reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

mi sie takze podoba stokke, ale niestety on jest strasznie niepraktyczny :baffled: taki drogi markowy gadzet.
Ani to gondoli nie maa duzej, ani stabilne, no i wlasnie, chyba tylko do galerii, bo juz do parku odpada, nie mowiac juz o jakims ogrodku i spacerach w lesie :tak:

gosikk- jesli o badanie krwi to chodzi o testy podwojne czy potrojne, to ja czekalam 5dni, ale to pewnie zalezy gdzie

buziak- faldy saaaa, moj maz mowi ze mam dwa brzuszki, jeden przed pepkiem , drugi pod nim :baffled: no a teraz to trzeci, kory jest polaczeniem tych dwoch :baffled: buziak, jak znajdziesz cos o smierci lozeczkowej to prosze, napisz, bo mnie to troche przeraza :baffled:

blond_20- my kuchnie wybieralismy 6miesiecy :zawstydzona/y: tzn szybko ja skonstruowalismy, ale potem mniej wiecej co 2tyg chodzilismy cos zmieniac. Pewnie na nas tam patrzec nie mogli :dry:

reklama
mi sie takze podoba stokke, ale niestety on jest strasznie niepraktyczny :baffled: taki drogi markowy gadzet.
Ani to gondoli nie maa duzej, ani stabilne, no i wlasnie, chyba tylko do galerii, bo juz do parku odpada, nie mowiac juz o jakims ogrodku i spacerach w lesie :tak:

Ja chyba przeczytałam wszystkie opinie w necie na temat tego wózka i mimo to nadal go chce ;)
W ogródku da spokojnie rade, w lesie na prostej dróżce tez, jest super do ciągnięcia po plazy, bo chowaja sie kółka, gorzej na sniegu , na wybojach, w górach.
Plusem jest to, ze dziecko jest wysoko, nie jedzie przy ziemi i nie wdycha smrodów z aut. Można stosowac zamiast krzesełka w restauracjach. No i te "ubranka" za zime i lato. Za kazdym razem wózek może wygladac inaczej.
Wbrew pozorom jest stabilny , cudnie sie prowadzi. Co do gondoli, to rodzimy w ciepłych miesiacach i duza nie jest potrzebna , takze tutaj to nie problem. wciąz mam jednak mieszane uczucia :sorry2:

addiena- masz racje, kazda ma swoje preferecje i kazdej co innego podejdzie :tak: ogolnie stokke to ladny wozek, ale strasznie drogi, w ogole wszystkie przedmioty firmy stokke sa drogie :(

Ostatnia edycja:
no mi ten Stokke tez sie bardzo podoba i rzeczywiscie jest ladny. ale po piewsze jest baaardzo drogi nawet uzywany kosztuje ponad 2 tys...a po drugie ta raczka, ktora kojarzy mi sie z raczka od roweka trojkolowego dla dzieci:/owszem on wyglada swietnie, i i to siedzisko wysoko i ubranka ...jednak nie wyobrazam sobie nim przejechac po nie do konca odsniezonym chodniku. i ja jednak bede obstawiac ze gondola wlasnie powinna byc wieksza wlasnie dlatego ze rodzimy w czerwcu bo szybko wyrosna i sie zrobi zimno:/a naprawde roznice sa miedzy wozkami nawet 10 cm w dlugosci.
sicilpol jakbym ja tak czesto zdania nie zmieniala co do kuchni to by fajnie bylo hehehe. tu i tak nie ma pola manewru za bardzo bo mieszkanie malutkie a i pieniedzy tyle nie ma zeby cudowac, ale mimo wszystko jest w czym wybierac i to zawsze jest problem:)

a ja mamjeszcze do Was takie pytanie...czy wiecie moze czy mozna cos zrobic zeby sok taki swiezy z sokowirowki mogl dluzej postac?bo np jablkowy to po chwili robi sie brazowy i nie wyglada..a kolezanka chciala bananowo marchwiowy zrobic w sloiki i zapasteryzowala i ponoc tez to nie za bardzo wyszlo bo zostala taka pulpa u gory ...wiecie co po koleji zrobic?

Ostatnia edycja:
addiena- masz racje, kazda ma swoje preferecje i kazdej co innego podejdzie :tak:

no mi ten Stokke tez sie bardzo podoba i rzeczywiscie jest ladny. ale po piewsze jest baaardzo drogi nawet uzywany kosztuje ponad 2 tys...a po drugie ta raczka, ktora kojarzy mi sie z raczka od roweka trojkolowego dla dzieci:/owszem on wyglada swietnie, i i to siedzisko wysoko i ubranka ...jednak nie wyobrazam sobie nim przejechac po nie do konca odsniezonym chodniku. i ja jednak bede obstawiac ze gondola wlasnie powinna byc wieksza wlasnie dlatego ze rodzimy w czerwcu bo szybko wyrosna i sie zrobi zimno:/

