Piranha
Fanka BB :)
Dodam jeszcze, że próbowałam odsunięcia od owulki 2 dni (oraz metody O+12) przez kilka cykli i nie udawało się. Więc byłam przekonana, że albo faktycznie będę mieć problem z zajściem w ciążę albo mój M ma tak słabe plemniki, że nawet 2 dni nie przetrwają (co jest możliwe gdyż facet w ogóle o siebie nie dba i nawet nie daje o siebie zadbać :-(). Tak więc w szczęśliwym cyklu postanowiłam spróbować w najbardziej płodny dzień (a dzień przed owulką jest podobno nawet bardziej płodny jak dzień samej owulki) i się udało :-) ...i bardzo się cieszę, że synek będzie miał rodzeństwo a różnica wieku wyniesie niewiele gdyż koło 2 lat ...a czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka to czas pokaże, w końcu przecież tak samo pokocham tą małą istotkę :-) bez względu na to czy jest XX czy XY 
agulek, pH moczu będzie wyższe jak śluzu (pH moczu nie może być zbyt niskie, silnie kwaśny odczyn (poniżej 5) może pojawić się w stanach odwodnienia oraz przy gorączce), lepiej jednak dopilnować (ja niestety nie mierzyłam) by pH śluzu wyniosło 4-4,5, to w końcu w nim rozpocznie się wyścig żołnierzyków :-) i warto zadbać by te taszczące chromosom Y miały pod przysłowiową górkę
Zapewne dieta (np. żurawina) zakwasi też mocz ale np. Sylk wpłynie już tylko na pH śluzu.

agulek, pH moczu będzie wyższe jak śluzu (pH moczu nie może być zbyt niskie, silnie kwaśny odczyn (poniżej 5) może pojawić się w stanach odwodnienia oraz przy gorączce), lepiej jednak dopilnować (ja niestety nie mierzyłam) by pH śluzu wyniosło 4-4,5, to w końcu w nim rozpocznie się wyścig żołnierzyków :-) i warto zadbać by te taszczące chromosom Y miały pod przysłowiową górkę

Ostatnia edycja: