reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jestem Kochane :-:)-:)-:)-(

dziękuje, ze tak czekacie na mnie

niestety nie mam dobrych wieści

na usg lekarka powterdział powiększone jelitko, napisała, że jest to wada przewodu pokarmowego z podejrzeniem zwęzenia jelita.
W tym okresie dziecko zaczyna wytwarzać smółkę, która prawdopodobnie zaklinowała się w jelicie grubym na samym dole. Mam skierowanie do specjalistycznego szpitala w Rudzie śląskiej na poniedziałek. Kontrola tam bedzie co tydzień i co tydzień będą mi robić usg.
Jeżeli jelitko bedzie się powiększać będą musieli podac mi sterydy do szybszego wytworzenia się płucek u dziecka i cięcie po 35 tygodniu ciąży. Później dwie operacje jelitka :-:)-:)-( wersja optymistyczna to taka, ze po nospie forte rozluźnią się mięśnie u dziecka i smółka przeciśnie się sama. Przepłakałam pół dnia :-( Dlaczego akurat moje dziecko ma z tym problem :-(

Jeżeli jelitko nie będzie się powiększać i zachowa swoje wymiary takie jak ma teraz choć i tak powiększone będę cięta 37 tygodniu i 1 dniu.

Pomódlcie się za nas żeby wszystko było dobrze.

reklama
Ojej....strasznie mi przykro kochana....mocno przytulam...
Wiem jak mocno się martwisz....mam jednak nadzieję ze uda się z tymi jelitkami i leki pomogą....
Bądź dzielna....i informuj co i jak dalej...
Dużo siły życzę i oczywiście pomodlę sie o zdrówko małego....

Kochana wiem , że trudno nie martwić sie w takiej sytuacji , ale trzeba wierzyć że to będzie ta wersja optymistyczna i ja napewno sie o to będę kochana modlić ....
będzie dobrze ...tak musisz mysleć ....

Tulam mocno kochana

Bershka kochana, ja też wierze, że to będzie ta wersja optymistyczna, a nawet musi być
a w Rudzie napewno będziesz pod dobrą opieką
trudne...wiem, ale postaraj się nie denerwować i myśleć bardziej optymistycznie,takie pozytywne myślenie też czyni cuda
tulam Cię mocno kochana

Ania Paula pisałyście do mnie?, wcięło mi liste kontaktów

Dziękuje za słowa pocieszenia. Staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieję, ze po forte zacznie wszystko już działać należycie.
Nie uwierzycie ale dwóch lekarzy zaangażowało się w moją sprawę na maxa. Byłam na tym połówkowym z którego wkleiłam Wam zdjęcia. To lekarz, który jest polecony przez moją koleżankę. Tak na prawdę nie znam go a przejął się moją sprawą na calego. Wydzwania do mojego lekarza prowadzącego,konsultują mój stan razem... :szok: Nawet dzisiaj zadzownił do mnie i powiedział mi, ze dobrze, ze idę do swojego lekarza prowadzącego we czwratek ! Musiał zadzwonić i dowiedzieć sie tego od mojego lekarza bo ja mu o tym nic nie mówiłam.

Anufifi podzielam uwagi kolezanek...synkowie to Ci się dziewczyno udali i nawet 1000 księżniczek ich nie przebije :-D:-):tak:

Poza tym Anufifi Kochana dzisiaj Twoje urodzinki więc życzę Ci spełnienia tego najskrytszego życzenia ;-) Bądź Słonko szczęsliwa w życiu.STO LAT !

Aniu wszystkiego najlepszego w dniu Twojego swieta:-)aby Ci sie spelnily wszystkie marzenia a przede wszystkim marzenie o trzecim bobasku(babeczce):-):-):-):-):-):-)

Bershka kochana jA tez wieze ze jednak wyjdzie Twoj synek z tego bez szwanku!!musi byc dobrze:-)informuj nas na bierzaco!!pewnie jestes dalej na l4 co??

Witam:-)
Bereshka, bardzo współczuję i trzymam kciuki za dobre rozwiązanie tej sytuacji. Trzeba mieć zawsze nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze, bo niby dlaczego miałoby nie pójść.
Anufifi, żeyczę wszystkiego najlepszego i zadowolenia ze wspaniałych synków.
Ja dziś idę na usg połówkowe i już mi się nogi same uginają ze strachu. Wiem, że prawdopodobnie będzie dobrze ale ide sama bo mąż musiał wyjechać, a wolałabym być z nim.
Bereshka, tzrymaj się kochana, my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za twojego maluszka i będziemy się modlić, bo modlitwa ma największą siłę.

anuffi;
WSZYSTKO CO BYŁO TWOIM MARZENIEM,
CO JEST I BĘDZIE W PRZYSZŁOŚCI,
NIECH NIE MIJA Z CICHYM WESTCHNIENIEM
LECZ SIĘ SPEŁNI W CAŁOŚCI.
WSZYSTKO CO PIĘKNE I UPRAGNIONE
NIECH BĘDZIE W TWOIM ŻYCIU SPEŁNIONE!!!!!!!!! :tak::-):rofl2:
Cześć dziewczynki...
Bershka kochanie napewno bedzie wszystko dobrze leki pomogą ;-):tak: super ze masz wsparcie w dwóch lekarzach ze sie tak Toba i maleństwem opiekują;-) dużo zdrówka zatem życze...
Madzia daj znac co po wizycie i niedenerwuj się zaraz zobaczysz swojego bobaska to świetne uczucie:-)
Wszystkie dziewczynki serdecznie pozdrawiam!!!
ja mam jutro wizyte wczoraj byłam porobic badania zrobili mi ktg i pielegniarka mowila ze jakies skorcze tam mam jeszcze ale to z lekarzem mam skonsultowac wiec czekam do jutra co mi powie.... jeszcze troszku trzeba wytrzymac....
kiki gdzie sie babeczko podziewasz????

witam.a ja właśnie po @.staranka pełną parą ale tak jak pisze Madzia* niejest to takie łatwe zaplanować dziewuszke.ja @ miałam 27.5 a staram sie tylko do 5.6.:baffled:a cykle są 28-dniowe.a ty Madziu do ktorego dnia sie starałaś i przy ilu dniowych cyklach.
Bershanka* ja też pomodle sie za twojego skarba-będzie dobrze.

reklama
WITAM KOBITKI:-)
BERSHKA kochana tule mocko:-(nie martw się jestes teraz oparciem dla maluszka co dzidzia lepiej żeby nie wyczuwała smutku itp.:tak:będzie dobrze widzisz lekarze aż dwóch się toba zajmują i nie pozwolą aby wam coś się stało a leki napewno pomoga nawet gdyby nie całkiem ale na pewno pomoga na tyle aby w dobrym tygodniu maleństwo się urodziło:tak:życze zdrowia zdrowai i zdrowia:tak:
ANUFIFI STO LAT STO LAT :-)WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:-)
MADZIA daj znać jak na usg:-)

Do góry