reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ale tak mysle sobie że hmm jednak w róz i czerwień nawet napisze wchodzi a to jednak powinno być bardziej granat niebieski czy perfidny fiolet...ale się uwziełam na tą kapuche ;D

Witam was dziewczyny.U mnie 7dc czuje jakiś wewnętrzny niepokój.Bije się z myślami czy to dobry pomysł w tym wieku (36).Noi chyba za bardzo polegam na tych wszyskich kalendarzach:(.Te testy z kapusty to podobno się niesprawdzają.Koleżanka zrobiła go po usg bardzo szczegółowym i wyszło jej odwrotnie.A czy wy sprawdzałyście sobie według Jonasa.Potrzebna jest dokładna data ur i miesiąc w którym były staranki.Można też sprawdzić wstecz czyli dzieci które już macie.Bo może tylko u nas to się sprawdza?:no:

r104.gif
Witaj AneczkO jak samopoczucie..super ze zagladasz...potem pewnie czestotliosc spadnie:))) Kurcze ciekawe co u Beatki..zaloze sie ze urodzila!!!!!!! ze tez nie mamy z nia kontaktu.

Patrysiu - nie zdziwie sie jak bedziesz miala dziewczynke..mowie Ci tu babeczki jedna po drugiej,,,i ten kolor z kapuchy rzekla bym bardziej dziewczynkowy...ciekwe jak jutro wyjdzie!
c028.gif

Ciotki a ja dopiero do domu weszlam. Poszlam z Maksiem na dluuugi spacer i do sklepu przy okazjii..zrobilismy taki kawal a ja nog nie czuje...potem jeszcze z sasiadką dzieci na sankach powozilysmy. Moja sasiadka juz czlapac zaczyna jest w 8 miesiacu ciazy i u niej tez raczej cora....normalnie same dziewczynki sie teraz rodza!!!!!!
c032.gif

No to fakt dziewczynki same a wtedy jak my sie staralyśmy CZARODZIEJKO to chłopaczki ;D zobaczymy co tam sie kryje na razie wieści od KOSMO!

A co do BEATKI to fakt ciekawe??

Hej babeczki!

Kiepsko u mnie ostatnio z wolnym czasem, Krzysiu już nie chce tak przesiadywać na moich kolanach przed kompem a sam jakoś nie ma zamiaru się pobawić, wszędzie musi być mama ;-)

Mama05
, piękna tempka, dobrze, że już bierzesz Duphaston.

tusia
, na moim monitorze wygląda to jak coś pomiędzy 4,5-5.

Kosmo, to że mężczyzna może mieć tylko plemniki z chromosomem X lub Y to mit. Tu jest dokładnie opisana spermatogeneza i wytłumaczone dlaczego jest to niemożliwe Conception: Chromosomes, Your Genetic Blueprint. Wszyscy mężczyźni mają taką sama ilość męskich i żeńskich plemników, nawet Ci, którzy poczęli tylko synów czy córki. W wyniku spermatogenezy powstaje dokładnie taka sama ilość plemników X i Y gdyż plemniki powstają w wyniku podziału komórek macierzystych zawierających gen XY.
Tak więc Kosmo możesz i będziesz ...co ja gadam, MASZ córeczkę! Co do tego wewnętrznego spokoju to dokładnie wiem jakie to uczucie kochana, nerwy się już doszczętnie wypaliły (nawet wszelkie ich zarodniki i przetrwalniki :-D) i człowiek odczuwa jedynie błogi, stoicki spokój ...choć na samym USG pewnie adrenalinka jeszcze podskoczy :-) Ale z takim wsparciem kciuków na pewno usłyszysz w czwartek same radosne wieści, jestem tego pewna!

Gal
, nie smuć kochana bo wszystko na dobrej drodze! A że śluz płodny już w mniejszej ilości to dieta i suplementy zaczynają działać jak należy i tylko się cieszyć! Ja bym na Twoim miejscu postarała się wieczorkiem, godzinę przed staraniami zrobiłabym irygację wymywającą śluz płodny a potem przez 4 godziny pilnowałabym pH i poszła spać ....a rano irygacja jeśli pH będzie wysokie, będziesz mieć wówczas podobny scenariusz do babydust, skoro test negatywny to do owulki jeszcze trochę zostało. Tak więc głowa do góry, wszystko idzie Ci świetnie a wieczorem zrób test owulacyjny i zadziałajcie! I nie zamartwiaj się tak kochana bo stres to sygnał dla organizmu, że nie ma korzystnych warunków do zajścia w ciążę. Zrób dziś porządną irygację godzinę przed i do dzieła! ...no i starania wieczorne bardziej sprzyjają poczęciu dziewczynki jak poranne :-)

patrysiu, skoro starania były kilka dni przed owu a do tego nie miałaś śluzu płodnego to bardzo duże szanse na córcię i tego Ci z całego serca życzę!

