reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kamila- o kurcze, hihihi widac, ze caaalym sercem wcina ten makaron :tak:
ja na poczatku jadlam, lubilam, ale jako, iz oni to serwuja jak u nas zupa, na pierwsze, to pare tygodni przetrwalam i w koncu zastrajkowalam, masz racje, makaron to zabojstwo dla talii :tak: nawet te ich 60gramowe porcje i tak ida prosto tam gdzie nie powinny :dry:

reklama
kamila- o kurcze, hihihi widac, ze caaalym sercem wcina ten makaron :tak:
ja na poczatku jadlam, lubilam, ale jako, iz oni to serwuja jak u nas zupa, na pierwsze, to pare tygodni przetrwalam i w koncu zastrajkowalam, masz racje, makaron to zabojstwo dla talii :tak: nawet te ich 60gramowe porcje i tak ida prosto tam gdzie nie powinny :dry:

jak byłam we włoszech poszlismy z kumplem do pizzerii spróbowac jak smakuje taka "prawdziwa bo włoska";-) A,że od razu dało nas odróznic tak stalismy sie obiektem obserwacji.. Złozylismy z Wojtkiem zamówienie i zaczęlismy sączyc nasze zimneeeee piwka.
Nie powiem bo człowiek z ciekawosci też puszczał żurawia raz na prawo raz na lewno i nie moglismy sie nadziwic ilez oni żrą:szok::szok:
najpierw talerzysko spaghetti potem duuuuza pizze kazdy i do tego jakies moze małe piwko..
Po chwili oczekiwan czujemy ze patrza na nas coraz dziwiej. Dopilismy piwa czekajac na jedna pizze na pol (co było wystarczajaca iloscia zeby sie najesc) i jak nam ja przyniesiiono wzięlismy po jeszcze jednym piwie, co dla nich było niewyobrazalne - 2duze browary naraz:baffled: :-D:-D:-D
cóż, co kraj to obyczaj.. :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie

sicilpol ja uwielbiam pomidorową zwlaszcza z makaronem:tak: Oj, narobilas mi smaka:zawstydzona/y: Ja dzisiaj mialam barszcz bialy bo synek go po prostu uwielbia:-) potrafi zjesc dwie biale kielbaski na raz:tak:

Kamila spaghetti Mlody tez bardzo lubi:tak:
Zreszta malo rzeczy jest, ktorych nie lubi:-D
A co do gotowania też lubię:tak:
Mąż (jak się poznaliśmy) wszystkiego mnie nauczył (On tez lubi gotować) i nieraz sie klocimy ktogotuje, wiadomo ja w tygodniu ale w weekend On tez chce:-D

veritaserum super, ze z malenstwem wszystko w porządku;-);-)

niezapominajka ja to teraz jakoś specjalnie nie mam ochoty na sex:no:
Mąz sie nawet mnie dzisiaj rano pyta: "Ty to nie masz ochoty czy sie boisz" a ja do Niego:"przeciez bylo 2 tyg. temu":-D a ON:''Wydaje mi się jakby to 2 miesiące temu było":-D

goldenlucy super wiadomości:tak:

buziak mnie tez dzisiaj brzuch boli, zwlaszcza jak wstaje mocno zakluje az sie zginam z bolu:-( Mam nadzieje, ze przejdzie :)

Kurcze mialam cos jeszcze komuś napisać ale zapomnialam:zawstydzona/y:
Oczywiscie cieszę się z wszystkich udanych wizyt:tak:

Aaa, dzisiaj jestem cały czas głodna:zawstydzona/y:
tylko zaglądam do lodówki:tak::zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oj tak, lubia jesc :tak:
a potem ida w ruch srodki na trawienie :baffled:
szczegolnie po takich rodzinnych wielogodzinnych ucztach :baffled:
a o piwku to nawet nie wiem, oni w zasadzie tez sobie nie zaluja, cwiarteczke albo polowke winka do obiadu na dwojke nie raz widzialam jak wciagaja :tak:
Ja jak bylam pierwszy raz we Wloszech, ze znajomymi (wtedy jeszcze zaden maz nawet w planach nie byl hiihhi) w Rzymie, to zamawiajac pizze poprosilismy o ketchup... nawet kucharz wyszedl na nas popatrzec :sorry2:
Dodam, ze w godzinach sjesty- nie scisle obiadowych i na dodatek nie wieczorem tylko pizza na obiad...same faux pas :rofl2:

polaa- a ja lubie z lanymi kluseczkami, albo ryzykiem :tak: a jesli makaron, to taki nasz, wielojajeczny posklejany, co potem nozem trzeba ciac :tak:

Ostatnia edycja:
sicilpol ja z ryzem nie bardzo, wiadomo zjem ale nie ten sam smak co z makaronem jak dla mnie oczywiście;-) Ja kupuje tutaj makaron w Lidlu taki gruby, pyszniutki:tak: Ogolnie lubie makaraony a ryzu jakos niespecjalnie:no: teraz jem rybke z puszki:zawstydzona/y: no caly czas bym jadla, jeszcze takiego dnia nie mialam :)

smieszny fajny naród, mam sentyment do włochów i w ogóle do włoszech. Niestety widziałam tylko północne rejony, wiecej moze zerkne jak pojade zobaczyc mrówkę;-)

polaa - ja takie 3pierwsze miesiace miałam:baffled: cały czas cos mieliłam:tak: teraz tez czesto zapycham sie np chrupami kukurydzianymi, waflami ryzowymi.
moze ma tu niemałe znaczenie ze paliłam papierosy:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
smieszny fajny naród, mam sentyment do włochów i w ogóle do włoszech. Niestety widziałam tylko północne rejony, wiecej moze zerkne jak pojade zobaczyc mrówkę;-)
:tak::tak::tak:

polaa- a lane kluseczki? mniammmm
ja lubie ryz w zupie i tyle, poza tym ani salatek, ani risotta brr tu 13grudnia w dzien sw.Lucji jada sie od rana do wieczora wszystko z ryzu- okropienstwo :baffled: u mnia ja uwielbiam gotowac, moj maz takze, ale ma zakaz, bo brudzi wszystko :dry: nie zapomne mu jak tlukl tunczyka na sushi a ja potem węchem przez następne tygodnie rozpoznawałam, gdzie to mogą sie podziewać jeszcze jego resztki...latem :dry:

ja przy Kubie też pierwsze 3 miesiące jadlam jak oszalała:/ teraz o wiele mniej , dopiero dzisiaj jakis wilczy glod mnie dopadł. Zobaczymy ile potrwa hehe:-) Ja rzucilam fajki przed 1 ciązą 1 miesiąc i jak zaszłam zaczelo mnie strasznie ciągnać do nich dlatego bralam do ust co mialam pod reka:zawstydzona/y:
Tez tak miałaś? Czy jeszcze palilas na początku i jadlaś też tyle?
Sorry, nie zrozumiałam:zawstydzona/y:

sicilopol lane kluseczki też:tak:

reklama
A mnie dzisiaj właśnie na odwrót wszystkiemu nic nie smakuje. W piątek gotowałam sobie kapustę z grochem (uwielbiam i jedyna w tej postaci mi nie szkodzi co każdego dziwi). I dzisiaj na obiadek sobie z kiełbaską odgrzałam. Zjadłam może 1/3 porcji i koniec. Mąż teraz kebaba wciąga, a mnie aż odrzuca. Nie wiem co jest.

Do góry