reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

no i mnie podkusilo zajrzec jeszcze w pizamie i z umytymi zebami :-)

agaundpestka - o mater deju :szok: A ja myslalam, ze moj to maniak cyckowy :tak:Nie no, tak to nie mam, on sie tylko tuli jak chce do cycusia a to sie postronnym nie wydaje podejrzane :-) W kazdym razie odpukac, bo jeszcze zgapi od Twojego :-) W takim razie zycze Ci powodzenia :tak: Nie mam pomyslu, co by moglo poskutkowac, miejmy nadzieje, ze Antos sie rozsmakuje jeszcze w jakims innym napitku, nie tylko maminym :tak:

Kiedy bylam jeszcze w ciazy i sobie teoretyzowalam to sie naczytalam roznych teorii o czasie odstawienia od piersi. Teoria etnologiczna mowila, ze u ludow karmiacych bez ograniczen dzieci same sie odstawiaja w wieku (najczesciej) ok. 4 lat - same tak decyduja, bo "chca byc dorosle". Wg. teorii antropologicznej na podstawie dojrzewania ukladu immunologicznego dzieci powinno sie karmic az do 6 roku zycia :szok: Jest tez teoria wzrostowo-wagowa mowiaca o 3 latach. Ja sie poki co nie zastanawialam, czy bede czekac na decyzje latorosli czy przyspieszac. Na razie jestesmy oboje zadowoleni :-)

A teraz juz serio dobranoc wszystkim :tak:

(jak przerwe w momencie bez snesu, to znaczy, ze pobieglam do obudzonego dziecia i dokoncze jutro - o, jednak sie udalo dopisac)

reklama
Andzia- :-D:-D:-D uwielbiam sloneczko i jakbym tylko mogla tobym przeniosla sie gdzie gdzie ono nigdy nie znika:cool2:
Polaa- dokladnie :-p zazwyczaj jak cos sobie zaplanuje to tez to robie ale tu akurat potrzebowalam pozytywnego nastawienia a to obecne raczej takie nie jest, ale za to jutro..... juz jest wszytsko poplanowane, no moze poza obiadem bo cos weny brak :confused2: ale cala noc przede mna :-D:-p

aronia moja non stop na boso. Swoją drogą bardzo ciekawe info - dzięki:) Polka sika na stojąco, a kupa w pół skłonie:D:D Co do karmienia UU to chcę odstawić ją, ale tylko w dzień. Irytuje mnie jak w sklepie, u znajomych, na mieście itp. domaga się cyca szarpiąc mnie za koszulkę i wpychając ręce pod bluzkę. No i u mnie to nie takie proste. Ona pije wtedy kiedy chce, a jak jest gorąco to może być tylko na UU. Tak samo jak idą zęby...grrry. Moja mama karmiła moja siorę 3,5 roku - sama się odstawiła, bo damesa poszła do przedszkola i uznała, że nie wypada:) A dwa miesiące temu moja kuzynka zakończyła karmienia swojej 2 letniej córki - ta uznała, że cyc jest po prostu 'be':D

aga otóż to, nie jesteś sama...napisałam aronii, że i tak wygląda sytuacja u mnie z UU

andzia wygoda na maxa!:) Jak nie idą zębole to też śpi bez pobudek do 6.00, potem cyc i dalej do 8.00 kima:D

alijenka zdjęcie cudne! Co do szczepionki mmr vacu pro to właśnie kuzynka zaszczepiła swojego rocznego syna i wszystko zniósł bez problemu (zero gorączki, wysypki). Zobaczę co jeszcze ten mój kolega poleci, bo mam czas do 28 sierpnia:)

Ostatnia edycja:
hej

Z Niuśką dziś o wiele lepiej ale mnie za to coś bierze :-:)-:)-(

alijenka - mi tez mowia w kolko, ze syn to po tacie (mowia tak, kiedy meza nie ma w poblizu :-p) Nasz z wygladu nie jest bowiem podobny ani do mnie ani do meza ale dla nas to normalne, bo zarowno ja jak i moj maz tez w tym wieku tez bylismy zupelnie niepodobni do swoich rodzicow :-) Dopiero z latami zaczelo wychodzic coraz wiecej podobienstw ;-)

ale u mnie nawet jak taty nie ma to może z 2 osoby powiedziały że ona lekko do mnie podobna, a tak to każdy mówi że wygląda jakby nie była moja :baffled::baffled::baffled:

współczuję Wam dziewczyny cyckowania, ja właśnie tylko dlatego się cieszę że mała na butli, nie wyobrażam sobie takich sytuacji o których piszecie jakoś nie przepadam za widokiem karmiącej matki gdzieś w miejscu publicznym, a w ogóle nie mogę sobie wyobrazić dziecka 3 letniego przy cycu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunshine Ty tak jak ja też bym mogła mieszkać tam gdzie słońce !!!!!!!!!!!!!! także zazdroszczę naszej sicil !!!!! ciekawe co u niej :confused::confused::confused:

