reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A to ja właśnie jutro się przekonam jak to będzie z ssakiem niemowlakiem :-) W sumie mogłabym ją K. zostawić, ale skoro to multibaby i spotkanie bb to Zosię zabieram, a jak :-) Chętnie sprawdzę takie kino

Eh a ja 19.września mam egzamin na prawko i boję się jeszcze bardziej niż jak w ciaży pierwszy raz podchodziłam. pewnie dlatego że pół roku nie jeździłam, mam nadzieję że jak zacznę jazdy dodatkowe to bedzie lepiej :)

reklama
Dzięki laseczki za super spotkanko. Jutro jednak muszę koniecznie położyć Marcela na drzemkę przed wyprawą bo dziś dał mi popalić;-)
Także ja docieram na kawusię ok. 14. Co do szpitali ja rodziłam na lutyckiej i też sobie chwalę, poród rodzinny bezpłatny, dzidzia z mamą od razu po porodzie, brak możliwości zzo:-D:-D:-D
Mój M bardzo wdzięczny za te nasze spotkania bo się może wyspać spokojnie po nockach, które ma w tym tygodniu:-D

Asienka ja rodziłam w szpitalu im. Raszei (kwiecień), zachęcona sprawozdaniem koleżanki, szpital po remoncie, świeżo i czysto. Leżałam tam kilka dni na patologii ciąży. Przy sali porodowej łazienka z prysznicem i wanną (przesiedziałam w wannie większość porodu, co znacznie przyspieszyło rozwarcie), poród rodzinny (50 zł). Maleństwo cała czas przy mamie, sale 2 osobowe z łazienką. Odwiedziny od 14 do 18, jedna osoba odwiedzająca, uważam, że to dobry ogranicznik. Było kilka zgrzytów ale ogólne wrażenie pozytywne. Położne miłe i starające się. Ponownie nie wybrałabym innego szpitala, ale Kozaczino ma rację, co kobieta to opinia. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Jagmar - Wszystkiego Dobrego.

Guziczek poprawy samopoczucia, też walczę!

Amandae
- spotkanie świetne. Miło było spotkać i poznać dziewczyny z Forum.
I tu WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM PODZIĘKOWANIA ZA WSPANIAŁĄ ATMOSFERĘ.
Ja się wcale K. nie dziwię, mnie też trzeba zaprowadzić i pilnować.
A 19 będziemy z Dobrą trzymać kciuki.

Ajentka Dobrawka też miała nadmiar wrażeń, bo ciężko zasypiała.

Ostatnia edycja:
Nagadały się na Cytadeli i tu cisza:-)
Kurcze a mnie chyba przewiało;/ boli mnie szyja:( właśnie popijam gorące mleko z miodem..i pomyśleć że w sobotę ponad 30 stopni było..

ajanetka mój P też czasem lubi jak wybywam i może delektować się ciszę po pracy ;)

a teraz wracam do prasowania...

Lilou o ja bardzo chętnie, na którą to jest? Na malcie? Hahah to Zosia dołączy do pocztu trzymanych przez Tygrynkę niemowląt :-)

poproszę!! uwielbiam maluszki! a Zosia jest śliczna:tak: chociaż słyszałam że już nie śpi na brzuszku, a ja cały czas pamiętam małą wisienkę jak spala z wypietą pupką w starym zoo :-D super że dołączysz!
a prawkiem się nie martw, tu tyle dziewczyn będzie trzymało kciuki, że na pewno zdasz :tak:

lilou jak się sprawdza w praktyce to kino dla mam z dziećmi. Nie ma płaczu i histerii, można w miarę spokojnie obejrzeć film?

zależy na ile masz absorbujące dziecko ;-) ja do czasu aż mały skończył roczek to obejrzałam parę fajnych filmów, ale od pół roku moje wyjścia wyglądają jak Natuśki :-D czasem jakieś dziecko zapłacze, nie ma rady na to, ale mi jakoś nigdy nie przeszkadzało, raz tylko spotkałam się z wredną mamuśką, której synek łobuzował na całego (włącznie z biciem mojego dziecka:wściekła/y:) a ona ani razu się nim nie zajęła...

z filmu wiem tyle ze jechał pociag (ponoc przez cały film) wiec za wiel mnie mnie ominęło :-D

my z Kozaczino wiemy tyle samo :-D

Lilou jesteś boska :-D tylko nie mów P o tym ręcznym:-p

Guziczek jak tam z humorkiem na wieczór? dołączysz do nas jutro??

A ja mam za soba poznanie dwoch pierwszych dziewczyn z forum:-) milo mi bylo, chociaz troche krotko wiec mam nadzieje ze spotkamy sie keidys na dluzej:)

amandea &&&&&&&&&&& ja jestem niezmiernie szczęśliwa, że zdałam prawko za czasów kiedy to było w miarę łatwe. Nie wiem czy teraz bym sobie poradziła. Pamiętam, że bałam się tego bardziej niż matury ;)
Kurde mam wredną dupowatą zgagę ;(

amandea dasz radę ! ja dwa podejścia w ciąży za drugim razem z sukcesem :-) będziemy trzymać kciuki ;)

Tygrynka już powiedziałam :-ptylko pokiwał głową :-D
A dziś pierwszy raz użyłam klaksonu :-Dna jakąś zołzę która zatarasowała śródkę i wymusiła pierwszeństwo :no:

jagmar co do porodu ja rodziłam na polnej, i super zadowolona byłam. Trafiłam na rewelacyjną położną, cierpliwą, fajną kobietkę. Lekarz miał do niej zaufanie, bo podczas kulminacji nawet go nie było tylko ona, i mąż dzięki czemu się nie stresowałam, było kameralnie. DZięki niej przeszłam poród bez znieczulenia (za to godzinę pod prysznicem-polecam:tak:) i bez nacinania. położne laktacyjne potrafiły spędzić 2 godziny przy kobietce której nie szło z karmieniem.
Z Oliwką też trafiłam super, więc szczęściara jestem :tak:
Tobie też tego życzę!

reklama
Natuśka - gadałyśmy :D
aaa właśnie przeciez my dzisiaj bezczelnie zaczepiłyśmy Anię23 :D następnym razem zabieramy Cię ze sobą!

moj Seba padl o 18, wstał o 19 zjadł poł parówki, obejrzał dobranockę na moich kolanach i o 19:30 zasnął! ledwo pieluszkę i piżamkę mu zmieniłam...

Do góry