reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

alijenka - nie wiem jak jest z Waszym wedzidelkiem. Chcialam tylko napisac, ze wg. mojego rozeznania przerwy miedzy mleczakami sa normalne a nie wyznacznikiem wedzidelka, tzn. w tym wieku wedzidelko sobie a przerwy sobie :-)

Nie wiem czy wiecie (ja jestem teraz taka madra, bo wlasnie sie naczytalam :cool2:), ze niemowlaki maja fizjologiczne plaskostopie :-) Tzn. niemowlecy tluszczyk tworzy jakby poduszke ochronna dla kosteczek i wiezadelek. Dopiero ok. 4 roku zycia tluszczyk zanika a wciecie stopy sie formuje. Dlatego tak wazne jest, zeby dzieci jak najdluzej i jak najwiecej lataly na bosaka. My sie tak zastanawialismy, bo bejbik zaraz po narodzinach mial wcieta stopke a teraz taka kluskowata.

Wszyscy sie zachwycany niemowlakami a one szczerbate, z plaskostopiem i faldkami tluszczu :-) I bez kompleksow :-p:-)

Rysica a czemu sie dziwisz, ze bez pieluchy? Bez pieluchy najlepiej widac, kiedy siusia :-) Nasz sie dzis na plazy podparl jadna raczka latarni i odlal jak rasowy facet :-)

reklama
alijenka - mi tez mowia w kolko, ze syn to po tacie (mowia tak, kiedy meza nie ma w poblizu :-p) Nasz z wygladu nie jest bowiem podobny ani do mnie ani do meza ale dla nas to normalne, bo zarowno ja jak i moj maz tez w tym wieku tez bylismy zupelnie niepodobni do swoich rodzicow :-) Dopiero z latami zaczelo wychodzic coraz wiecej podobienstw ;-)

tydzien lub poltora, zazwyczaj jak wyslam w poniedzialek rano to dochodzi we wtorek max sroda ;-)

co do podjecia decyzji to skoro dobrze sie z nia czujesz na pewno jest sluszna, a Antek powinien byc na pierwszym miejscu, wiec poukladaj sobie wszystko z nim a potem zobaczysz :tak::-)
Kurcze to może nie dojść do 3ego- musiałam się tyle zastanawiać :cool:

Zebrało mi się na wspomnienia ;) Moje dziecko raczkuje i halo, halo ;)
Raczkujemy :) - YouTube
halo mama ;p - YouTube
Jaka grzeczna dziewczynka :)

mmartamm chrzciny robiłam u mojej mamy w domu, która wszystko zorganizowała, upichciła i podała - uwielbia to:)

aga kurde, w grupie raźniej! Będziemy się wzajemnie wspierać, bo ja też chce Polkę oduczyć cyca w dzień (ale cyckować jeszcze w nocy dla własnej wygody). Kurde myślisz, że tak się da...byłoby super. Tylko tak ciężko się do tego zabrać!
Ja zimę chyba też chcę jeszcze przetrzymać przy cycu :) ale w dzień ograniczyć:)
A co do chrzcin to u nas też babcia się postawiła i wszystko zrobiła :)

Alijenka mimo choroby ślicznie wyglądacie ;) mój synek nie ma zdjęć z mamusią z urodzin :(

agaundpestka - ograniczyc UU w dzien to chyba dosc proste (tak mi sie wydaje): podtykac czesciej picie i jedzenie i piers wtedy bedzie bardziej do przytulania niz do najadania. U nas przynajmniej tak wyszlo jakos samoczynnie. Odkad bejbiszonek zaczal wiecej wsuwac innych rzeczy to za dnia mamy 2 karmienia (przy czym on domaga sie jednego - na drzemke, drugie daje ja, zeby utrzymac rytm - przydaje sie na wyjsciach, jak zapomne zabrac cos dla dziecia :sorry2:) a w nocy... >6 (przy zabkowaniu to by najchetniej w czasie snu sutka z buzi nie wypuszczal :eek:). Teraz to karmienie i tak ekspresowe. Obie piersi wydojone w lacznie 5 minut a nie po pol godzinie jak na poczatku, wiec spoko :-)

kasiek, agaundpestka - a czemu planujecie odstawienie? A moze zdac sie na spotan i zostawic te decyzje dziecom? Do 18tki przeciez nie beda ssac maminego cyculka :tak:

Jak nie pisze to nie pisze, a jak sie dorwe, to nie moge przestac :sorry2: Chyba pora sie wylogowac i wziac za przygotowania do snu :-)

Aronia odstawić jeszcze nie :) ale ostatnio przynajmniej w te upały młody upomina się bardzo o UU i wcale nie wystarczy mu podtykać jedzenia czy picia, bo wywala i szarpie mnie i podnosi bluzkę do góry:happy2:w domu to może śmieszne jest, ale jak gdzieś idziemy i on po trupach, a do cyca:dry:

