reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

to jest dobra opcja ale niestety nie u nas. Niko by zleciał strasznie się kręci.

A bedziesz miałą chłopca czy dziewuszkę ?:)
Mam dziewuszkę i niedługo będzie druga.
Ikea ma takie zabezpieczenia do łóżek dziecięcych VIKARE Barierka ochronna - IKEA myślałam, że w razie czego takie mogę jej założyć do nowego łóżeczka to wtedy nie wypadnie a będzie się czuła mniej skrępowana szczebelkami.

an rzecz w tym, że ona zasypia normalnie, budzi się w nocy i chce jeść. Dostaje butle, zmieniam jej pieluszkę i zasypia znowu. Budzi się po jakiś 10-15 minutach i zaczyna marudzić i marudzi dopóki jej nie weźmiemy. Wczoraj trwało to ponad godzinę! Po godzinie sie nad nią zlitowaliśmy no i nad sobą też ;-). Wszystkie rytuały są zachowane. Może jakiś burzliwy okres przeżywa w związku z tym, że nie mogę jej poświęcić tyle czasu co zwykle bo leżę z rozwarciem. Męża też nie ma w domu bo jest w tym miesiącu w robocie zalatany.

reklama
jagmar ja ci powiem ze robie podobnie ale nie zmieniam pampersa i maly spi ale pare razy jak mial mocno nasikane lub kupke to zmienialam mu pampersa w nocy to tez tak jak twoja budzil sie teraz tak nie robie i jest oki spi, Ale Twoja moze potrzebuje kontaktu z rodzicem w nocy.

Ostatnie nie zmieniłam jej pampka bo jakaś taka zamroczona byłam i rano czekało mnie pranie pościeli, osłonki materaca i w ogóle całego materaca. Kilka razy wcześniej też była awaria ale mała więc jak się budzi na karmienie to w czasie kiedy pije z butelki ja jej pieluszkę szybko zmieniam.

Widzę, że dzieciaki mamy w tym samym wieku :). Nadal budzi się na jedzonko? Moja tak śmiesznie, że tydzień śpi od wieczora do rana a następny tydzień codziennie pobudka na ammm. Najgorzej, że jak śpi ze mną to tak się wierci i wygina, że ja mam nockę z głowy a poza tym nie wyobrażam sobie za jakiś czas dwójki w naszym łóżku wolałabym jej nie przyzwyczajać.

Ha doczytałam, że w tym miesiącu rozwoju dziecka mogą pojawić się koszmary senne związane z umiejętnością obserwowania świata :)

tak jak Karola napisała, jestem z Kicina. Bardzo chętnie umówię się na spacerek jakiś, może na jakimś fajnym placu zabaw, w Koziegłowach lub w Poznaniu?

Muszę się tylko ogarnąc z pracą, mam nadzieję, że juz w przyszlym tygodniu jakos psychicznie do tego przywyknę, ze wychodzę z domu. Na szczęscie najpozniej o 3 jestem juz w domu, wiec jeszcze popoludniowy spacerek z mała mogę odbyc

fajnie,z e dzis tak cieplo, znowu jak lato. jakos w tym roku wyjątkowo mi bedzie lata brak. tak fajnie bylo sobie siedziec na dworzer z mala, bez tego ubierania wielkiego...

Hello,
Ja się witam dziś z Toru znowu:D
An82 czytałam, ale odpiszę na zamkniętym, a jeszcze nie miałam kiedy:p
Byłyście dziewczyny na tych zabytkowych autach, jestem ciekawa jak?
My dzisiaj rowerkiem się wybraliśmy bo od nas to blisko:) A Basia wczoraj zasnela o 22 dopiero a ja z nia;P I wsumie obudzila sie o 6, jakos godzine ja jeszcze przeciagnelam, ale nie wiem czemu tak krotko ostatnio spi:(
Bylismy wczoraj w tym slawetnym Tesco u nas na Kopernika, wydalismy 200 zl na ciuchy dla Baski, wiec mina mojego zet na "promocję" bezcenna:p Ale Basia ma kamizelke puchowa, spodniczke, bluze kangurka, 3 bluzki, 3 pary bodow z dlugim rekawkiem i 3 na ramiaczkach i 2 pajace do snu:p Wiec chyba nie jest zle. A mialam pytac nie ma ktoras na sprzedaz kombinezonu w rozmiarze 86 na zimę, dobrze by bylo dwuczesciowy:p
oki bede zagladac bo dzis powinnam miec tu wiekszy luz;)
milego dzionka!

edit. co myslicie o tym plaszczyku? =SN= MISS płaszczyk grzybek ok. 86/92 cream (1778207172) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
plaszczyk śliczny:) kupuj.
niestety ja mam kombinezon ale niebieski:p

moze ktos preferuje spacer na malcie?? około 15h?jak coś to na kom.

Ostatnia edycja:
Skrzat łeee płaszczyk świetny i już zaznaczyłam sobie tą stronkę na pewno kupię:) bo w sumie nie mam kurteczki:) hihi poproszę więcej takich info:)))

reklama
dziewczyny ja tez chetnie kombinezon dwuczesciowy uzywany kupie. kolor nieistotny. wazne, zeby byl cieply. rozmiar 86

Ostatnia edycja:
Do góry