reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jagienka super zdjecie nigdy takiego nie maialm
moze teraz sie zdecyduje

pamietam jak cieszylas sie ze jestes w ciazy
a pozniej o tym krwiaku pisalas
ale widac ze wszystko co dobre jest ci pisane
i ladnie sie wchlonal

u mnie co do piersi to od samej owulki sie powiekszyly
az bylam zdziwiona i dalo mi to do myslenia
caly czas mam wrazliwe ale smakow jak narazie nie mam zadnych
ale to dopiero 4 tydz wiec wszystko przedemna

3D z całego serca polecam,można popodglądać dzidziusia ;-)

Tak,krwiak się wchłonął,właściwie nagle,nawet lekarz był zdziwiony ale nie policzę nawet ile nocek nie przespałam...przepłakałam i przemodliłam o moją kruszynkę...
U mnie wszelakie ciążowe dolegliwości (poza piersiami) zaczęły się po 7tc

Tak jeszcze chciałam wrócić do tematu nastawiania się....ja wierzyłam że będzie córeczka ale jednocześnie nastawiałam się na synka,wiele osób z mojego otoczenia (nie ci najbliżsi) nie wiedziało długo że jestem w ciąży,chciałam uniknąć tego przez co przeszłam chodząc w ciąży z drugim synkiem,ludzie nie rozumieją że to bardzo delikatna sprawa,że nie chodzi o to że matka nie chce dziecka tylko że często musi pogrzebać nadzieję o upragnionym synku czy córeczce bo np więcej dzieci nie planuje a to łatwe nie jest.
Jednym przychodzi to łatwiej,inni potrzebują wiele więcej czasu ale to wcale nie świadczy o nas jako o matkach,sama też czułam rozczarowanie jak dowiedziałam się że będę mieć drugiego synka,przez chwilkę,troszkę sobie popłakałam ale kocham go nad życie,nie mniej jednak tęsknota za córeczką nie dała o sobie zapomnieć za co jestem Bogu wdzięczna bo zdeterminowała mnie do podjęcia tej właśnie próby :tak:

Dlatego Beatka,z całego serca życzę ci aby fasolka którą nosisz pod serduszkiem była dziewczynką,żebyś usłyszała na usg to co Ja :happy2:
Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki,obyście nie musiały długo czekać na upragnione dwie kreseczki :-)

Miłego dnia kochane :wink:

Beatka,ja caly czas dzialam..Staranka zakonczone wczoraj
biggrin.gif

U mnie dzis 12dc.
Bylam wczoraj tez u gina, pecherzyk dominujacy wczoraj mial 15mm.
Owulka powinna byc kolo soboty-niedzieli.
Zostalo tylko czekac-do 29 maja
wink2.gif

Jagienka,sliczna fotka.

Jagienka śliczne zdjęcie wam się udało na tym usg :)
Dido no to teraz tylko czekać&&&&&&&&
My już wczoraj zaczęliśmy przytulanka i teraz myślę do którego dnia cyklu się starać, chyba zakończę na 11tym bo u mnie owulka zwykle koło 14-15dc czasem nawet 16go ale jakby co to może przetrwają te kobitkowe plemniczki 5 dni ;)

Jagienka u mnie tez nikt nie wie ze jestem w ciazy
tylko moja mama ale ona wierzy ze mi sie uda
tym bardziej ze termin mam w jej urodziny
a z Olisiem tez dzialaliscie przed owulka?

Dido no to super trzymam za owocny dziewczynkowy cykl
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aneczka wszystkie konczymy w 11dc hihih i wysztkie bedziemy miec dziewczynki :tak:

Czarodziejka a ile osoba sie udalo zaplanowac plec z twoich probnych czasow?
jak to teraz widzisz?

Jagienka u mnie tez nikt nie wie ze jestem w ciazy
tylko moja mama ale ona wierzy ze mi sie uda
tym bardziej ze termin mam w jej urodziny
a z Olisiem tez dzialaliscie przed owulka?

Ja też wierzę że Wam się udało :tak::tak::tak:
Nie jestem w stanie Ci powiedzieć z jakiego momentu cyklu jest Oliś bo i on i Dawiś poczęli się w czasie kiedy jedyną metodą antykoncepcyjną jaką "stosowaliśmy" był stosunek przerywany ;-) nie staraliśmy się wówczas o dziecko,miało to nastąpić nieco późnij ale ktoś zadecydował za nas,z czego niezmiernie się cieszyliśmy bo wbrew pozorom ciężko jest się zdecydować na drugie dziecko,tak świadomie,zawsze jest "coś"...:confused:

Aneczko zakoncz na 11 dc i nic wiecej,
beatko napisze wieczorkiem
ja @ powinnan dostac w sobote, a potem czas pokaze

Ja od kilkunastu miesięcy obserwuję swój cykl m.in. mierze i notuję temperaturę, robie testy owu i wszystko pięknie wychodzi tylko szkoda że o owulacji po czasie można dopiero wiedzieć kiedy nastąpiła (testy owu nic mi nie mówią bo jaśniutka kreska pokazała mi sie w tym cyklu już w 11 dc potem za 3 dni prawie jej nie było widać , wczoraj już była mocniejsza a miałam 17dc i dzisiaj mega mocna czyli mam owulkę w 18dc.
W zeszłym cyklu miałam owulacje w 15-16dc - kurde i jak tu zaplanować dziewczynkę?? Chyba bez monitoringu sie nie obędzie.

Tak sobie pomyślałam też że może nie bede czekac do wrzesnia tylko już w lipcu spróbuję zakończyć 11dc (a nóż widelec owu wystąpi 14-15dc) ;-) Ja obserwuję swoje cykle od urodzenia Antka czyli prawie 2 lata i owulacja nigdy nie wystąpiła wcześniej niż 15dc. Przeważnie między 16-20dc. Antoś jest dokładnie z 21dc.
I jak tu sie starać o córeczkę?? :-(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, z tego co tu wyczytałam aby mieć córkę należy kochać się w pierwszy dzień śluzu płodnego bo jednocześnie występuje kilka dni przed owulacjąwięc do syna daleko :) i jest dniem stwarzającym warunki do życia dla plemników (nie wyginą :)) Czy źle myślę??? :)

reklama
Do góry