tusia moja kolezanka od poczatku nie karmila piersia wiec dostala okres bardzo szybko. dla ciekawostki powiem ze ja zostalam splodzona 2 miesiace po narodzinach mojego brata

miedyz nami jest 11miesiecy roznicy
nullka u mnie tez sie nie sprawdzilo ze trzeba zaprzestac przytulanek po pojawieniu sie drugiej kreseczki (jasniutkiej) bo w tym miesiacu co zaszlam w ciaze praktycznie od 7dc ja mialam (az do 13dc byla taka bladziutka). ale w poprzednich cyklach pojawiala sie 11dc i owu byla 14-15dc.
ale na poczatku jak ktos nigdy nie robil testow i nie zna wlasnego ciala i stara sie o coreczke to lepiej skonczyc w takim momencie.
co do Twojego pierwszego pytania- zawsze testy (te z allegro) jak wskazywaly u mnie druga gruba kreche to owu byla nastepniego dnia (no przynajmniej tak mi sie calyczas wydawalo). tylko tego jednego miasiac w ktoym zaszlam w ciaze owulacja pojawila sie prawdopodonie tego samego dnia wieczorem. ale powiem Ci ze moja kolezanka ktora tez sie starala o dziecko i ktora mierzyla temperature i szyjke to powiedziala ze u nej zawsze jak pojawialy sie dwie kreseczki to owulacja byla w tym samym dniu (ona badala szyjke i tempeature).
co do 2 pytania- tez mi sie zawsze wydawalo ze jak jest sluz plodny to oznacza nadchodaca wielkimi krokami owulacje. jednak u mnie sluz plody (rozsciagliwy ale nie przezroczysty) pojawil sie juz zaraz po okresie (czyli ok 7dn cyklu a owulacja byla 14dc). u mnie tylko jeden raz zauwazylam sluz przezroczysty, a tak caly czas byl taki metny, ale rozciagliwy (a badalam sie non stop od poczatku cyklu). jedyne co wiem napewno o moim sluzie to ze nastepnego dnia po owulacjii nie bylo nic rozsciagliwego, tylko bialy i lepki. wtedy tez nie bylo juz zadnych boli podbrzusza i druga kreska na testach byla juz lekko jasniejsza.
nullka a Ty masz sluz na zewnatrz? bo ja nigdy nie mialam i bylam przekonana ze cos ze mna nie tak, ale jak poczytalam jak prawidlowo powinno badac sie sluz (czyli wewnetrznie, bezposdrenio z szyjki) to dopiero wtedy sie dowiedzialam ze mam sluz