reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
koleżanka z innego wątku pomogła mi wyjaśnić o co chodzi z tymi moimi bólami gruczołów w piersiach :happy:
"(...)taki bol piersi moze byc spowodowany przerosnieciem gruczolow a te gruczoly przerataja od nadmiernej pracy choromonow, czyli w drugiej polowie cyklu dochodzi najczesciej do tych bolow, bo dziala wyzszy progesteron a skoro nigdy wczesniej tego nie czulas (ja czuje zawsze w drugiej polowie cyklu taki bol wiec u mnie to nic nadzwyklego) to u Ciebie moze swiadczyc o wysokim progesteronie czyli objaw fasolkowy:tak::tak::tak:

Kurde ciezko to wytlumaczyc:sorry::sorry::sorry: ale to nie chodzi o proces mleka tylko o nadmierna prace chormonow;-)"
jestem jej wdzięczna bo w sumie mojemu ginekologowi chodziło o to samo przypuszczam ale tak dokładnie mi tego nie zobrazował :sorry:
nadzieja rośnie....
Kinga no widzisz sama że wszystko wskazuje na fasolke :tak::-) OBY :tak: Trzymam kciuki :tak::-)

Dużo piszecie a ja mam ograniczoną kaskę na modemie i nie mogę siedzieć cały czas na necie. Więc wybaczcie, ze nie bede odpisywać a opisywać ;-)

Pyszczku moze już powoli się zaczyna

nam lekarka zasugerowała, zeby wkońcu normalnie zacząć życie czyli zgodzić sie na jedzenie pozajelitowe do domu na kilka m-cy. Póki jest iskierka nadziei bedziemy walczyć jeszcze o rozkarmianie w szpitalu.
Jest postęp bo robi żółte twarde kupki i nie ulewa. Jemy znowu od poczatku po małych ilościach czyli po 20 ml potrwa to około 2 tyg i wtedy bedziemy wiedzieć na czym stoimy. Trzeciej próby rozkarmiania juz nie bedzie. Już nie na moje siły, nerwy, cierpliwość etc. W piatek M zostaje z Kubusiem a ja jadę do domu na noc do mojego starszego synka.

Miłego dnia

trzymam kciuki aby było dobrze żeby synek mógł bardzo ładnie przyjmowac mleczko:tak:buziaczki dla Kubusia:tak:

MALEŃKA hehe pamietam jak ja tutaj pierwszy raz zawitałam to tak samo jak ty motasłam się w nickach i co kto i jak:-)ale szybko idzie się ogarnąć ;-)

zrobię co się da ale nie jedną wpadkę jeszcze zaliczę :)
trzymam kciuki za wszystkie które czekają na wynik pozytywny no i za małego Kubusia- dużo zdrówka :tak:

lece troszkę popracować ;-)

U mnie moje planowanie płci się nie udało ;-) Mianowicie chciałam drugiego synka i cichaczem przed mężem wykalkulowałam dni płodne (a cykle mam książkowe, 14 dni po dniu pierwszego dnia miesiączki mam owulke, trudno było ją przegapić bo do tego wszystkiego miałam bóle owulacyjne) no i w dzień płodny hopla na męża :sorry:... I w ten sposób dorobiliśmy się córuni :eek::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Pyszczek, Paula no niby tak... ale zobaczymy w dniu testowania co to bedzie.
Berskha 3mam mocno kciuki za Kubusia aby było lepiej z tym karmieniem w końcu, buziaczki
maleńka Ty się tak nie przejmuj :) potrzeba troszke czasu aby zapamietać kto jak sie nazywa i jaką ma historię :happy:

Paula a jak Ty sie czujesz?? kiedy robisz tescik? kiedyś pytałam ale chyba mi odp umkneła lub nie odpowiedziałaś :-p

U mnie moje planowanie płci się nie udało ;-) Mianowicie chciałam drugiego synka i cichaczem przed mężem wykalkulowałam dni płodne (a cykle mam książkowe, 14 dni po dniu pierwszego dnia miesiączki mam owulke, trudno było ją przegapić bo do tego wszystkiego miałam bóle owulacyjne) no i w dzień płodny hopla na męża :sorry:... I w ten sposób dorobiliśmy się córuni :eek::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Tyśka a z tablic chińskich wychodzi synek czy córeczka ??
Ale numer :szok::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-)

Noc miałam fajna bo się wyspałam ale w nocy koliło mnie w pochwie jak się obracałam a od rana synek znowu napiera na szyjke bo jest bardzo dziwne uczucie i jeszzce jak się poruszy no nic pewnie bedzie tak cały czas już mi robic:sorry:ale ogólnie humorek lepszy tylko widze że nie moge się spóźnić ani pół godzinki z tabletkami bo odrazu brzusio pobolewa jak na @ ale na szczęście nie ma przy tym twardnienia(bynajmiej jak dotykam to nie jest twardy brzusio):tak:synek jest w miare grzeczny zajmuje się soba ja tylko tyle aby dac mu pić jeść itp.;-)ale za to siusiu cześto mi się chce i to jest denerwujące:confused2:
Patrysiu dobrze że lepiej się czujesz :-) bierz leki regularnie i dużo odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :tak:

reklama
Paula a jak Ty sie czujesz?? kiedy robisz tescik? kiedyś pytałam ale chyba mi odp umkneła lub nie odpowiedziałaś :-p

Kinga odpowiedziałam :tak: test robię 2 listopada no chyba że nie wytrzymam i zrobie w niedziele ;-) a czuję się dobrze, nic a nic nie przewiduje fasolki :-(

Maleńka nie przejmuj się niczym, z czasem wszystkich poznasz :tak: poprostu bądź z nami :tak::-)

Do góry