reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
melduje ze szcześliwie wrócilismy juz niestety z urlopu. NIestety jak każdy ten również zleciał za szybko :p
I nie moge sie obrobić. Pranie mnie zasypuje - tj muszę czekać az jedno wyschnie aby kolejne nastawić. Która ma suszarkę?? i jakie polecacie?? Tj z boscha bo mam juz pralkę tej firmy a jedno na drugie muszę postawić.

Wyjazd ok - Tysia w sobotę przed wyjazdem jeszcze mega biegunke miała - ale od 23 do południa dnia następnego - 0 kupy. Tryb podrózny jej się włączył chyba bo dopiero w holu hotelu zrobiła. Hotelik ok - pokoje duze. Salon z aneksem kuchennym (dziwne gdyż wersja all inclusive) i sypialnia. Łózeczko było.
Pierwsze 3 dni chciałam ją utopić w basenie - ryk, rzucanie się na ziemię gryzienie - normalnie masakra. Okazało sie ze winne 2 czwórki wyszły - i ustało wszystko - biegunki, ryki itd. I było juz super :)
Dzieć jadł cały czas i wszystko - wiec generalnie z wagą wróciła on plus.

To pokrótce - jak się obrobie bedzie więcej

Prosze ładnie o podsumowanie ostatnich prawie 3 tyg bo nie ma cudu abym to nadrobiła :)

reklama
Iwon - Pomelo - cytrus , smakiem coś miedzy grejpfrutem a pomarańczą, przynajmniej dla mnie
Pomarańcza olbrzymia – Wikipedia, wolna encyklopedia
sorki Aga ze odpowiadam za Ciebie, ale jestem w szoku, ze Iwon nie zna Pomelo;-):-D

edek Aylin mnie ubiegła

Aylin - wrocilaś??? Juz sie martwiłyśmy ze juz nie wrócisz z tych ciepłych krajów:-)
Ja w streszczaniu nie jestem dobra, wiec zostawie to innym dziewczynom.

Fajnie, ze ogólnie wyjazd sie udał.

Ostatnia edycja:
dzien dobry:-)

Iwon u mnie podobnie. Potrafie glosniej krzyknac jak trzeba, i ogolnie jestem zwolennikiem dyscypliny - umiarkowanej ale jednak. Jak sie buntuje i rzuca na podloge to ja sie odwracam w druga srtone i kompletnienie reaguje. Wie czego mu nie wolno, w wielu przypadkach jest posluszny, raczej nie histeryzuje bo wie ze to nie dziala na mnie i bardzo mnie to cieszy:tak: Ucze go sprzatania zabawek, mycia stoliczka po jedzeniu, odkurzania okruszkow. Wie ze nie wolno rysowac po stole, rozsypywac chrupkow na podlodze i rozlewac wody. nie zawsze sie slucha ale nawet jak robi cos zle to zaraz sam sobie grozi paluszkiem :-D no i widac efekty, w porownaniu do dziecka mojej kolezanki wychowanego bezstresowo to my mamy aniolka. tylko teraz ten bunt dwulatka mnie straszy po nocach, co to bedzie....:baffled:

AYLIN!!!!!!!!! :* :* witaj!!!!:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Josie- przeżyjemy i bunt dwulatka, najważniejsze jest to jak piszecie, zeby nie pozwolić sobie wejsc na głowe i pozwalac na wszystko tylko po to,żeby mieć chwilę spokoju.

Pamietacie jak pisałam o tesciowej i jej :badx grzeczny bo mama nie bedzie Cie kochać:wściekła/y:
Wczoraj miałam pokłosie jej nauk. wracamy z przedszkola( najczęściej wstępujemy do sklepu i wtedy chlopcy dostają jakiegoś cukierka, napój itp.itd) Adi chce iść po cukierki, ja mówie ze dziś nie idziemy, mamy cukierki w domu, a on do mnie, jak tak to on mnie już nie kocha ( chyba tzreci raz sie tak zachował). Powiedziałam,ze trudno i jest mi przykro, ale do sklepu nie pójdziemy. Cięzko ale jakoś to przyjął i od razu zapewnienia,że żartował i mnie bardzo kocha.

Aga ale ja nadal nie wiem co to jest pomelo :-D:-p:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
indeks.jpg

Iwon - Pomelo - cytrus , smakiem coś miedzy grejpfrutem a pomarańczą, przynajmniej dla mnie
Pomarańcza olbrzymia – Wikipedia, wolna encyklopedia
sorki Aga ze odpowiadam za Ciebie, ale jestem w szoku, ze Iwon nie zna Pomelo;-):-D
No ja też :D ja w ciąży jadłam spore ilości, a w szczególności w de, bo tam bardzo tanie.

Aylin witaj:) ze na fotki czekamy to pewnie wiesz :)

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    6 KB · Wyświetleń: 31
Josie bunt dwulatka nie taki straszny... to znaczy jest straszny, nie ukrywam :-D ale to jednak już bardziej rozumne dziecko. Po prostu trzeba się więcej nagadać, bo uparte i przekorne w tym wieku :-p

Aylin witaaaaaaaj! :-):-):-)

Baby, nie uwierzycie, ale ja NA SERIO nie słyszałam nigdy o pomelo :-D W życiu tego nie jadłam :blink: No chyba, że gdzieś tam skosztowałam i po prostu uznałam to za grejfruta albo pomarańczę :sorry2:

Iwon ja sie o pomelo dowiedzialam moze z 2 lata temu, a w ogole to podobno jest nowy wynalazek genetyki, tzn polaczyli grejfruta z czyms tam i wyszlo pomelo. no wiec mam troche obawy czy je jesc chociaz przyznam ze oczywiscie smaczne.

Edek: przeczytalam na wiki jednak ze to pomelo pochodzi z malezji i jest naturalne :sorry2:

Kasiek fajny patent z tą zapiekanką (np. z warzyw) pod serową pierzynką, wypróbuję :) A polecasz jakieś konkretne serki kozie? Bo ja się nie znam, a pewnie jest ich sporo :sorry2:

Andzia no coś jest w tym coraz głośniejszym chodzeniu pralek ;-) Naszej starej własnie między innymi dloatego się pozbyliśmy, bo tak huczała, że nie mogłam po 18 prać :sorry2: Ale pewnie coś było już walnięte, bo normalnie aż tak głośno nie chodziła.

Niespo
ja też pozwalam bąblowi siedzieć na piasku ;-) Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej np. w piaskownicy. Ciuszki się przecież wypierze, no problemo ;-)

reklama
Iwon - pamelo masz w kazdym hipermarkecie a w sezonie w lidlu i biedro widziałam.

co do filmiku z tysią biegająca za kotem - na youtuba nie wrzuce wiec na prv mogę wysłać. A zdjecia kiedyś będą :) jak je zgram i przeglądne - tj co sie nadaje do jakiegokolwiek udostępnienia :p

Do góry