Mam nerwa ale to nic..... jutro moj powod wyjezdza w delegacje na dwa dni to odpoczne :-p Alijenka- slicznie wygladalyscie a Nataszka jak sie zmienila :shocked2: Aronia- bez pieluchy sika na stojaco raz zdarzyla sie kupka ale to byl raczej piardek z niespodzianka :-p:dry: Polaa- Ty pracusiu :-p ja przez to ze mam nerwa nic mi sie nie chce :confused2: Munka- bic nie bedziemy :blink: A gdzie reszta dziewczynek sie chowa? MsMickey, Macku, Iwon, Waris, Atinka...... ktora jeszcze.....:cool2: SLONECZKO WROCILO :-):-):-)
Ale to o sobie piszesz???????:-D;-)
alijenka - nie wiem jak jest z Waszym wedzidelkiem. Chcialam tylko napisac, ze wg. mojego rozeznania przerwy miedzy mleczakami sa normalne a nie wyznacznikiem wedzidelka, tzn. w tym wieku wedzidelko sobie a przerwy sobie :-) Nie wiem czy wiecie (ja jestem teraz taka madra, bo wlasnie sie naczytalam :cool2:), ze niemowlaki maja fizjologiczne plaskostopie :-) Tzn. niemowlecy tluszczyk tworzy jakby poduszke ochronna dla kosteczek i wiezadelek. Dopiero ok. 4 roku zycia tluszczyk zanika a wciecie stopy sie formuje. Dlatego tak wazne jest, zeby dzieci jak najdluzej i jak najwiecej lataly na bosaka. My sie tak zastanawialismy, bo bejbik zaraz po narodzinach mial wcieta stopke a teraz taka kluskowata. Wszyscy sie zachwycany niemowlakami a one szczerbate, z plaskostopiem i faldkami tluszczu :-) I bez kompleksow :-p:-) Rysica a czemu sie dziwisz, ze bez pieluchy? Bez pieluchy najlepiej widac, kiedy siusia :-) Nasz sie dzis na plazy podparl jadna raczka latarni i odlal jak rasowy facet :-)
:-D:-D:-D
agaundpestka - ograniczyc UU w dzien to chyba dosc proste (tak mi sie wydaje): podtykac czesciej picie i jedzenie i piers wtedy bedzie bardziej do przytulania niz do najadania. U nas przynajmniej tak wyszlo jakos samoczynnie. Odkad bejbiszonek zaczal wiecej wsuwac innych rzeczy to za dnia mamy 2 karmienia (przy czym on domaga sie jednego - na drzemke, drugie daje ja, zeby utrzymac rytm - przydaje sie na wyjsciach, jak zapomne zabrac cos dla dziecia :sorry2:) a w nocy... >6 (przy zabkowaniu to by najchetniej w czasie snu sutka z buzi nie wypuszczal :eek:). Teraz to karmienie i tak ekspresowe. Obie piersi wydojone w lacznie 5 minut a nie po pol godzinie jak na poczatku, wiec spoko :-) kasiek, agaundpestka - a czemu planujecie odstawienie? A moze zdac sie na spotan i zostawic te decyzje dziecom? Do 18tki przeciez nie beda ssac maminego cyculka :tak: Jak nie pisze to nie pisze, a jak sie dorwe, to nie moge przestac :sorry2: Chyba pora sie wylogowac i wziac za przygotowania do snu :-)
a to nigdy nie wiadomo;-) Ja narazie nie ograniczam - z wygody oczywiście:-) A i pobudek w nocy coraz mniej(chyba,że zeby męczą), zdarzają się nawet bez. Marta - ja płaciłam 65 zł /osobę(25 os.) i wszystkie większę imprezy mam zamiar robić w restauracji, bo się nie namęczę i też się mogę pobawić, a nie stać przy garach:tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Aronia właśnie niedawno czytałam o tym plaskostopiu. Co do karmienia piersią to piszesz, ze samo dziecko sie odstawi, ok rozumiem ale znam przypadek gdzie właśnie samo sie odstawialo i mama przystawiala do cyca ponad trzyletnią córkę, sorry (jak kogoś uraze) ale dla mnie to trochę nie fajne, bleee - sorry za doslownosc.

sunshine a czemu masz zły humor?? Ja jak sobie ubzduram, ze coś mam zrobić to musze to zrobić nawet jak sie zle czuje :zawstydzona/y: No chyba, ze rzeczywiście juz nieciekawie że mną :-D

Aa juz doczytalam, ze powód złego humoru jutro wyjeżdża ;-)

Do góry