Zgadzam się , dlatego mam mieszane uczucia i naprawde nie wiem co kupic. Chyba nie znalazlam wózka idealnego, takiego, ktory by mi sie podobal, byl w pelni funkcjonalny i jeszcze mial fajna cene :(

an.ka - te wózki naprawde kosztują 4tys???
W pełnej wersji w markowym sklepie tak, tyle kosztuje. Ja na szczęście nie potrzebuję fotelika, więc kupujemy wersję gondola + spacerówka i jest trochę tańszy :-). Na allegro znalazłam nowe za 2300 :happy:

An.ka fajny ten concord. kiedys go pokazywali w tv ze to wozek gwiazd:ptylko w wersji z wlokna weglowego i kosztowal 16tys wtedy ....:baffled::baffled::baffled: ale czy mi sie wydaje czy on nie ma w ogole kosza na zakupy???
widziałam tez tą wersję z włókna węglowego, wersja na zamówienie u producenta, zakodowane dane właściciela i takie tam inne bajery.... dla mnie to już przesada. Jeśli chodzi o kosz na zakupy, to oczywiście jest - patrz link powyżej :happy:

Hej kochane
Jeju ile tu się dzieje, trzeba by non stop przy kompie siedzieć, żeby nadążyć.
Ja się wpadam tylko pożalić bo dziś niby zaczyna mi się 2 trymestr a samopoczucie tragiczne. Znowu nie spałam tak mnie plecy bolały, teraz oprócz kręgosłupa doszła jakby rwa kulszowa, załamka totalna, nie mogłam z łóżka wstać, płakałam jak bóbr. Wzięłam paracetamol, który na plecy za bardzo nie pomógł, trochę jedynie na ból głowy.
Najprostsze czynności sprawiają mi wielki problem, małż w pracy i nikogo kompletnie do pomocy. Malec znowu przed tv bo matka nie ma siły się ruszyć. Jak mu czytam książki to mi tchu brakuje i wymiotować się chce.
Jutro usg genetyczne, może mnie to jakoś rozweseli. Wczoraj pierwszy raz w tej ciąży załapałam strasznego dołka wieczorem. Myślałam, że mi coś w środku pęknie z żalu, smutku i nie wiadomo czego jeszcze. Śmiałam się trochę sama z siebie przez łzy bo wiem, że to pewnie hormony. Ratunku!! Do tego czuję się stara i brzydka i tłusta i obwisła :-D i głupia jeszcze.
No dobra, wywaliłam to wszystko z siebie i już mi się śmiać zachciało bo to takie śmieszne i żałosne zarazem ale kto mnie dziś zrozumie jak nie WY????

blond_20- jesli chodzi o banana, to dolej pare kropli cytryny (nie za duzo by smaku nie zmienilo)- powinno zatrzymac czernienie, co do jablka, to nie wiem :no:

karamija- hihih my nahormonione swietnie Cie rozumiemy :) ja wlasnie zaluje, bo maz zostawiwszy mnie z tesciowa sam czmychnal do naszego domku do pracy i nie mam na kim sie wyladowac :confused2:

Ostatnia edycja:
Addiena chyba jeszcze nikt nie znalazl wozka idealnego:/ale jakby taki byl to o czym my bysmy rozmawialy przez 9 miesiecy :D:D:D:D
An.ka rzeczywiscie widzialam na jednych zdjeciach jest ten kosz a na innych nie ma.jakby sciagany byl
Karamija chyba takie dolki kazdy ma. ja mam dzisiaj wrazenie ze mi sie nogi cholernie o siebie obijaja ze taka wielka jestem. zawsze mialam "porzadne" uda:p ale teraz sie czuje juz calkiem jak slon:rofl2: jeszcze kilka miesiecy i znowu bedziemy piekne, gladkiei .... niewyspane :p

reklama
Witam Was ;D

choróbsko już poszło ;D czuje się o wiele lepiej a co najważniejsze mogę mówić wkońcu! :-D

Wiecie co zauważyłam i nie wiem czy się niepokoić czy to normalne?
więc: najbardziej czuję to rano raz po lewej stronie raz po prawie coś twardego jakby taka kuleczka...
Chyba bobo jest za małe jeszcze, żeby tak poczuć co nie? A może jednak można poczuć? ehhh już sama nie wiem. Nie chce zbytnio panikować a do gina idę dopiero w czwartek więc liczę po cichu, że zrobi mi usg :-) i będę mogła podglądnąć szkraba ;D
a no i tu jeszcze jedno pytanie Czy jest jakaś reguła na USG dopochwowe i brzuszne? Tzn czy np. dopochwowe robi się do jakiegoś tygodnia? czy jak, wybaczcie jeżeli pisałyście o tym wcześniej ale jeszcze nie zdarzyłam nadrobić wszystkiego.

Pozdrawiam brzuchatki ;D życzę udanego dnia ;-)

Cześć Lena jestesmy praktycznie w tym samym czasie ciązy 1 dzień różnicy.... i czuje to samo o poranku jak leże taką górke pod zebrami raz z lewej raz prawej .....niesamowite uczucie choć niektórzy twierdzą że to za wcześnie ... Pozdrawiam cieszę się że zdowie lepsze mnie narazie naszczęście odpuszczaja chorubstwa.

Ostatnia edycja:
Do góry