reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aylin - fajne zakupy!! Czy ten berecik już do Was doszedł??? Mam go na oku od kilku dni i zastanawiam się czy zamówić.

Kolejne pytanie: robicie zupę z soczewicą z mlekiem kokosowym (na pewno kasiekz). Polecacie jakieś konkretne mleko kokosowe czy wsio riba jakie się kupi??

Nie - ja go dopiero na weekendzie kupiłam. Wiec jak dojdzie to dam znać czy fajny.
A zupę robiłam 2 czy 3 razy. Pyszna. Aczkolwiek ostatnio mężowi się szklanka większa wzieła i jedlismy 4 dni :)
Mleczko kupuje w lidlu lub biedronce. Za jakieś -4 do 5 zł.

Aylin wiesz co, jesteś okropna! Nie ważne że chora zakupy muszą być i jeszcze wszystko co mi się podoba. Na szczęście czapek mam nadmiar. Ten komplet jest boski, a nad takimi getrami na zimę sama się zastanawiałam i muszę się zaopatrzyć - przez ciebie zapewne! Zdrówka:)

mi sie strasznie jeszcze inne getry podobają. Ale musze podejśc do h&m czy nie maja przypdakiem. Bo własnie od nich. Na allegro po ok 15 zł nowe.

muńka następna! Piękneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i uduszę za to, bo teraz będę musiała zakupić. Wybór trudny:p

aylin nawet nie wiedziałam ze w lidlu i biedronce jest mleko kokosowe i to tak tanie - dzięki:)

muńka aylin a ja zakupiłam takie i są bardzo fajnie cieplutkie: http://allegro.pl/legginsy-rajstopy-rajstopki-bez-stop-48-kol-86-92

aga
powiedziałam M o twoim budownictwie. Pyta czy nie chcesz nam zrobić nowej wentylacji w kibelku i zamurować starej:p Bosche mój M w porównaniu do ciebie to dwie lewe ręce!!! Proponujesz coś może na miejsce spotkanka?

Ostatnia edycja:
kasiekz - a zebys wiedziala, ze myslalam o tym wczoraj i nawet czytalam Twoje stare posty sprzed wyjazdu i jak bum cyk cyk nie moge sobie przypomniec :baffled: No nic, jesli to bylo wazne, to sie kiedys samo przypomni ;-)A inhalacje nie pomoga odetkac zatok? Tylko niech dziec nie wdycha, bo chyba jeszcze sa za male na takie silne aromaty ;-)Ty pijesz kawe przy UU? Nocki swpolczuje. U nas szafka kuchenna tez zaliczyla grafiti ale na szczescie olowkiem ;-)

MsMickey - nie przypomnialas sie ale i tak pytalam doradczynie laktacyjna o Ciebie :tak:Jeszcze dzis Ci napisze.

Munka - swietny pomysl z tymi zdjeciami i choc roboty huk to i tak daje mnostwo radosci :-) My na roczek zrobilismy filmik video a zdjecia wciaz czekaja :zawstydzona/y:Kupsztali tylko pozazdroscic :tak:A rekawiczki... teoretycznie z palcem ale w praktyce jak raz (dla przymierzenia) zalozylam to byl atak furii, placz, histeria i sciaganie, wiec nie wiem, jak to bedzie... Moze jak przymrozi to zmadrzeje ;-)

alijenka - niestety nie masz racji z tym bezpieczenstwem fotelikow :no: Bejbiki maja stosunkowo duza glowe do reszty ciala (w porownaniu z doroslymi) i kiedy tak szarpnie (a nami wtedy rzucilo ze hej), to robi sie niebezpiecznie dla kregow :no: W Skandynawii, gdzie do 4.roku zycia jest obowiazek jazdy tylem jest o 80% mniej powaznych wypadkach (czyt. smiertelnych/konczacych sie kalectwem) z udzialem dzieci niz np. w Niemczech (akurat to porownanie, ktore czytalam, robili Niemcy, dla Polski ta statystyka moglaby wyjsc jeszcze gorzej biorac pod uwage jakosc drog i szarzownictwo niektorych kierowcow :no:)

Kasienka - no wlasnie oto mi chodzi z tym szarpnieciem do przodu :errr:

Niespodzianka - u nas pralka sie psula jeszcze na gwarncji ale majster ciagnie naprawe az do czasu gdy gwarancja minie :wściekła/y:

asik - boskie zdjecie w tym traktorze!

andzia - zdrowka raz a porzadnie! :tak:

Nie doczytalam ale wysylam zanim dziec sie obudzi ;-)

Kasiek udanego spotkanka z koleżanką:tak:
Co do ścian to też mam całe pomazane ale na razie nie malujemy bo nie ma sensu

Iwon
też mam nadzieję, że się uda;-)

Aga zawsze możesz powrócić do tradycji

Aylin fajne ciuszki

Muńka nie pomogę bo nie robiłam tej zupy bo soczewicy nie lubię

Mam pytanie: czy Wasze dzieciaki też chodzą na palcach??? Jak myślicie powinnam się tym martwić?

Asik- cały czas chodzi na palcach,czy zdarza się też normalnie??

Co do jazdy w foteliku,to generalnie logiczne jest to,że dla kręgosłupa szyjnego, bezpieczniejsza jest jazda tyłem (szczególnie dla dziecia). Nie miałabym nic przeciwko gdyby G jeździła tyłem, obawiam sie tylko,że sama juz bym z nią nie pojeździła,bo musi mnie widzieć,a przednia poduszka się nie wyłącza :-/
A są w ogóle foteliki dla takich dużych dzieci do jazdy tyłem??

asik Polka nie chodzi na palach, normalnie całą stopą.

aronia ja i inhalacje, jakoś nie przepadam więc odpada:p Zobaczymy, czy te ziołowe tabsy pomogą. Pierwsze 6 mies. piłam kawę bezkofeinową, a potem już jechałam z normalną i tak dwa razy dziennie. Kawa rozpuszczalna ma tyle kofeiny co kot napłakał, poza tym w moim przypadku na dziecia zupełnie nie wpływa. Nie wyobrażam sobie życia bez kawy:p

muńka właśnie auto! U mnie poduszka też się nie wyłącza więc odpada jazda tyłem:/

Dzieć ma Furby i nie rozstaje się z nim. Wszędzie ze sobą zabiera, kocha, całuje, psika razem z nim, a teraz on zaczął chrapać, więc dała poduszkę na dywan, położyła się z tuląc Furby i razem chrapią (nie śpi, tylko oddaje odgłosy chrapania). Ta zabawka nauczyła ją psikać, cieszyć się, krzyczeć różne słowa, robić kuku, śpiewać, chrapać itd. Polecam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry