reklama

Czy mogę być w ciąży?

reklama
Już po teście :) za dużo się nie wyjaśniło, na pierwszy rzut oka test negatywny, jak przyjrzeć się pod światło to jakiś cień cienia kreseczki widać ale bardzo słabo, jak do piątku miesiączka nie przyjdzie to będę znowu musiała zatestować chyba :/

Nie oglądaj testu pod światło, bo sobie będziesz tylko niepotrzebnie coś wkręcać ;)
Albo poczekaj do piątku i testuj, albo idź na betę, będziesz mieć czarno na białym :)

Jeśli wyszedł cień cienia to prawdopodobnie jest ciąża.:) Ta jasność kreseczki też dużo zależy od rodzaju testu jedne są bardziej czułe niż inne. Najlepiej powtórzyć test za 2 dni czy ciemnieje albo iść na betę.

W tym tygodniu nie mam możliwości iść na betę :/ jak do piątku nie dostanę to teścik następny i ewentualnie w poniedziałek polecę na betę żeby mieć z czym iść do lekarza :)

Cześć kobietki miesiączka spóźnia mi się już 3 dni, od ok 5 dni czuje co jakiś czas delikatny ból brzucha jakbym miała zaraz ją dostać ale dalej jej nie ma. Jak nigdy w okolicach owulacji bolały mnie strasznie piersi, kilka dni, po czym przestały i teraz znów zaczęły bolec, z rana bardzo intensywnie wieczorami już mniej, nie wiem czy nie jest za wcześnie na test :) czy takie „okresowe” bóle mogą być zwiastunem ciąży? :)

Ja zrobiłam test 1 dzień po spodziewanej miesiączce i już mi wyszła balda kreska. Pojechałam odrazu na Bhcg i wyszło że jest 3 tydzień. W czawatrym tyg już u lekarza na usg wyszedł pęcherzyk, a tydzień później już zarodek i bicie serca

reklama
Dużo zależy od czułości testu i od wieku ciąży. Wiadomo, że im starsza, to stężenie hormonu będzie większe. ;) Tak naprawdę najczulszy test powinien już coś pokazać w dniu spodziewanej miesiączki. Jednak zgadzam się z Tobą, że lepiej nie snuć domysłów i jeszcze raz testować w piątek. Daj koniecznie znać, co wyszło! :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry