reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

JAGIENKO KAZDA Z NAS CZYTAJAC PRZEBIEG TWOJEGO PORODU PRZYPOMNIALA ZAPEWNE SOBIE SWOJ POROD JA TO MAM CO WSPOMINAS HAHA BO AZ 4 RAZY:-)WIECIE CO WM POWIEM ZE RODZAC OSTATNIEGO SYNKA POROD PRZEZYLAM NAJPIEKNIEJSZY TZN MAJAC 36L BYLAM NAJBARDZIEJ SWIADOMA TEGO CO SIE DZIEJE U MNIE POROD OD PRZYJAZDU DO SZPITALA TRWAL TYLKO 3GODZ Z TEGO 2 SIEDZIALAM POD PRYSZNICEM I UWAZAM ZE PRYSZNIC TO NAJLEPSZE CO MOZE BYC BY ZLAGODZIC BOLE:tak:CZYTALAM GDZIES ZE BOL PARTY TO BOL PALACY TZN ODCZUCIE OPARZENIA CZY JAKOS TAM I DOSLOWNIE TAK BYLO PO 2 PARTYCH BEZ NACINANIA WYSKOCZYL MALY:-)TYLE ZE CO Z TEGO ZE MNIE NIE NACINALI JAK WYSKOCZYL MI HEMOROID WIELKOSCI MANDARYNKI:szok:I ZAMIAST PO 2 DNIACH DO DOMU TO JA POJECHALAM NA CHIRURGIE WYCINAC SKRZEPA ALE STWIERDZAM ZE MOGE CHODZIC W CIAZY RODZIC NATURA POTRAKTOWALA MNIE DOBRZE MAM NADZIEJE ZE MIMO MOJEGO WIEKU PEWNIE DOPIERO ZA ROK :-(ZNOW WSZYSTKO BEDZIE OK

reklama
Jagienko No i mi sie łezka zakrecila...łech..niby to tak niedawno przezywalam ale porod swoj czy innej kobiety zawsze wywoluje emocje!!!!!
Wiesz jak napisalas przed porodem ze sluz z krwia (to schodzacy czop) Wiedzialam od razu ze juz urodzisz!!!! Jestes dzielna...no i jak sama piszesz otrzymalas najpiekniejsza nagrode- Dziecko, ktore jest cudem!!!!!!

Beatko- ja domyslam sie ze to stres....wiem ze tak bardzo pragniesz tej niuni i lekarz tak wielkie nadzieje zasial...ale to sie dzieje naprawde Kochanie...zobaczysz ze nie bedzie zadnej pomylki!!!! ale tez wiem ze sie bardzo boisz!!!!! Badz spokojna...jeszcze drugie tyle ciazy i niunia bedzie z Toba:-D

losiczka podziwiam, ze jeszcze Ci sie chce i nie boisz sie:) maz tez taki optymista?
Ja do 30tki chce sie wyrobic z wszystkimi moimi dziecmi czyli jak planuje dwojka;)
Mnie tez nie nacinali podczas porodu, nie peklam, poprostu porod bajka... ale nie powiem, zawdzieczam taka opinie znieczuleniu zzo bo zanim mi podali to wariowalam i darlam sie z bolu. No ale samego porodu sie nie boje, bo znieczulenie bedzie, boje sie reszty...

Znajomi moich rodzicow mieszkali w PL i dorobili sie 5ciu corek. Rodzice do nich poszli, czestowali winem, mama odmowila mowiac ze moze jest w ciazy, na co pan K. stwierdzil, ze jesli jestes w ciazy i jestes u nas to na pewno bedzie corka...no wiec jestem :-) Oni zaraz wylosowali papiery do USA, polecieli cala rodzina, w USA ona zaszla w ciaze ostatni raz majac nadzieje na syna...6 corka! :-) Wiec jednak splodzenie corki nie moze byc tak trudne ;)

Ollena albo facet ma tak slabe plemniki ze kiedy by sie nie "przytululi" zawsze beda z tego cory!!!!!! U mnie w rodzinie jest taki przypadek..plodzi gosc same baboszki...

