reklama
Jagienka29
Fanka BB :)
Jagienka super zdjecie nigdy takiego nie maialm
moze teraz sie zdecyduje
pamietam jak cieszylas sie ze jestes w ciazy
a pozniej o tym krwiaku pisalas
ale widac ze wszystko co dobre jest ci pisane
i ladnie sie wchlonal
u mnie co do piersi to od samej owulki sie powiekszyly
az bylam zdziwiona i dalo mi to do myslenia
caly czas mam wrazliwe ale smakow jak narazie nie mam zadnych
ale to dopiero 4 tydz wiec wszystko przedemna
3D z całego serca polecam,można popodglądać dzidziusia ;-)
Tak,krwiak się wchłonął,właściwie nagle,nawet lekarz był zdziwiony ale nie policzę nawet ile nocek nie przespałam...przepłakałam i przemodliłam o moją kruszynkę...
U mnie wszelakie ciążowe dolegliwości (poza piersiami) zaczęły się po 7tc
Tak jeszcze chciałam wrócić do tematu nastawiania się....ja wierzyłam że będzie córeczka ale jednocześnie nastawiałam się na synka,wiele osób z mojego otoczenia (nie ci najbliżsi) nie wiedziało długo że jestem w ciąży,chciałam uniknąć tego przez co przeszłam chodząc w ciąży z drugim synkiem,ludzie nie rozumieją że to bardzo delikatna sprawa,że nie chodzi o to że matka nie chce dziecka tylko że często musi pogrzebać nadzieję o upragnionym synku czy córeczce bo np więcej dzieci nie planuje a to łatwe nie jest.
Jednym przychodzi to łatwiej,inni potrzebują wiele więcej czasu ale to wcale nie świadczy o nas jako o matkach,sama też czułam rozczarowanie jak dowiedziałam się że będę mieć drugiego synka,przez chwilkę,troszkę sobie popłakałam ale kocham go nad życie,nie mniej jednak tęsknota za córeczką nie dała o sobie zapomnieć za co jestem Bogu wdzięczna bo zdeterminowała mnie do podjęcia tej właśnie próby

Dlatego Beatka,z całego serca życzę ci aby fasolka którą nosisz pod serduszkiem była dziewczynką,żebyś usłyszała na usg to co Ja

Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki,obyście nie musiały długo czekać na upragnione dwie kreseczki :-)
Miłego dnia kochane

Beatka,ja caly czas dzialam..Staranka zakonczone wczoraj
U mnie dzis 12dc.
Bylam wczoraj tez u gina, pecherzyk dominujacy wczoraj mial 15mm.
Owulka powinna byc kolo soboty-niedzieli.
Zostalo tylko czekac-do 29 maja
Jagienka,sliczna fotka.

U mnie dzis 12dc.
Bylam wczoraj tez u gina, pecherzyk dominujacy wczoraj mial 15mm.
Owulka powinna byc kolo soboty-niedzieli.
Zostalo tylko czekac-do 29 maja

Jagienka,sliczna fotka.
AneczkaK
mama bambulinkow
Jagienka śliczne zdjęcie wam się udało na tym usg 
Dido no to teraz tylko czekać&&&&&&&&
My już wczoraj zaczęliśmy przytulanka i teraz myślę do którego dnia cyklu się starać, chyba zakończę na 11tym bo u mnie owulka zwykle koło 14-15dc czasem nawet 16go ale jakby co to może przetrwają te kobitkowe plemniczki 5 dni
Dido no to teraz tylko czekać&&&&&&&&
My już wczoraj zaczęliśmy przytulanka i teraz myślę do którego dnia cyklu się starać, chyba zakończę na 11tym bo u mnie owulka zwykle koło 14-15dc czasem nawet 16go ale jakby co to może przetrwają te kobitkowe plemniczki 5 dni
Jagienka u mnie tez nikt nie wie ze jestem w ciazy
tylko moja mama ale ona wierzy ze mi sie uda
tym bardziej ze termin mam w jej urodziny
a z Olisiem tez dzialaliscie przed owulka?
Dido no to super trzymam za owocny dziewczynkowy cykl
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aneczka wszystkie konczymy w 11dc hihih i wysztkie bedziemy miec dziewczynki
Czarodziejka a ile osoba sie udalo zaplanowac plec z twoich probnych czasow?
jak to teraz widzisz?
Dido no to super trzymam za owocny dziewczynkowy cykl
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aneczka wszystkie konczymy w 11dc hihih i wysztkie bedziemy miec dziewczynki

Czarodziejka a ile osoba sie udalo zaplanowac plec z twoich probnych czasow?
jak to teraz widzisz?
Jagienka29
Fanka BB :)
Jagienka u mnie tez nikt nie wie ze jestem w ciazy
Ja też wierzę że Wam się udało

Nie jestem w stanie Ci powiedzieć z jakiego momentu cyklu jest Oliś bo i on i Dawiś poczęli się w czasie kiedy jedyną metodą antykoncepcyjną jaką "stosowaliśmy" był stosunek przerywany ;-) nie staraliśmy się wówczas o dziecko,miało to nastąpić nieco późnij ale ktoś zadecydował za nas,z czego niezmiernie się cieszyliśmy bo wbrew pozorom ciężko jest się zdecydować na drugie dziecko,tak świadomie,zawsze jest "coś"...

Ja od kilkunastu miesięcy obserwuję swój cykl m.in. mierze i notuję temperaturę, robie testy owu i wszystko pięknie wychodzi tylko szkoda że o owulacji po czasie można dopiero wiedzieć kiedy nastąpiła (testy owu nic mi nie mówią bo jaśniutka kreska pokazała mi sie w tym cyklu już w 11 dc potem za 3 dni prawie jej nie było widać , wczoraj już była mocniejsza a miałam 17dc i dzisiaj mega mocna czyli mam owulkę w 18dc.
W zeszłym cyklu miałam owulacje w 15-16dc - kurde i jak tu zaplanować dziewczynkę?? Chyba bez monitoringu sie nie obędzie.
Tak sobie pomyślałam też że może nie bede czekac do wrzesnia tylko już w lipcu spróbuję zakończyć 11dc (a nóż widelec owu wystąpi 14-15dc) ;-) Ja obserwuję swoje cykle od urodzenia Antka czyli prawie 2 lata i owulacja nigdy nie wystąpiła wcześniej niż 15dc. Przeważnie między 16-20dc. Antoś jest dokładnie z 21dc.
I jak tu sie starać o córeczkę?? :-(
W zeszłym cyklu miałam owulacje w 15-16dc - kurde i jak tu zaplanować dziewczynkę?? Chyba bez monitoringu sie nie obędzie.
Tak sobie pomyślałam też że może nie bede czekac do wrzesnia tylko już w lipcu spróbuję zakończyć 11dc (a nóż widelec owu wystąpi 14-15dc) ;-) Ja obserwuję swoje cykle od urodzenia Antka czyli prawie 2 lata i owulacja nigdy nie wystąpiła wcześniej niż 15dc. Przeważnie między 16-20dc. Antoś jest dokładnie z 21dc.
I jak tu sie starać o córeczkę?? :-(
Ostatnia edycja:
Mama_Filipa
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny, z tego co tu wyczytałam aby mieć córkę należy kochać się w pierwszy dzień śluzu płodnego bo jednocześnie występuje kilka dni przed owulacjąwięc do syna daleko
i jest dniem stwarzającym warunki do życia dla plemników (nie wyginą
) Czy źle myślę??? 
reklama
zapraszam na watek
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index3092.html
wiecej sie dowiesz
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index3092.html
wiecej sie dowiesz
Podziel się: