reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka super kombinezonik :)

Andzia zdrowka dla Mateuszka !!

Munka ja mysle o jednym paluszku bo to tez cieplej w takiej rekawiczce

Asik ja juz nie pamietam takiego popoludnia z kolezanka :p na szczescie zakupow nie lubie ;D

reklama
alijenka kombinezon śliczny!!! Kapcie mam identycznej firmy i się sprawdzają. Też białe w szare gwiazdki:p

andzia bidulek, życzę szybkiego powrotu do zdrówka. A jaką macie tempkę w sypialni, bo my wciąż nie grzejemy i w pokoju mamy 19C i się super śpi, a na dole cały dzień okno uchylone. Z drugiej strony on mógł coś ze żłoba przywlec:/

muńka gratuluję tych postępów kupsztalowych:) My jeszcze nie zaczęliśmy. Rękawiczki kupiłam z kciukiem, bo nie wyobrażam sobie jej wpychać tych wszystkich paluszków po kolei:D

iwon ja po prostu nie lubię smaku soków. I już wiem dlaczego P pluje każdym sokiem:p

kasienka dzięki zakupię i wypróbuję!

asik super fotka w traktorze! No właśnie, trzeba już włączyć guzik kontroli przy dzieciach:p Ja dziś będę miała taki wieczór z koleżanką:)

Aaaaa mam graffiti na ścianach, szafkach w kuchni i tapetę w salonie szaro-biało-czarną pogryzmoloną na różowo...aaaa:angry::angry:

Ostatnia edycja:

Andzia
zdrówka dla Matiego i cierpliwości dla Ciebie! Ech, wiem jak to jest z tym szukaniem opieki w rodzinie, u nas też nieraz niezłe cyrki, zwłaszcza w okresie urlopowym :baffled:

Asik napisałam na PW w sprawie spotkania :happy2:

Alijenka
super ciuszki :)

Niespo hehe, no faktycznie tytuły ciut rozbieżne ;-) Ale już chyba wiem, dlaczego - ten polski oddaje jako tako charakter filmu (choć brzmi jak tanie romansidło :sorry2:), a te "następne trzy dni", to ni w ząb nie wiem, o co kaman :-D;-) Pewnie dlatego dali "nowy"

Aga hahaha żarłoczne dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ja mam czas w tym tygodniu :-):-):-) tylko trzeba zapytać Edyty no i myślałam o Ani - nanulice ale jej chyba nie ma ???!!!

Ania dziś wyleciała. Może czwartek lub piątek (póki dzieciaki zdrowe)??

Przyznam sie, ze wiecej nie pamietam :sorry2:
Zabukowalam bilety do Pl. Za dwa tygodnie ruszam z dzieciem - mam nadzieje, ze bede mogla troche odetchnac. Calymi dniami sama z T, a tak bede chodzic po rodzince i znajomych - niech sie bawia. Dupa tylko z tym, ze jak przyjezdzam to remont w miescie bedzie i utrudniona komunikacja (tramwaj ode mnie do siory kompletnie zmienia trase). Ale damy rade - ja i tak duzo chodze wiec jakby co spacerki mi nie straszne.
Poza tym przyjezdzaja dzisiaj zabrac tv do naprawy. Gorny, lewy rog jest ciemniejszy niz reszta ekranu - zeby bylo smieszniej to spierdzielil sie dwa dni po gwarancji (przypadek?) na szczescie L kupil ubezpieczenie.
W jednym mieście żadna odległość do siostry nie będzie Ci straszna :D

alijenka i aga mam czas na spotkanko i nie mogę się doczekać:)

Dzieć dziś jęczał w nocy niemiłosiernie i o 2.30 zaaplikowałam panadol! Nie pamiętam kiedy ostatnio była aż tak męcząca noc, ja już chce te ZĘBY!!!
Te zęby są straszne :/ dobrze, ze nam dorosłym tylko 8emki na starość wychodzą:nerd:

pogoda za oknem od dwóch dni nastraja pozytywnie :-) Kocham taką jesień, może być zimno, ale kiedy świeci słońce i ukazuje całe piękno jesiennych barw, aż chce się żyć :sorry2:
U nas też piękne słonko, ale jak widzę te drzewa ruszająće się od wiatru to bym z domu nie wychodziła, a trzeba bo kawy brak :D

Wczorajsze popołudnie fajnie spędziłam:happy2: połaziłyśmy z koleżanką po galerii, wpadłyśmy na kawusie, poplotkowałyśmy i przy okazji kupiłam młodemu buciki. A wracajac obie zrobiłyśmy zakupy spożywcze

Aga będzie dobrze, zaszpachlujesz, obniżysz szafki i ok.
Fajowsko, że wypad na wieś udany, mój też uwielbia traktory, a jaki był przeszczęśliwy jak mógł wsiąśćZobacz załącznik 585434
Zazdroszczę wypadu :) ja z przyjaciółką w de miałam taką tradycję, ze co drugą sobote spędzamy na wałesaniu się po sklepach, kawka, obiadek itp- tęsknię za tym :(
No to mój też miał taką radość, a co dopiero jak go wujek wziął do kombajnu :D

Zaskoczeń kupsztalowych ciąg dalszy. Dziś G stoi i słyszę, że stęka, spojrzałam na nią, a ona "chce, chce", zapytałam, czy chce kupkę, a ona "tak", to ja ją za rączkę i do łazienki na nocnik. Kupkę zrobiła w drodze w pieluchę, ale cieszę się, że sama zwróciła na to uwagę :-) Ciekawe, czy faktycznie niedługo będzie wołać :confused:

