aga masakra!!!

właśnie odebrałam pocztę, przyszły dla Polki drewniane magnesy na lodówkę:) A ona przy tym spędza sporo czasu. Kolorowych literek nie mogłam kupić, bo są za małe, a moja wszystko wkłada do dzióba i oto ma teraz taki sprzęt oczywiście z allegro:
wthth7916.jpg
Ale są też inne fajne, np. farma zwierzątek lub auta:)
5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg

Załączniki

• wthth7916.jpg
    wthth7916.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 53
  • 5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg
    5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 46
Ja na zwolnieniu, siedzę w domu. Adi kaszle, Mati ma czerwone gardło, chyba od tych ciągłych piskow. Poza tym jest dzisiaj nie do wytrzymania, od rana płacz i palce w buzi (górna dwójka w natarciu), jesscze dzisiaj nie spał:wściekła/y:, mam dość,ale to nie pierwszy i nie ostatni raz:-(
Spadam bo wisi na nodze z gilami po pas.
Może w końcu uśnie. Pa

edek. wysłał przypadkiem smsa do rmffm,czekam na trlefon:-D

Ostatnia edycja:
Stresuje sie, dzis prawdopodobnie zmieniamy auto jesli z tym nowym wszystko okaze sie ok... moje kochane aygo :-(
pewnie nowe autko pokochasz równie mocno co stare;-)

Poza tym to chyba czeka mnie kupno odkurzacza bezprzewodowego - takiego malego (jakies propozycje). Dziec kompletnie odrzucil koncepcje jedzenia kanapek pocietych na kwadraciki, paraduje po mieszkaniu ze szkolna kanapka w rece i zostawia slady bytnosci wszedzie.
mój też lata z całą kanapką po mieszkaniu, a jak już się naje to wtedy rozsmarowywuje wszędzie masełko, gad jeden;-)

Hej :-)
asik ulubione słowo mojego Wojtka to wlasnie "nie". Jak mówie daj buziaka on w śmiech i odpowiada "nie" :-D po czym przychodzi i daje :-D Albo "Wojtus chodź tutaj" a On "nie nie nie" i śmiech na całego :)
Damian jest bardzo całuśny;-) buziaki dawałby dosłownie wszystkim a ostatnio nawet zaliczył 'pierwszy pocałunek' z dziewczyną:szok:

Witam :) szokkkk :szok::szok:z ilością postów jaką napisałyście od wczoraj. Tak się wczytałam, ze oczywiście nie zaznaczyłam multicytatów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: obiecuję poprawę :) mnie ostatnio mniej, bo jedno moje dziecie dało mi w kość, a drugie jakoś depresyjka trzyma:-:)-(
Dziś rozmawiam jeszcze raz z koleżanką i potem podejmuję decyzję czy zaopiekuję jej się dzieckiem na stałę, mała jest 3mies starsza od Antka :)
zawsze parę 'groszy' więcej.. poza tym myślę, że będą ładnie się bawili razem bo w podobnym wieku są

w końcu idą czwórki tj. mam nadzieję, bo wodospad śliny, nieustanny płacz i wszystko w buzi! oby wyszły przed wyjazdem na wakacje:)
oby szybko wyszły;-)

bosze czytam was już któryś raz dzisiaj i zawsze na szybk bez multicytatów, a potem nie mam jak odpisać:wściekła/y:

marta S nie je w nocy odkąd wyszły mu górne 4 zęby, tak go bolało, że sam odmawiał w nocy melczka, a jak zęby wyszły to mu go po prostu nie dawałam już, nawet wody też nie - co niektórzy twierdzą, że się znęcam, ale skoro zasypia bez tej wody to chyba nie jednak:-p
a noc przespał całą ostatnio pierwszy raz, budzi się tylko po to, żeby mu smoczusia dać lub/i pieluszkę, a czasem nad ranem trzeba go wziąć do siebie ;-)
budzi się za każdym razem co smoczek wypadnie?

aga masakra!!!

właśnie odebrałam pocztę, przyszły dla Polki drewniane magnesy na lodówkę:) A ona przy tym spędza sporo czasu. Kolorowych literek nie mogłam kupić, bo są za małe, a moja wszystko wkłada do dzióba i oto ma teraz taki sprzęt oczywiście z allegro:
Zobacz załącznik 572702
Ale są też inne fajne, np. farma zwierzątek lub auta:)
Zobacz załącznik 572705
świetne

Nie lubię jak babcia czy dziadek maja urodziny bo wciskają dzieciakom kasę:dry: dostali 100zł a wiem, że im się nie przelewa z tą ich marną emeryturą..

reklama
kasiek fajne te magnesy ale moja mała zaraz by poobrywała te rączki ze zwierzaczków :baffled::baffled:, a z czwórkami tak się nie ciesz bo one bardzo długo wychodzą :szok:

no Niuśka zasnęła :-D
miałyśmy iść na basen ale @ leje się ze mnie jak z wiadra :szok::szok:

Aga tak jak dziewczyny piszą kasa się przyda a przecież Ty to lubisz i dajesz sobie świetnie radę w przeciwieństwie do mnie bo ja bym nie mogła się opiekować obcym dzieckiem, pamiętam jak zaszłam w ciąże to chodziłam do takiego Karolka ale tylko na 2 godz dziennie i on w tym czasie spał :-):-):-)

Do góry