Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
), jagniatek (dziecia najbardziej zainteresowlo jak siusialy :-)), cielaczkow (wylizaly dziecia :-)), swinek i koni (az buzie otworzyl jak zobaczyl, jak 4-letnia dziewczynka jechala na kucyku :-)) do tego jeszcze psy (nasza psa odstawila z nimi cyrk, wiec dziec mial na co patrzec
) i takie hity jak traktor, wozek widlowy i kombajn (kombajn sie nazywal "dominator"
). Teraz spi razem z tata 
Zona uznala ze to forma urlopu i na zime zadekowala sie z powrotem w cywilizacji a ow tak zostal... W koncu zona odeszla od niego na dobre a on juz tak kilka lat w tej ziemiance
Nie liczac nielicznych tego typu reszta ludzi ceni sobie pralki, lodowki, ogrzewanie i kilka innych udogodnien
Nie znaczy to jednak, ze trzeba popadac w druga skrajnosc, zrec na codzien fast food i taplac sie w chemikaliach "bo i tak niedzrowo". W miare mozliwosci mozna unikac niezdrowych rzeczy - zawsze to cos ;-)
Nie jest to z reszta zadna rewolucja, tylko powrot do korzeni - tak funkcjonowalo rolnictwo od tysiecy lat (teraz tylko unowoczesnione m.in. poprzez mechanizacje)
Kiedys rolnik byl samowystarczalny. Uwiazanie do koncernow chemicznych to wynalezek najnowszych czasow i wcale czlowiekowi nie sluzy ;-)
Dobrze, ze Ciebie po sadach nie ciagali! Kiedy to ja jechalam ostatnio z biurem podrozy? Hmmm... w 1998 i byl to drugi raz w zyciu 

:-)No właśnie muszę się gdzieś dowiedzieć jak to teraz jest po takim braku kontaktu.Aga - a moze jak Aronia radzi - skonsultuj to jeszcze raz z prawnikami. Czy w sytuacji kiedy syn ma 2 latka a tatuś się nawet raz nim nie zainteresował to ma szanse na dostanie tej weekendowo-świąteczno-okazjonalnej opieki? Bo wg mnie niewielkie.
Poza tym - czy on całe życie nie bedzie pracował?? Kolezanka ostanio wygrała sprawe w sądzie o podwyższenie alimentów - facet pracuje na czarno - wiec utrzymuje ze jest bezrobotny i uzasadniał ze nie moze pracy znaleźć. Dostał podwyższenie alimentów i sądzina uzasadniła ze jest młody, wykształcony w pełni sił i na dodatek nieuwiązany do dziecka - w związku z tym jedynie brak chęci przeszkadza mu w znalezieniu pracy.
Nie nie patrzyłam, a on to chyba leń i wieczny kombinator udający niewiniątko, robił z siebie psychicznego chyba, ze go firma do takiego stanu doprowadziła :/aga - a patrzylas w tabele düsseldorfskie? to nie tylko zalezy od jego przychodow ale i wieku dziecka (im starsze tym nalezy sie wiecej). Czy to taki wieczny Hartz-IV-Empfänger?Prawa na Kindergeld nie masz, bo mieszkasz w PL. Jesli przemyslisz sprawe, moge sprobowac poszukac kogos, kto sie zna i kto by Ci za darmo poradzil. W czasie studiow mialam wiecej takich kontaktow ale moze jeszcze znalazlabym kogos, kto sie zna. Nie musisz teraz, masz na to Anspruch jeszcze 16-23lata. Jezeli kiedys sie zdecycujesz to daj znac ;-)
Wiesz dla 100e by mi się nie opłacało, bo zabierają mi to co mam w pl wtedy i wychodzi na to, ze mam tylko 100pare złoty więcej.Aga a u Was chyba nie ma nawet tego kogoś w papierach jako ojca tak ???? Zawsze by Ci się przydało nawet te 100 euro, mieć a nie mieć, ja mam też 477 zł tylko ale zawsze coś jest.
Boskoooooooooo.
Wow robi wrażenieMaj hjudż belly;-)
Zdrówko!!!Zdrowie wszystkich kobietekpozdrawiam z piwa

, choć strasznie bym zjadła jakieś ciasteczko lub czekoladkę no ale muszę dać radę 

, a na wsi to ja jestem co tydzień i moja jak na razie tylko zachwycona kaczkami 

, ale też uwielbia jak psy szaleją śmieje się jak nie wiem co, radość na całego.