reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ello

u nas dziś ostatni dzień antybiotyku ufffffffffffffff

MsMickey ale mój K nawet zapomniał o życzeniach przypomniałam mu dzień później :eek:

polaa kobieto przepracujesz się !!!!

Niespodzianka fejs w urodzinach bardzo pomaga :-):-):-):-)

Aga supcio ten wózek !!!!!

hatszept najważniejsze że wszystko oki !!!!!!!!!!! mojej też kręgi wystają i też nie kazali się tym martwić, a karmi dziewczyny od czasu do czasu piły przecież nic się nie stanie

josie gratki dla Jasia :-)

reklama
witam:)

już tylko 38.4C:D mam dość, najgorsze, że od niedzieli nic nie je poza cycem przez te zęby! jeśli to trzydniówka to dziś wieczorem już powinno być po gorączce.

dobra spadam próbować łapać szczoszka i lecę na 10 do lekarza

edek...i suku na podłodze...grrrrry

Ostatnia edycja:
kasiek zdrówka dla Poli !!!!

Wiecie co teraz sobie pomyślałam czy skutkiem wypadania moich włosów może być to że fryzjerka nałożyła mi farbę i włożyła głowę pod lampę ?????

Ostatnia edycja:
ale mam przedurlopowego lenia:-D
byle do soboty, bo w sobote niestety też do pracy... ale jakoś to zniosę, a we wtorek wieczorem wyruszamy na wybrzeże:-D

Sunshine spóźnione sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiek u nas gorączka była 2 dni, na 3 wyszła wysypka, więc takie trochę przyśpieszone tempo

Aga no i super, że masz już wózek :)

UWAGA Janek zrobil dzis w koncu swiadome kroczki!!!!! odstawiam go na 2 metry przede mna a on do mnie podbiega i sie cieszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gratulejszyn!!!!!!!!!!!!!! teraz się zacznie:-p

Czy macie może jakieś sposoby ma odstawienie dziecia od cyca? Coś nam zaciąż nie wychodzi (dziś okres od rana:-() więc muszę niestety odstawic G... chciałabym powoli i bez tragedii... jakieś pomysły?
najpierw myślałam, że twoja autokorekta znowu coś wymyśliła, bo mi tu wyraz "wciąż" pasował;-)
a z odstawieniem to u nas poszło gładko, więc nie wiem jak pomóc, ja po prostu zmniejszałam ilość karmień, ale S tylko jadł z cyca, nie cyckał, żeby pocyckać, że sie tak wyrażę, była zima zresztą więc
Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)

super wieści!!!!

po lekarzu. w między czasie młoda dostała rozwolnienia i mega wysypki na całych plecach. wysypka okazała się mega potówkami przez gorączkę, którą ma w te upały. rozwolnienie może być do zębów, ale w połączeniu z 4 dzień wysoką gorączką to ponoć jakiś wirus. a więc zajebiście, bo po jutrze wyjeżdżamy na wakacje!!!

jak tak czytam o waszych niegrzecznych dzieciach to ja mam aniołka. nie rzuca się, nie wścieka, jak nie wolno to nie wolno - mówi wtedy 'nie' i idzie:) czasem ma złości, ale wystarczy ją czym innym zainteresować i w minutę przechodzi:p

no i ciągle nakręcona na 'co to jes'...u lekarza wszystko było zapytaniem:)

Ostatnia edycja:
Hej hej babiszonki :)

ja na szybko, bo dzisiaj pakowanie - jedziemy do Pobierowa :cool2::rofl: Wprawdzie na parę dni, ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od jutra będzie ciepło, bo póki co to lipa w naszych stronach :confused2:

kasiekz współczuję choróbska małej.

Iwon kciuki za pogodę &&&&&&&&&.

U nas trochę marudzenia od rana, ale obudził się o 7, więc nie dziwne że o 11 był zmęczony. Padł o 12:30, zaraz jak tylko zjadł. Oby tylko syrena dzisiaj nie wyła.

No i jedna pobudka już zaliczona. Oczywiście przez wyjącą syrenę!!!!!!!!!!!!!! Na szczęście usnął. Kuźwa mam już tego serdecznie dosyć. Codziennie powtórka z rozrywki. Mam wrażenie, że jakiś debil tam siedzi i mu się nudzi po prostu, no bo żeby codziennie w tych samych godzinach się paliło albo był wypadek to nie uwierzę.

hej laseczki
Ja pitole, ale Wy wieczorami produkujecie........spać nie możecie czy co:-p?

U nas trochę lepiej tzn. chłodniej to i w nocy tylko jedna pobudka o 4:30 była, napił się i spał aż do 9:20:-). Jak na razie też nie marudzi za bardzo ( obym nie przechwaliła) więc ok.