Dziewczyny, jakie rękawiczki kupujecie maluchom??? takie z paluszkami, czy tylko z kciukiem?? Wydaje mi się, że z paluszkami wygodniejsze, ale nie mam doświadczenia. Pamiętam tylko, że kiedyś to raczej takie z kciukiem nosiłam:-D
Ja jak jestem w wc to młody często siada obok na nocniku, ale cały czas mi się wydaje, ze za wcześnie by mu spodnie zdjąć, a może powinnam??
Rękawice z jednym palcem, ale szczerze nie wiem czy się utrzymają na ręce, może jakieś samoprzyzlemne? :-D

Mati ma znowu antybiotyk, zalega mu na oskrzelach i kaszle okropnie buuuuuuuuuuuuu:-(
Dzis siedze z nim w domu, na reszte tygodnia robie zapisy po rodzinie, bo na zwolnienie znowu nie chce (i nie moge) iść.

Zdrówka dla wszytskich
Zdrówka dla Matiego!!- bidulek :(

Aaaaa mam graffiti na ścianach, szafkach w kuchni i tapetę w salonie szaro-biało-czarną pogryzmoloną na różowo...aaaa:angry::angry:
Artystka Ci rośnie :D

Alijenka śliczny ten kombinezonik!!

Hej,

Iwon - padłam wczoraj wraz z dziecina o 17... Ja sie obudziłam o 20. A dziecina wypiwszy w nocy 370 ml mleka wstała o 5.30.
Ale czuje sie nadal masakrycznie. Nie ma numerków niestety do pediatry wiec czeka mnie odstanie swojego w kolejne osób nadliczbowych. Eh

Dziewczęta, dziekuje za zyczenia powrotu do zdrowia - działam jak mogę ale efektów na razie żadnych.

Andzia - zdrówka.

Aronia - plombe miałam w czerwcu chyba wymieniana bo stara wypadła. Wiec ta jest nowa. I powinna sie franca trzymać.

Zakończyłam szła zakupowy:
3565899026.jpg3570662326.jpg3573620129.jpg3584312109.jpg

Załączniki

• 3565899026.jpg
    3565899026.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 41
  • 3570662326.jpg
    3570662326.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 41
  • 3573620129.jpg
    3573620129.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 39
  • 3584312109.jpg
    3584312109.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 41
Wyszłam tylko na spacer a tu taka produkcja!!

Munka kurcze jeszcze troche i sie pampera pozbedziecie :) Rekawiczki pewnie kupie z jednym palcem i jak znam zycie T je zdejmie ze zloscia :sorry2: A przyjezdzam do Lodzi - chyba tylko MsMickey tam bywa ;)

tak, chyba ona jedyna. Ja jeżdżę autostradą w kierunku Łodzi ;-)

alijenka - fajny kombinezon i kapciochy!!!!

Pola tak ściany załatwiła?? :szok:

Ja jak jestem w wc to młody często siada obok na nocniku, ale cały czas mi się wydaje, ze za wcześnie by mu spodnie zdjąć, a może powinnam??

:tak::tak:

[/QUOTE]

Aylin - fajne zakupy!! Czy ten berecik już do Was doszedł??? Mam go na oku od kilku dni i zastanawiam się czy zamówić.

Kolejne pytanie: robicie zupę z soczewicą z mlekiem kokosowym (na pewno kasiekz). Polecacie jakieś konkretne mleko kokosowe czy wsio riba jakie się kupi??

reklama
Aylin wiesz co, jesteś okropna! Nie ważne że chora zakupy muszą być i jeszcze wszystko co mi się podoba. Na szczęście czapek mam nadmiar. Ten komplet jest boski, a nad takimi getrami na zimę sama się zastanawiałam i muszę się zaopatrzyć - przez ciebie zapewne! Zdrówka:)

Aga Alijenka
ok, więc czwartek, a gdzie?

Aga to są takie sekwencje, przed chwilą korony drzew były na wysokości kolan, a teraz znowu spokój:D Ja już plac zabaw o 9.30 zaliczyłam w drodze na pocztę, bo mi dobrze sprzedaż na allegro idzie:ppp Ale trzeba przyznać, że wszystko sprzedaję za śmieszne pieniądze.

Alijenka K ma rację, broń bosche nie rób teraz remontu. Ja to sobie w brodę pluję na kij mi była tapeta na jednej ścianie w salonie! Psa pazury, a teraz arcydzieło P. Nowy narożnik wiecznie cały uciapany (dobrze, że czarny, ale od szorowania zaczyna blaknąć), no i białe szklane szafki w kuchni (już w jednym miejscu uszczerbione)?! Why:angry:

Muńka tak arcydzieło Polki i to połączenie długopisu, ołówka, kredek bambino i zwykłych kredek (mamusiu zaoram się zmywając to), a matka w tym czasie zupę szykowała! Zauważyłam, że w każdym sklepie jest innej firmy mleko kokosowe. Na początku miałam fazę ma bio i kupowałam to w rossmannie za 8,60zł, a potem mi przeszło i kupuję tam gdzie najtaniej i wychodzi niecałe 6zł za puszkę. Zupa jest mega w smaku, ja daję dużo imbiru i curry, a P jest to ulubiona zupcia:)

Ostatnia edycja:
Do góry