jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
a ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisza faktycznie, ale ja już sie tłumaczę ...... 
od piatku wieczora trwa przeprowadzka, sobota do południa wypakowywanie
kartonów, potem wyjazd do teściów i rodzicow, bo nie jechaliśmy na 1.11 więc obiecaliśmy ten weekend to pojechaliśmy
, powrot we wtorek rano i dalej, najpierw przewiezienie kolejnych kartonów i wypkowywanie
, ale mogę powiedzieć,że wygląda już jak w domu:-), jest gdzie usiąć, na czym ugotować i jak zjeść, więc jest już dobrze
:-)
, a mam nadzieję,że do końca tygodnia to już wogole będzie ład i porządek ....................
tylko sił troszkę mniej, ale dam radę........
od kolegi z pracy dostaniemy kanapę do dużego pokoju, od koleżanki dostaliśmy telewizor, od kuzynki niedużą komodę, ...... więc meblowanie też idzie nienajgorzej ....... 

tyle co u mnie, a co u Was laseczki ......

od piatku wieczora trwa przeprowadzka, sobota do południa wypakowywanie
kartonów, potem wyjazd do teściów i rodzicow, bo nie jechaliśmy na 1.11 więc obiecaliśmy ten weekend to pojechaliśmy
, powrot we wtorek rano i dalej, najpierw przewiezienie kolejnych kartonów i wypkowywanie
, ale mogę powiedzieć,że wygląda już jak w domu:-), jest gdzie usiąć, na czym ugotować i jak zjeść, więc jest już dobrze
:-)
, a mam nadzieję,że do końca tygodnia to już wogole będzie ład i porządek ....................
tylko sił troszkę mniej, ale dam radę........
od kolegi z pracy dostaniemy kanapę do dużego pokoju, od koleżanki dostaliśmy telewizor, od kuzynki niedużą komodę, ...... więc meblowanie też idzie nienajgorzej ....... 

tyle co u mnie, a co u Was laseczki ......

zresztą nawet gdybym coś tam sama skleciła, to umywałoby sie "to" do tych przepysznych poznanskich rogali, zazdroszczę Wam polskiego "żarła" na codzien. Tu niby mamy coraz więcej polskich sklepów,powstaja jak grzyby po deszczu, ale to nie to samo, brakuje wieluuuu produktow, od dłuzszego czasu "chodzi za mną" biała kiełbaska, wyprobowałam wiele z okolicznych sklepikow, ale zadna nie smakuje tak jakbym tego chciała, brakuje mi w niej majeranku i przypraw, a juz wogole to się "przejechałam" na tej niemieckiej, bo okazało się, ze jest z kminkiem
na szczęście jest majonez Winiary i ketchup z Kotlina, o to jestem juz spokojna :-), bo tutejsze majonezy są obleśne i wogole nie smakują jak majonez ;-) PINKA25 tez masz takie problemy u siebie ??? nieraz probujemy setek produktow, zanim trafimy na ten najbardziej w smaku zblizony do polskiego, za jakim tęsknimy...