Oliwia zadowolona bo kuzynka do nas przyjechała i ma towarzyszkę do zabawy a ja trochę więcej czasu dla siebie;-)

UWAGA Janek zrobil dzis w koncu swiadome kroczki!!!!! odstawiam go na 2 metry przede mna a on do mnie podbiega i sie cieszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gratki dla małego wędrownika:-)

Czy macie może jakieś sposoby ma odstawienie dziecia od cyca? Coś nam zaciąż nie wychodzi (dziś okres od rana:-() więc muszę niestety odstawic G... chciałabym powoli i bez tragedii... jakieś pomysły?
Co do odstawienia to nie pomogę bo my prawie od początku na butli. Powodzenia w staraniach;-)

a u któregoś dziecia była trzydniówka - jak wyglądała wysypka?To jest tak, że na 3 dzień gorączka kompletnie znika?
My jeszcze nie przechodziliśmy trzydniówki ale pamiętam, że Oliwia miała całe ciało w takich czerwonych krostkach

Witam, ja tak na szybko bo starszy jeszcze nie śpi. Ale to kwestia pol godziny :-D Siedzi koło mnie i dotrzymuje mi towarzystwa :-D I myśli, ze jestem zadowolona z tego powodu :-D Nie no jestem, jestem, przytula sie do mnie wiec miło :tak: Wojtek śpi tradycyjnie od 19.
a ja zamiast usiąść na dupie to sobie znowu robotę wymyslilam, jednak głupia jestem. Ale szybko okna "przelecialam" :tak: ale teraz juz siedzę i nic nie robię chociaż głupia obiecalam mężowi, ze mu auto odkurze i chyba jeszcze to zrobię jak Kuba pójdzie do łóżka co by o jedzeniu nie myśleć bo zglodnialam :-D
Czy Ty nie potrafisz usiąść na du*pie i odpocząć:-p????

Aga wózek super

Oglaszam wszem i wobec, ze wylazla Tomkowi czworka (kawalek) i jakies takie miesko mu zwisalo z dziasla. brrrr
Gratuluje

Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)
Super, że wsio ok

Dziś dzień bez meza (siedzi w stolicy) winko w kieliszku, świeczka płonie a ja juz po spa domowym :) zaraz dopije winko i ide spać.... a nuż się uda ze 3 h.
A Tobie to nie za dobrze czasem:-D? Też tak chcę...

po lekarzu. w między czasie młoda dostała rozwolnienia i mega wysypki na całych plecach. wysypka okazała się mega potówkami przez gorączkę, którą ma w te upały. rozwolnienie może być do zębów, ale w połączeniu z 4 dzień wysoką gorączką to ponoć jakiś wirus. a więc zajebiście, bo po jutrze wyjeżdżamy na wakacje!!!

jak tak czytam o waszych niegrzecznych dzieciach to ja mam aniołka. nie rzuca się, nie wścieka, jak nie wolno to nie wolno - mówi wtedy 'nie' i idzie:) czasem ma złości, ale wystarczy ją czym innym zainteresować i w minutę przechodzi:p

no i ciągle nakręcona na 'co to jes'...u lekarza wszystko było zapytaniem:)
Duuuużo zdrówka.
To się ciesz, że małe taka grzeczniutka

Hej hej babiszonki :)

ja na szybko, bo dzisiaj pakowanie - jedziemy do Pobierowa :cool2::rofl: Wprawdzie na parę dni, ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od jutra będzie ciepło, bo póki co to lipa w naszych stronach :confused2:
Udanego urlopu i super pogody

reklama
Kasiek moj dwa tygodnie temu tez bym aniolem :D poczekaj Twoja jedna z mlodszych :p moj tez ciagle pyta co to :D a i wspolczuje chorobska ... najgorzej tak wlasnie w lecie :(

Zaza oby jak najszybciej do soboty :)

Alijenka
nie znam se na fryzjerach ale pewnie i takie cos moze byc powodem

Josie gratulacje dla Jasia :):)

MsMickey moze tak jak dziewczyny radza czyms posmarowac zeby sama sie zniechecila

Mlodak strasznie wrazliwy Szymus jest na halasy ... u mnie tez byl az przestalam sie przejmowac cisza jak zasypia ... wczesniej jak zasypial w kompletnej ciszy to nie mogl zasnac a teraz jak sie tluke garami to spi najdluzej i najmocniej ani syrena ani wycie karetek (ciagle kolo nas przejezdzaja bo dwa szpitale niedaleko) ani wiercenie ostatnio w scianach nie budzi

Asik tez sie zastanawiam nad tymi nocami... chyba bb powoduje bezsennosc :p

ano i jestesmy po szczepieniu mmr ani nie zaplakal tylko zdziwil sie czemu go uklulo ... na dodatek ida nam dwie lewe czworki i gorna i dolna ...

Ostatnia edycja:
Do góry