Ollena w domu mamy 2 lobuzow dwojka 21l 18l poszli w swiat bo im sie zabardzo maluchy pod nogami szwedaly:-) ha ha a ze nasze chlopaki ciagle sie zabawnie kloca to stwierdzilismy z mezem ze na pogodzenie zrobimy im w koncu siostre :-)a najzabawniejsze jest to ze pragniemy corki a mamy imie dla synka jakby co ha ha

wiatm się mamusie po długiej nieobecnosci....troszkę sie wakacjowaliśmy, a potem miałam tyle pracy po powrocie że szok.....
Jagienko, cudooooo nad cudeńka! Boska! Od razu mi sie moja malutka Olcia przypomniała, a i tez była taka kruszynka ( 3040) i też taka sama słodka! Widzę, że i u was różowy króluje
yes2.gif
A co....
Zdrówka, odpowiedniej ilosci mleczka i dużo czasu na tulenie wam życzę.....
A poród to w sumie miałas szybciutki......u mnie i pierwszy i drugi trwał długo...ale znam to - nagroda bezcenna--- może boleć i 100 razy mocniej ale tulisz krusznkę to juz nic sie nie liczy.....
A i napisz jak chłopaki?

Beatko, co ja widzę! mówiłam Ci że Hania jak nic będzie i dzieci mają intuicje......Cieszę sie bradzo, że też bedziesz niedługo tulić rózową panienkę.....i nic sie nie martw, z cipeczki pisiorek nie urośnie! Uwierz w swoje szczęscie.....masz co chciałas.....Choć dobrze Cię rozumiem, bo ja dopoki na własne oczy nie zobaczyłam to nie mogłam na 100 % uwierzyc...Pierwsz spojrzenie to było nie na buźkę, tylko między nogi.........;-)
Noi gratulacje dla starajacych się mamuś za efekty....Oby Wam się tez planowanie sprawdziło....Dobra fala przyszła!

Czarodziejko, ale Ci zazdroszcze tych wczasów rodzinnych.....my tu marznąć bedziemy a ty się kąpac bedziesz i wylegiwac na plaży......
mnie mój P. namawia na wyjazd w góry rano na weekend....zobaczymy.....znacie jakis pensjonat.fajny i niedrogi w górach? Np. Beskidach?

A u nas wszystko dobrze, Moja Misiunia od tygpodnia jest na 5 godzin w prywatnym przedszkolu i jestem z niej dumna, bo nie płacze, pani chwali ze bardzo samodzielna i ze ma wyjatkowe poczucie rytmu......Bozi , jak ona juz duza....A Domek zaczął 1 gimnazjum....i jest najwyzszy w klasie......ale mam juz duże dzieci :)

No ja tez bym pozyczyla takiego Pana ktory robi same coreczki ;)) Mi sie zawsze marzyly 3 corki! no ale juz mi to nie bedzie dane... ale oby chociaz jedna!
losiczka a ten 18latek to gdzie wybyl? no i co oni na Wasze plany? nie twierdza, ze oszaliscie? ;)P No i ja tak nie twierdze,zeby nie bylo, ale stawiam sie w sytuacji dzieci.;-)

reklama
Moje chlopaki poszly sobie na pokoj pracuja ucza sie zaocznie a na obadki i sianko pozyczyc to do mamusi:-)jak dziewczyny przychodzily to moj rezolutny 6l kubus gdzie wszedzie go pelno siedzial im na kolanach tzn na kolanach dziewczyn;-)wiec chlopaki mieszkaja nie daleko zreszta od nas a maz to sie smieje ze jak mu bedzie za glosno to sobie do francji pojedzie do pracy a ze wie ze jestem rezolutna babka i sobie ze wszystkim poradze to mowi ze jak ja chce dzidzie to on sie zgadza i tyle

Do góry