reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Beatko ja mam ph poranne też tak 5,5-6. Ja się śmieję ,że od początku zupełnie inaczej się czuję więc może się jednak uda ta babeczka co? ;)

reklama
Aneczka wy mowicie ze sie uda to i ja teraz tak mowie
ja jak bylam w 5 tyg to ph mialam caly czas 5 a nawet i mniej
teraz troszke sie podnioslo i jest zwykle 5,5

i tez czuje sie inaczej niz z chlopcami
bo mam te mdlosci od poludnia do wieczora
a tak nie mialam
wiec powinnismy miec teoretycznie dzieci tej samej plci

monico najlepiej robic codziennie te testy ph przez tydzien
i wyciagnac srednia
bo po jednym razie to nic nie swiadczy
kup sobie te psaki na ph w zdrowej zywnosci lub aptece

Hej dziewczyny... Postanowiłam do was zaglądnąc i sie doradzic. mam nadzieje ze mi pomożecie. Otóż staramy się z meżem o dziecko... i moim marzeniem jest miec syna. Czy znacie jakieś metody na poczęcie chłopaka???
Oczywiście płec nie taka wazna dla mnie, byle by dzieciątko było zdrowe. Bardzo was proszę o jakieś sprawdzone metody i porady. Ps. zapraszam na priv.

ludzik.gifhej dziewczynki!
faktycznie tu ruch:)))) i ile fasolek....oj dziewczyny bo sie zaraże....bo to podobno zaraźliwe:))))) a tak serio to wlasnie wysprzedaję rozne zabawki po dzieciach , ubranka a po zimie sprzedam wozek,....zostanie mi mała spacerówka...

wybaczcie ze mnie mało ostatnio ale wyklarowal mi sie wyjazd do wloch na kilka dni i szukam biletów..tzn musze zrobic rezerwację itp.
na 5 dni wspolnie z męzem [BEZ DZIECI] lecimy do wloch na slub mojej kuzynki!!!!
ciesze sie bo juz nie pamietam kiedy sami z męzem gdzieś bylismy!!!!! , no a we wrzesniu calą familia polecimy do grecji!!!!...a teraz w grecji takie zamieszki:szok::szok::szok:
mam nadzieje ze do 18 wrzesnia sie uspokoi!!!!!!

Basati- ja mam dwoch synków....i pierwszy jest "spłodzony" w owulacje...centralnie- jesli chodzi o drugiego synka ...to wg starań powinien być sliczną córcią...a jest slicznym synkiem!!!!!!
Myslę ze jesli zalezy ci na synku, staraj sie w dni plodne, kiedy zaobserwujesz najwiecej śluzu, i bedzie to mniej wiecej srodek cyklu...no ale dokladniej okreslic owulacje mozesz poprzez pomiary temperatury, testy owulacyjne lub na usg!!!!!

Ostatnia edycja:
z tego co czytam na forach to ani ph moczu ( bo juz dawno stosowaliby tą metodę u lekarzy jako wyznacznik płci) ani zmiana wyglądy czy inne samopoczucie nie gwarantuja przeciwnej płci

Próbowałyscie kiedys wróżby z obrączki?

a ja nie nakręcam sie juz, mam w nosie czekam spokojnie na USG i delektuję sie moją ostanią ciążą, chce zabrać ale to tak w 13 tyg chłopcow na USG :-)
a płeć, no cóż marzenia marzeniami, decydując sie decydowałam na trzecie dziecko a i tak dostaniemy to co juz dawno zaplanowane jest przez Boga

jakoś czuje i wierzę że będzie córcia :-D

monico ja wrozylam jak bylam z Marcelem w ciazy i wychodzil mi drugi chlopak a pozniej dziewczynka
i obraczka sie zatrzymywala
i urodzil sie Marcel czyli sie sprawdzilo
teraz dalej wychodzi chlopak chlopak i dzewczynka i stop
a jak krecili mi nad brzuchem to odrazu dziewczynka i stop
wiec mam nadzieje ze i tym razem sie sprawdzi
ta osoba co to mi robila to mowila ze kazdej sie sprawdzil
nawet ostatnio wrozyla dziewczynie , ktora ma syna i chciala corke
z obraczki wychodzil drugi chlopak
ale ona nie wierzyla w to
i na usg potwierdzil sie chlopak

najgorsze sa te pierwsze tygodnie
ja juz teraz coraz spokojniej do tego podchodze
jeszcze w przyszlym tyg robie ten intelligender
i zobaczymy
ale czuje sie inaczej niz z chlopcami
muli strasznie od poludnia do wieczora
ale da sie wytrzymac
wiec nadzieja jest

Beatko no wlasnie mi tez z obraczki po poronieniu jak chcialam odpuscic wychodzilo 3 dzieci i trzecia dziewczynka i teraz tez wychodzi mi trzecia dziewczynka, no moze cos w tym jest, wiecej dzieci mi juz nie wychodzi i chlopcy tez mi sie sprawdzili

co do samopoczucia, wiesz ja jakos ciezko, od tygodnia mam straszne odbijanie od żołądka, troche muli, ale to odbijanie jest nieznosne, mam od południa do wieczora, znacie cos na to ????
z chłopcami odrzucalo mnie od pokarmow, ale odbijania nie mialam i nie wiem co robic, wstyd gdzies isc, bo naprawde jest uciazliwe, zanim zrobilam test ciazowy myslalam ze to po jogurcie, ale teraz... wiem ze od ciazy

reklama
wiedzisz Beatko u Ciebie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze coreczka

A teraz cieszmy się stanem błogoslawionym, czekam na twoj test a potem czekamy juz na USG, no moze ten test po 10 tyg z ciekawosci zrobie, ale one jaką mają skutecznosc??
widzialas na allegro? ktos wklejał link ale nie chce mi się wracac

Do góry