reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asa915 wypoczywaj póki możesz udanego wypoczynku Wam życzę

Ania g21 już niedługo będziesz mogła wycałować ten prześliczny nosek i usteczka przepiękne są takie zdjęcia człowiek nie może się doczekać żeby już zobaczyć i poznać to swoje malutkie szczęście A jak starszy brat zareagował na fotki?

reklama
Andzelisia mnie clotrimazol też nic nie pomógł ja też zaraz na początku złapałam infekcje to normalne w ciąży dostałam od lekarza na NFZ globulki dopochwowe ale się wystraszyłam i po jednej globulce zrezygnowałam bo różne opinie czytałam na temat tych globulek Poszłam prywatnie do mojego lekarza i zrobił mi wymaz i dał robione globulki na to co mi wyszło Idź lepiej do kogoś kto Ci coś zleci bo infekcje nie są bezpieczne na początku ciąży
Ja czytalam ze wiele dziewczyn w ciazy bralo wlasnie ten pimafucin nawet tutaj mikallo i to przepisane przez gina.Ale ja tez sie zawsze wszystkich lekow w ciazy balam.Jak mi nie przejdzie to moze faktycznie w pon wybiore sie do rodzinnego.Tez czylatalam ze ten pimafucin jest bezpieczny w ciazy i oby tak bylo...

Hej

Millo wow jaka figurka i slodki steoj masz:-) w ogolw slicznie wygladasz.

Leleth no przelecialo to dlugo nie moglam uwierzyc ze corka choc podswiadomie wiedzialam od poczatku.

Z ta szyjka uwazaj!! Pewbie nie jest to latwe przy takiej gromadce moze jakas niania do pomocy? Bo maz chyba lekarz prawda? To pewnie mega zajety.

Immam wspolczuje kochana:-( dobrze ze wyniki ok.Moze faktycznie ten progesteron miesza.Masz mozliwosc zbadania 7dpo?

Co do globulek ja w ciazy bralam lactovaginal doraznie co jakis czas. A raz lactovaginal

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

@Millo @Antonia2016 zgrabne te wasze brzuszki :)
@leeleeth no Twoj to juz pokazny:) a moj syn tez ma ostatnio parcie na mazanie sie, mam nadzieje, ze to chwilowe . bo najczesciej to chodzil taki rozmazany tylko jak mu zeby szly.
@Imama zelazo moze dlatego spadlo ,bo krawilas troche wczesniej, i ta krew w obrazie usg w jamie macicy, wzielas dzis te tabletki tez ?ile masz je brac? dobrze ze dostalas ten progesteron . ja czytałam o tej aspirynie po tej biochemicznej i chcialam brac , bo mialam akurat w apteczce, ale przeterminowany juz :/ i doczytalam, ze podobne dzialanie ma imbir, dziala przeciwzakrzepowo i przeciwzapalnie jadlam wtedy świeży korzeń do herbaty dodawalam i przegryzalam popijajac. Czy to pomoglo? nie dowiem sie nigdy chyba,
ale jadlam tez tak dla siebie ,bo bolal mnie wtedy zab wypadla mi plaba i robil sie jakis stan zapalny zajadlam imbir ktory wlasnie dziala przeciwzapalnie i po 3 dniach przeszlo ,nie wiem czy to imbir zadzialal, czy samo przeszlo, ale cieszylam sie ze obeszlo sie bez tabletek, bo ja tabletki to lykam w ostatecznosci zawsze.

No dziewczyny ale super brzuszki! [emoji7]
Leeleeth to uważaj na siebie bo nie ma żartów. Ale wiem jak Ciężko z jednym a co dopiero tyloma.
Ana tylko jedna ta tabletkę dostałam i wczoraj wzięłam odrazu po lekarzu. Faktycznie krwawienie się troszkę nasiliło ale jakoś i tak inne niż ostatnio wiec czas pokaże czy się oczyści.
Maziajka No ten progesteron mam niby brać po pozytywnym teście ciążowym dopiero. A jak Ty brałaś?
Z tym badaniem krwi to muszę właśnie popytać gdzie tu mogę porobić badania. Będę za miesiąc w Polsce i zobaczę może akurat mi się uda porobić badania.
Lila ja mam syna z 4 dni przed owu. Trwało to 8 miesięcy żeby zaciążyć i uważam ze to się nie sprawdza i nie warto tracić czasu bo naprawdę ciężko zajść w ciąże z takim odstępem a jak ktoś jeszcze ma ogólnie problemy z płodnością to może trwać to pare lat a gwarancji wymarzonej płci i tak nie ma. Ale gratuluje ze akurat mieliście szczęście [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama ja bralam od 16 dpo przez 10 dni sie bierze i robi test ciazowy.Pozniej ewentualnie odstawiasz jak negatyw albo bierzesz dalej jak pozytyw

Oczywiscie to 16dpo jest umowne glownie chodzi o to by zaczac brac 2 dni po owulacji .
Ja bralam 2*1.

I dodam ze mi tez ginka zalecila dopiero po tescie brac progesteron ale ja zrobilam tak jak radzono mi na forum no i wiesz jakis final:-).

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

cudne brzuszki:)
a mój syn młodszy ma ospę, i tak pomyślałam że dobrze że teraz bo jakbym była na początku ciąży to przecież niebezpieczny wirus jest dla płodu.

Ja chorowałam na ospę w trzecim miesiącu ciąży z najstarszym synem i na szczęście urodził się zdrowy a potem sam złapał w wieku 3 lat i przeszedł ja strasznie
Buniczek zdrówka dla syna

Dzięki Maziajka tez myśle ze tak zrobię właśnie bo jednak lepiej odrazu po owu tak jak ty a nie po teście bo to już może być za późno poprostu. Mam w globulkach ale kumpela może mi tez dać w tabletkach jak coś.
Buniczek to zdrówka dla syna.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ale sliczne brzuszki dziewczyny!

Maziajka a Ty kiedy masz cc? :-) bo masz cc dobrze pamiętam?

Moja panna za niecale 2 tygodnie juz 3 miesiace będzie miala :-) leci czas, leci ;-)

Do góry