reklama
mary-beth
Fanka BB :)
Cześć babeczki!
Wow, ale piszecie!
Podczytuję regularnie, ale chyba nie mam o czym pisać, bo u mnie staranka kolejne za ponad rok...
Ale kibicuję Wam cały czas!
Axarai - fajnie, że się wszyscy ucieszyli!!! :-) Zdrowej i spokojnej ciaży!
Wow, ale piszecie!

Axarai - fajnie, że się wszyscy ucieszyli!!! :-) Zdrowej i spokojnej ciaży!
mama05 u Ciebie znowu stosunek LH:FSH jest za niski (a tego nie wiem co to oznacza więc nie pomogę )
A to że miałaś PH 9 w czasie @ to normalne, bo gdzies czytałam że w czasie @ jest podwyższone znacznie PH bo krew na to wpływa (oczywiście użyta była jakaś terminologia ale nie pamiętam). Wiem że zrozumiałam że w czasie okresu Ph jest zawsze wyższe
Axarai tak tak wklej nam tu piękną fotkę testu :-) ooooo już jest :-) az miło popatrzeć
A to że miałaś PH 9 w czasie @ to normalne, bo gdzies czytałam że w czasie @ jest podwyższone znacznie PH bo krew na to wpływa (oczywiście użyta była jakaś terminologia ale nie pamiętam). Wiem że zrozumiałam że w czasie okresu Ph jest zawsze wyższe
Axarai tak tak wklej nam tu piękną fotkę testu :-) ooooo już jest :-) az miło popatrzeć
mama05
prrrryy szaaaalona :))
Nulka no własnie ja mam za niskie i kurka co ??? juz w ogóle nie mam owulki albo raz w roku?????????????
mówiłam,że jestem zepsuta
((
to ciekawe czemu gin powiedział ,że wyniki ok??
a mi lekarka tez mówiła ,że w @ ph jest podwyższone
tsh mam 1,54
mówiłam,że jestem zepsuta
to ciekawe czemu gin powiedział ,że wyniki ok??
a mi lekarka tez mówiła ,że w @ ph jest podwyższone
tsh mam 1,54
mama05
Axarai- piękneeee krechy

Mary cześć kochana
Daria pewnie każdej inaczej betka przyrasta,od firmy testów pewnie też to zależy...
Mary cześć kochana
Daria pewnie każdej inaczej betka przyrasta,od firmy testów pewnie też to zależy...
mama05 a Twój ginekolog jest tez endokrynologiem? Bo wydaje mi sie że endokrynolog nie powiedziałby że wszystko jest ok. Może spojrzał na wyniki (które tak jak u mnie mieszczą sie w normie) ale nie spojrzał że stosunek LH:FSH jest nie taki jak być powinien.
Podejrzewam że w piątek mój tez powie że wsio ok, bo on tez nie jest endokrynologiem :-( Ja czekam do piątku z niecierpliwością
Podejrzewam że w piątek mój tez powie że wsio ok, bo on tez nie jest endokrynologiem :-( Ja czekam do piątku z niecierpliwością
mama05
Nulka nie ,nie jest endokrynologiem...
oj cos mi sie wydaje ,że u mnie lipa na całej linii........
oj cos mi sie wydaje ,że u mnie lipa na całej linii........
reklama
Piranha
Fanka BB :)
Mama05, nic się nie martw, wyniki nie są złe, nawet lepsze od tych które ja miałam w cyklu, w którym zaszłam w ciążę! :-) Moim zdaniem lepsze jest LH:FSH za niskie jak za wysokie gdyż można z tym łatwo walczyć. A lekarze niestety tak zbywają, siostrze wyszło podobne LH i FSH jak Tobie i lekarka powiedziała, że OK (bo wyniki mieściły się w normie, nie wzięła pod uwagę stosunku LH:FSH, ja siostrze doradziłam sprawdzenie PRL po obciążeniu i okazało się, że tragedia - rośnie aż 30 razy, dostała Bromegron na zbicie). W cyklu, w którym zaszłam w ciążę miałam LH:FSH = 0,39 a więc jeszcze tyci mniejszy ten stosunek jak u Ciebie. Najczęściej niski stosunek LH:FSH oznacza niedomogę lutealną (czyli złą produkcję progesterony w drugiej fazie cyklu, krótką fazę lutealną itp.) albo niewydolność przysadki (u Ciebie odpada gdyż wówczas zazwyczaj FSH < 3 mIU/ml). Koniecznie sprawdź w 7 dniu po owulacji progesteron a także prolaktynę spoczynkową i po obciążeniu. U mnie okazało się, że progesteron był w porządku (a często jest zbyt niski przy małym LH:FSH) ale prolaktyna po obciążeniu rosła 15 razy (a powinna wzrosnąć 3-5 razy). Raz jeszcze podkreślę - z takimi wynikami zaszłam w ciążę a ciąża jest zdrowa i wyniki idealne więc i Tobie się kochana uda! Tak jak pisała nullka pH w czasie okresu jest wyższe :-) Bierz koniecznie B-100, powinien pomóc!
Ostatnia edycja:
Podziel się: