reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dido identycznie ja zaszlam w takim cyklu
starania mielismy 7,8,10,11dc a test pozytywny byl 14dc wieczorem
i 15dc mialam pelno sluzu przezroczystego rozciagliwego
a 16dc bylo juz sucho
noi sie udalo
teraz czekamy na efekty
no i mam nadzieje ze i tobie sie uda &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aneczka u mnie tez na poczatku starszy bil mlodszego
ale teraz ten mlodszy juz go olewa
i zrobil sie straszna przylepa do mnie
ja nawet do wc nie moge isc sama
bo on zaraz przy mnie
a nie jest juz taki maly bo ma 3,5 roku
nawet zaczol mi w przedszkolu za mna plakac

reklama
Aneczko, dido u mnie starszy chciał brata do tej pory a młodszy po porostu dzidziusia
ale zaczełam ich uświadamiać jak to fajnie jest mieć siostrzyczke :-D no i powoli powoli, narazie juz nic nie wpominam, nie chce ich ani nakrecac ani zachecac tym bardziej ze nie wiem jak to u mnie bedzie

Dido no no... trzymam kciuki

co do charakterów, starszy to tez silna osobowosc i nie wie co to umiar i siła, potrafi nieźle przyłożyć, mały już się nie daje i często też dokucza starszemu i prowokuje.
Własnie dzis mieli zły dzien i mam dość, idę spać :baffled:

7_1_110v.gif
czesc cioteczki....
ja juz na nogach...maksio wczesniej wstal....
u nas pogoda srednia...niby nie pada i nie jest zimno ale szaro....:eek:

usciski mamusie....

beatko- przy takim odstepie do owulki raczej nikłe szansy zeby plemniorki męskie przetrwaly!!!!!!a mierzylas moze w tym cyklu co zaszlas temperaturkę???/?

Ostatnia edycja:
Witam się :) Mam dziewczynkę, chciałabym chłopca :) I mam pytanie. O ile w ogóle są jakieś szanse na to, że zajde w ciąże, to pewnie dopiero po owulce są szanse na chłopca, czy nie zawsze tak jest? Pytam ponieważ 9 maja miałam @, trwała 3 dni, 15 maja miałam już śluz płodny, i wtedy się właśnie kochaliśmy, a cykle mam około 24-25 dni. Z tego co czytałam to pisało że wtedy już mogły być dni płodne.. A jak się chcę starać o chłopca, to raczej po owu powinnam, no nie? Tego samego dnia co owu? Czy może następnego?

IzulkQax ale masz zakręcony nick;-)
Wiesz na chłopca to dobrze się starać dokładnie w owulacji.Sam śluz może nie wystarczyć do okreslenia owu.Robiłaś więcej obserwacji? Jeżeli nie znasz dobrze swojego organizmu to możesz się wspomóc testami owulacyjnymi i działać dopiero jak już będzie pozytywny;-):tak: Powodzenia w starankach

Aneczka z tymi testami to roznie bywa, bo moja kuzynka 'robila dziewczynke' i gdy tylko na tescie wyszly jej dwie kreski to tylko wtedy przytulali sie z mezem i wyszla coreczka:) nie wczesniej i nie pozniej tylko dopiero jak na tescie wyszly II kreski..

Wiem ,że testy mogą jedynie wspomóc określenie dni płodnych ale zawsze to więcej niż obserwacja jedynie śluzu. A czy wyjdzie chłopczyk czy dziewczynka to i tak zadecyduje kto inny tam na górze.My możemy tylko zwiększać szanse na określoną płeć. A kuzynka miała 2 grube kreski czy po prostu 2 kreski?bo to też duża różnica. Ja planuję przytulanka do 11dc lub bladej 2giej kreski na teście(tzn przy takim teście już bez przytulania)

IzulkQax ale masz zakręcony nick;-)
Wiesz na chłopca to dobrze się starać dokładnie w owulacji.Sam śluz może nie wystarczyć do okreslenia owu.Robiłaś więcej obserwacji? Jeżeli nie znasz dobrze swojego organizmu to możesz się wspomóc testami owulacyjnymi i działać dopiero jak już będzie pozytywny;-):tak: Powodzenia w starankach

Mniej więcej wiem kiedy mam owu ;) Już się tak nauczyłam swojego ciała, że wiem co kiedy ;) Tylko teraz był stres maturalny, i mogło się cos przesunąć..

A dziś dziwne, bo kuje mnie po prawej stronie, tak w okolicach jajnika, a ja nie mam prawego jajnika.. Tak samo mnie kuło w pierwszej ciazy, nigdy wczesniej i nigdy pozniej mnie tam nie kuło, bo tam nie ma nic.. Dziwne.. Gorzej jak wyrostek ;D

reklama
czarodziejka mierzylam tempke bo co cykl to robilam
oto moj wykres
mysle ze owulka byla 14-15 dzien cyklu po skoku temperatury
przytulanka to te kropki pod wykresem
same ocencie

lisica nic nowego dla nas
my tak wlasnie dzialamy wszystkie
ale dzieki
i gratuluje coreczki
a mozesz nam zdradzic cos wiecej tzn ile przed owulka trafiliscie?

Ostatnia edycja:
Do góry