Kinga, piękna tempka!!!

agulek, co do czasu przebywania plemników w pochwie i czasu dotarcia ich do jajowodów to naczytałam się tyle sprzecznych informacji (od kilku minut do kilku dni) że zgłupieć można. Podobno trzeba zadbać o niskie pH w ciągu pierwszych 4 godzin po stosunku by jak najbardziej osłabić plemniki męskie. Wiem też, że plemniki muszą kilka godzin spędzić w szyjce macicy by dojrzeć. A to czy są w stanie od razu dotrzeć do jajowodów czy nie to pewnie zależy od śluzu, estrogenny rozciągliwy śluz upłynnia czop śluzowy w szyjce i pozwala plemnikom przebić się dalej. Jeśli masz rozciągliwy śluz i przy tym niskie pH to nie masz się czym martwic moim zdaniem. Jeśli owulka będzie 15-tego to zakończyłabym starania 12 albo nawet 13 dc (jeśli będziesz zakwaszać się do owulki), z Twoich propozycji wybrałabym wariant 11 i 12 wieczorem - podobno wieczorem jest mniej plemników w spermie jak rano a to sprzyja bardziej poczęciu dziewuszki :-)

juliana
- jeśli się uda to duże szanse na córcię bo było albo 2 dni przed albo cos w stylu O+12 ;-)

Truskafffko
, bardzo ładna tempka dziś! Jutro trzymamy za Ciebie kciuki! ...może gin wypatrzy jakiś ładny dorodny pęcherzyk :-)

Aneczko, hahaha, ale się uśmiałam! :-D Pod kołdrą musiałam dziś siedzieć kilka razy i przed chwila miałam awanturę zrobioną przez synka, że znów pod nią nie wlazłam ;-)

patrysiak, jeszcze kilka godzin do wizyty ale ja już mocno kciuki zaciskam! Życzę Ci byś zobaczyła bijące serduszko ślicznej, zdrowej Kropeczki w pięknym, okrągłym pęcherzyku! Czekamy zatem na same dobre wieści!

czesc Dziewczyny. czytam was na bierzaco ale nie mam co pisac, bo narazie uznalam ze przesune troszke na pozniej moje starania i polykam troszke wszystkich tych suplementow. kurcze dziewczyny lykam to dopiero moze dwa tygodnie a juz mam dosc tych tabletek :szok: ble...

Patrysia i Loreain serdecznie gratuluje i zycze upragnionych coreczek &&&&&& a jesli chodzi o ten ten z kapusty to trzeba go traktowac z przymruzeniem oka ;-) jeszcze nic nie przesadzone Patrysiak.

Mama, Kinga no wasze wykresiki naprawde wygladaja obiecujaco :tak: pewnie lista zaciazonych juz niedlugo nam sie powiekszy. ale fajnie!!!!!

Kosmo jeszce dwa dni i pewnie bedziemy swietowac razem z toba &&&&&&&&&&&&& :-)

Patrysiu - dokladnie same chlopaczki sie rodzily...a moze to kurde ksiezyc czy uklad planet mial na to wplyw..zauwaz ze wtedy wszytskie w podobnym czasie zaciazalysmy...tak jak dziewczyny teraz...to chyba jakies falowe jest....raz chlopcy raz dziewczynki...
mam nadzieje ze zlapiesz sie w ten prąd dziewczynkowy~~~~~~~~~~~~

merylin, Gal, tutaj wykupiony przeze mnie kalendarz Jonasa na 12 miesięcy. Moja owulka wypadła w neutralnych białych polach, tak mało tych różowych i niebieskich, że według mnie ciężko tak utrafić by owulacja przypadała w te dni :-) Znów mnie jakiś czas nie będzie.

Zobacz załącznik 429078

reklama
ja tez mialam wykupionego jonasa i tez mi nic sie nie nalozylo. jednak ja zwatpilam w tego jonasa kiedy mojej siostrze sie nalozyly te zaznaczone dni z owulka i w ciaze mimo to nie zaszla- jej nie chodzilo o plec, ale zeby w ogole zajsc w ciaze.
zreszta naszej Beatce nie sprawdzilo sie bo wedlug jonasa mial byc chlopczyk;-)

Do góry