Kiedy bylam jeszcze w ciazy i sobie teoretyzowalam to sie naczytalam roznych teorii o czasie odstawienia od piersi. Teoria etnologiczna mowila, ze u ludow karmiacych bez ograniczen dzieci same sie odstawiaja w wieku (najczesciej) ok. 4 lat - same tak decyduja, bo "chca byc dorosle". Wg. teorii antropologicznej na podstawie dojrzewania ukladu immunologicznego dzieci powinno sie karmic az do 6 roku zycia :szok: Jest tez teoria wzrostowo-wagowa mowiaca o 3 latach. Ja sie poki co nie zastanawialam, czy bede czekac na decyzje latorosli czy przyspieszac. Na razie jestesmy oboje zadowoleni :-)

hehe a nie pisali o dzieciach które same powiedziały dość mając rok :p

aronia moja non stop na boso. Swoją drogą bardzo ciekawe info - dzięki:) Polka sika na stojąco, a kupa w pół skłonie:D:D Co do karmienia UU to chcę odstawić ją, ale tylko w dzień. Irytuje mnie jak w sklepie, u znajomych, na mieście itp. domaga się cyca szarpiąc mnie za koszulkę i wpychając ręce pod bluzkę. No i u mnie to nie takie proste. Ona pije wtedy kiedy chce, a jak jest gorąco to może być tylko na UU. Tak samo jak idą zęby...grrry. Moja mama karmiła moja siorę 3,5 roku - sama się odstawiła, bo damesa poszła do przedszkola i uznała, że nie wypada:) A dwa miesiące temu moja kuzynka zakończyła karmienia swojej 2 letniej córki - ta uznała, że cyc jest po prostu 'be':D

alijenka zdjęcie cudne! Co do szczepionki mmr vacu pro to właśnie kuzynka zaszczepiła swojego rocznego syna i wszystko zniósł bez problemu (zero gorączki, wysypki). Zobaczę co jeszcze ten mój kolega poleci, bo mam czas do 28 sierpnia:)

no i dlatego sie ciesze ze młoda sie odstawiła. Przynajmniej szarpania nie bedzie - koleżanka moja ma z tym wielki problem. Młody ma prawie 2 lata i podchodzi do niej naciąga dekolt i woła "daj"

ja ze szczepieniem czekam do jesieni.

Bylismy wczoraj u pediatry - powiedziała ze wygląda jej to niezbyt ładnie - podejrzewa brodawczaka, ale dała triderm - jak po 3 dniach nie bedzie poprawy to mamy iść do dermatologa.
Jak poprawa będzie to stosować do 5 dni max.

Hej :-)

Ledwo dzisiaj wstalam z łóżka :szok: Masakra, jak mnie boli z boku to nie do opisania. Kluje, ledwo chodzę, i obracać sie nie mogę w lewo i to od samego biodra po łopatke :-( Chyba wczoraj trochę przegielam z robota.

alijenka zdrowka, oby nic Cię nie złapalo

Aylin trzymam kciuki za poprawę :tak:

Wojtek dzisiaj wstał o 7 niestety, bawi sie teraz samochodzikami, Kuba oczywiscie jeszcze śpi w najlepsze, mąż tak samo, koło 7 wrócił z pracy i padł. U nas padało cała noc i dobrze bo juz miałam dość, chłodnej jest dzisiaj.

Jestem zła!!! Wstałam i akurat Polka przełączyła na pogodę. Jadę nad morze 3 sierpnia. Teraz cały lipiec upały po 30C, a od sierpnia zapowiadają deszcze!!! ZAŁAMKA:/

Młoda ma 6 giga krost po komarach na twarzy. Wszędzie ją popsikałam, ale nie na buźce i te mendy tu ją pożarły:/

kasiekz - u nas tez urlop w sierpniu. Jedyna pociecha, ze prognozy dlugoterminowe sa rownie wiarygodne jak horoskopy :-pZa to na niedziele nam zapowiedzieli 35 w cieniu :szok:

Nie wiem, czy moj dziec taki taktowny, czy jeszcze nie skojarzyl, ze po podniesieniu bluzki pokaze sie cycek ale na razie w tym wzgledzie spokoj :happy:
2-latka moge sobie spokojnie wyobrazic przy piersi. Na 3-latka jeszcze mi nie starcza wyobrazni ale wyobraznia to twor elastyczny ;-) Przy <4-latkach mam zas taka obiekcje, ze te dzieci maja juz pamiec "wspomnieniowa", tzn. nie wiem, czy nie byloby jakas trauma dla doroslego mezczyzny, gdyby pamietal jak to bylo ssac mame :szok:

reklama
Aylin skąd by się wziął u Martysi brodawczak ????? !!!!!! oby to pomogło !!! &&&&&&&&&&&&

nie mam zielonego pojęcia. My z męzem skłonności do łapania tego typu rzeczy.
Zdjęcia w necie pokazują cos innego.
Więć mam nadzieję ze sie myli - i smarowanie maścią ze antybiotykiem i środkiem przecigrzybicznym pomoze.
Jak nie to w piatek dermatolog.

Jestem zła!!! Wstałam i akurat Polka przełączyła na pogodę. Jadę nad morze 3 sierpnia. Teraz cały lipiec upały po 30C, a od sierpnia zapowiadają deszcze!!! ZAŁAMKA:/

Młoda ma 6 giga krost po komarach na twarzy. Wszędzie ją popsikałam, ale nie na buźce i te mendy tu ją pożarły:/

nie wierz prognozom pogody - tym bardziej tym na 2 tygodnie do przodu :) w polsce to jak wróżenie z fusów :)

Do góry