reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
No i M pojechał do pracy a niedokońca siobie wyjaśnilismy.

W zeszłym roku zbiłam 2 lusterka - chyba cos w tym jest bo pech mnie prześladuje:-(

no mam wkoncu chwilke dla siebie... Gaba zasnela, M tez sie polozyl bo niezle go bierze te chorobsko,juz go lekami nafaszerowalam mam nadzieje ze zrobi mu sie lepiej troche...

Gaba tak sie zcwanila przez te dni choroby i zasypiala na rekach ze teraz jest ryk, bo jak to mama mnie nie ulula,i zasypiajac lezy w lozeczku i krzyczy,za chwile sprawdza moja reakcje,poczym znwou krzyczy... jakos dzisiaj szybko jej sie znudzilo bo wkoncu chyba sie obrazila odwrocila i zasnela:-)

boszzz a mi sie sprzatac niechce,a mam taki balagan ze sozk,caly tydz nie sprzatane... no moze potem troche posprzatam...

Julia niemartw sie bedzie dobrze,napewno nei bedzie rozwodu,za bardzo sie kochacie:-)

Natuska
milego grilowania jutro,Karola udanego ogniskowania:)

MamaGabi wyślij J. do lekarza. Zdrówka dla was wszystkich!

Julia zrób dobry obiadek załóż seksowne ubranko i facet szybko zapomni o czym sie kłóciliście. Ułoży sie wszystko!

A ja sie nudze! Moje skarby obydwa śpią a fotelu a ja siedze i szperam w necie. Ruszyć sie w tą pogode nie ma gdzie. Eh nuda :dry:

A taka pogoda ladna miala byc...

Skrzat9 ja mu caly czas truje zeby pojechal na dorazna,tym bardziej ze go pluca bola a ten duren nie chce jechac,a jeszcze jakby malo tego bylo to jutro ma sluzbe 24h i pow ze najwyzej w pon pojdzie do lekarza...no wez tu mu przetlumacz ze ma isc do lekarza...nie da rady:angry: a teraz spia razem z Gaba:) mala sie wtulila w niego i spia.. a jatez sie nudze,mialam sprzatac ale nei bede halasowac przeciez;-)

Julia masz racje, jak skoncza sie te wasze problemy to i pomiedzy wami bedzie lepiej...

kurde,sasiadka przyejchala na weekend ze swoimi dizeciaczkami i znwou ten maly jej placze,on ciagle placze a juz rok prawie bedzie mial... moze mu sie to mieskzanie,miejsce nie podoba:( od poczatku tak byl oze dzien i noc placz byl a potem ona sie przeniosla od matki swojej bo nie dawala rady...

MamaGabi ja raz zrobiłam tak że zawołałam mu lekarza do domu i postawiłam go przed faktem dokonanym. Od tamtego czasu jeździ do lekarza. Poza tym możesz mu powiedzieć tak że cie zarazi i jak ty masz sie potem leczyć skutecznie jak cycolisz.
A co do płaczącego dziecka sąsiadki to kiedyś słyszałam o teorii żył wodnych w mieszkaniu które mogą powodować że dzieci są płaczliwe i rozdrażnione. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja mu caly czas powtarzam ze jak mnie zarazi to go zabije... bo jak ja mam potem chora,karmic i zajmowac sie dzieckiem sama a on w pracy bedzie.... ale jak grochem o sciane.

co do zyl wodnych,eh... tez o tym gdzies kiedys slyszalam a ile prawdy w tym to tez nie mam pojecia w kazdym badz razie my mieszkamy przez sciane to i moze u nas cos by bylo a nie ma ani u innych sasiadow w pionie pod nimi... wiec moze porpostu taki typ krzykacza i placzka i juz.

ogladam KUCHENNE REWOLUCJE a Gaba dalej spi z tatusiem,wtulila sie w niego i spi:)

alez tu cicho dzisiaj,wszystkei weekenduja sie orpcz nas Kasiu:)

reklama
Ja wstawiłam sernik do piekarnika a Mój i Mała sie pobudzili. Też oglądamy Rewolucje.

MamaGabi nie mów że go zabijesz bo go nie zabijesz :-D Ten argument nie działa. Jakoś trzeba go przekonać bo jak ON może złapał wirusa od Gabi to lada chwila sie ty zarazisz. Wysadź go na noc na kanape i powiedz że z chorym spać nie będziesz bo cie zarazi. Ani buzi ani jakiegoś miziania. Może na to zmięknie.

No a dziewczyny faktycznie weekendują. My dopiero jutro gdzieś sie ruszymy o ile pogoda pozwoli. W niedziele od 12 K. jet w chacie więc mamy większe pole manewru.

Ostatnia edycja:
Do góry