• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy mogę być w ciąży ?

dasha97

Zaciekawiona BB
Witajcie , uprawiałam seks z moim partnerem dzień przed owulacją i w dzień owulacji (26.12 i 27.12 ) partner doszedł we mnie . Po kilku dniach zaczęły mnie bolec piersi ( najbardziej sutki ) potem doszedł ból podbrzusza zupełnie jak na miesiączkę a do miesiączki jeszcze tydzień . Na test jeszcze trochę za wcześnie i na objawy ciąży chyba też

reklama
Rozwiązanie
Mnie na początku bolały sutki... i całe dnie na początku było mi niedobrze co skłoniło mnie do zrobienia testu (2 dni przed terminem miesiączki ) i wyszła już druga kreska

Musisz jeszcze chwile cierpliwie poczekać :)
Trudno powiedzieć czy na tym etapie odczuwasz już jakieś symptomy czy to po prostu głowa generuje te odczucia.

Nie chce Ci narobić nadziei, ale u mnie pierwszą oznaką ciąży było powiększenie piersi - dokładnie takie jak mam zawsze przed okresem, ale o tydzień za wcześnie. Byłam przekonana, że to niemożliwe i sobie wkręcam. No, ale okazało się, że jednak nie i czekamy teraz na dzidziusia :)

Życzę cierpliwości i pozytywnego wyniku testu 😊

Niestety jak kobieta pragnie dziecka, to jest w stanie się doszukiwać wszelkich objawów u siebie.
Na test za wcześnie, postaraj się uzbroić w cierpliwość i nie fiksować.
U mnie w pierwszej ciąży pierwszym objawem była bolesność piersi, ale pojawiła się dopiero w 28-29 dniu cyklu.

reklama
reklama
U mnie pierwsze objawy ciąży były identyczne jak przy PMS i nawet nie podejrzewałam, że mogę być w ciąży. Nawet się zdziwiłam jak test mi wyszedł pozytywny ;) Za to w cyklach, w których nie zaszłam, a liczyłam na ciążę, miałam wszystkie książkowe objawy ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry