reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Aaaa no tak, zapomniałam, że te chusty są jeszcze hihihihih, no tak jak tak będzie ci lepiej to pewno :-) a tatuś też musi się do czegoś przydać prawda :-):-) lubie patrzeć jak panowie tacy dumni chodzą z dzidziusiamy, tylko na obce panie też to działa, musimy być czujne :-D:-D

Hehehe, to niestety prawda... Musimy być czujne:-)

reklama
Fiuu - ja też zamierzam chustować, ale chyba nie cały czas - nie wiem czy to mozna tak non stop trzymać malucha w chuście, ale napewno chusty są zdrowsze niż zwykle nosidełka. No i dziecko ma większe poczucie bezpieczeństwa i bliskości z rodzicami!!
Ja kupuję wózek na słuugie spacerki, bo bardzo lubię spacerować a chusty na sytuacje, gdy muszę pojechać do miasta (ja się poruszam głównie komunikacją miejską, bo nie mam prawa jazdy, więc jak auto, to tylko z Mkiem) coś załatwić, lub w miejsca mniej dostępne dla wózków, no i oczywiście żeby wyciszyć maluszka, albo przeciwkolkowo...

na początek, to zamierzam chustosić...prawda jest taka (bolesna), że ja nienawidzę spacerów więc moje dziecko w okresie jesienno-zimowym może liczyć wyłącznie na tatusia. Latem jestesmy na wsi więc cobie poradzimy, dostalismy spacerówkę ale to dopiero na sezon 2010/11 wiosna-lato.

Fiuu - ja też zamierzam chustować, ale chyba nie cały czas - nie wiem czy to mozna tak non stop trzymać malucha w chuście, ale napewno chusty są zdrowsze niż zwykle nosidełka. No i dziecko ma większe poczucie bezpieczeństwa i bliskości z rodzicami!!
Ja kupuję wózek na słuugie spacerki, bo bardzo lubię spacerować a chusty na sytuacje, gdy muszę pojechać do miasta (ja się poruszam głównie komunikacją miejską, bo nie mam prawa jazdy, więc jak auto, to tylko z Mkiem) coś załatwić, lub w miejsca mniej dostępne dla wózków, no i oczywiście żeby wyciszyć maluszka, albo przeciwkolkowo...

a macie jakiegoś sprzedawcę na oku takich chust?? bo ja znalazłam rózne a nie znam się na tyle na tym, zeby byc w 100% pewna, ze to to:p a tez chce mimo, ze mam wózek to myslałam, zeby nosić małego np w domu jak cos bede robiła:)

Bogusiu86 śliczny powóz księżniczki /też jaśniutki-jak mojej/, kolor i wzorek- naprawdę niespotykany-nie widziałam u nas jeszcze takiego ! - a sama wiesz, że teraz żadna mama nie ukryje się przed nami "brzuchatkami" z wózkiem-hehe
a pies rewelacyjny:-D
rozumiem jego znudzoną minę :crazy:- jak do nas dotarł wózek spędziliśmy przy nim resztę dnia ;-) jakby nic innego nie istniało -:-D:tak:

ja chustę kupuję tu w Szczecinie na miejscu od Meksykanina, który jest razem ze mną "zrzeszony" w klubie designerów. Jego żona - mówiłam wam była ostatnio z tygodniowym maluchem na kiermaszu, w tą niedzielę mały miał już 3 tygodnie i też śmigał w chuście albo na łapkach rodziców.
Swoją drogą, to muszę przyznać, że moi znajomi z klubu, to w większości dzieciaci są i na tego typu imprezach na co drugim stoisku jest brzdąc przy piersi albo maluch kręcący się podn nogami tatusia w dredach. Śmiesznie to wygląda :D

Powiem Ci, że bardzo fajna. W sumie trudno jest mi coś Ci doradzić, bo nie jestem ekspertem w tych sprawach ale ja zaopatrzę się w chustę "wiązaną" czyli najzwyklejszy pas materiału... one chyba do 5 m dochodzą. A to dlatego, żeby i Jaś mógł małego nosić. Bo chusty mają też swoje rozmiary w zależności od wysokości osoby, która chustę ubiera.

acha. no ceny tych chust to też momentami uważam przesada, żeby za kawał materiału płacić 200 czy 300 zł więc po prostu warto pójść do sklepu z tkaninami i kupić 5m materiału ze splotem SKOŚNO-KRZYŻOWYM.

reklama
Do góry