reklama
kasia_2005
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
Dzieńdoberek
)
Chyba mam zaległości u Was..koniecznie jednak je nadrobię
Chyba mam zaległości u Was..koniecznie jednak je nadrobię
Medio
Fanka BB :)
Witajcie! Ja mam synka-6 lat-i teraz marzy mi sie zdrowa dziewczynka.Urodzilam go majac 21 lat.Teraz pora na drugie, ale kiedy sie uda???Zobaczymy.Za miesiac lece do Polski nie wiem jak z tym samolotem czy nic nie zaszkodzi jakbym byla zaciazona ?
Dzis jest moj 11dc. BUZIACZKI!
Dzis jest moj 11dc. BUZIACZKI!
Medio
Dziewczyny czy wy stosujecie jakies suplementy
, ktore poprawiaja plodnosc i wplywaja korzystnie na rozwuj maluszka jak sie pojawi "fasolka". Bo ja podaje mezowi:Q10,selen z wit A+E.,cynk(musze odstawic bo to sprzyja plodzeniu synow),wit.B, no i razem bierzemy kwas foliowy?.

Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
Medio a gdzie teraz mieszkasz? Co do latania jeśli nie ma u ciebie ryzyka poronienia to raczej bezpiecznie możesz lecieć. Ale jakby co zawsze najlepiej przedzwonic do ginki i zapytać się osobiście
Kasia_2005 no wreszcie i tu się pojawiłaś
K_asia a co u ciebie? Kiedy miałaś testować?
Beatko miłego dzionka życzę. Jeszcze tylko 57 dni hihi
Kasia_2005 no wreszcie i tu się pojawiłaś
K_asia a co u ciebie? Kiedy miałaś testować?
Beatko miłego dzionka życzę. Jeszcze tylko 57 dni hihi
Medio
Ja mieszkam w Anglii,wiec to tylko ok. 2 godz. lotu + pare na dojazd i odprawe
.Tutaj cala ciaze prowadzi polozna,chyba ze cos jest nie tak to kieruje do lekarza. Niektore Angielki decyduja sie na porod w domu
.Duzo tu widac dziewczyn w ciazy- Polek tez- no i pelno malych dzieci.
:-)

Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
W Irlandii jest niemal identyczny system prowadzenia ciąży. Martwi mnie to bo moja ewentualna ciąża będzie zagrożona (pierwszą ciążę poroniłam) i wątpię żeby przyłożyli odpowiednią wagę do prowadzenia mi ciąży. Z pewnością będę dojeżdżać do polskiego ginekologa. Rodzić zamierzam w Irlandii
Medio
Ja przed podjeciem staranek bylam u poloznej i rozmawialm z nia na temat prowadzenia ciazy. Pytala mnie o porod, jak przebiegala pierwsza ciaza. Porod nie nalezal do latwych- dlugi i na kroplowkach-dziecko duze 3900 waga - z nacieciem k. A ja nie jestem duza.Powiedziala tez, ze beda mi czescej robic usg, a jak drugie dziecko byloby duze to wczesniej wywolaja porod czy cesarke.Jesli zobaczysz, ze nieprowadza twoje ciazy dobrze to sama zadaj badan - ja tak mam zamiar zrobic.Ale praktyka pokaze.Do Polski latac co miesiac raczej bym nie chciala, zreszta jak czytalam nie zalecaja w 2 trymestrze.Tez sie troche boje,bo w Polsce jakos inaczej - pewniej.Nosze pasek Sw.Dominika, czytalam ze niektorym pomaga.Pozdrawiam.
reklama
Podziel się: