reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej

i ja macham łapką
my już po feriach, więc rano musiałam się zwlec z łóżka, jejciu jak było ciężko
codziennie min o 9,30 wstawałam a teraz :angry:

ale dziatwa zabrana przez męża, muszę zebrać się na chwilę do pracy, oczy na zapałki i trza iść

Mama no super, super, ta górka nieźle wróży, u Kingi - to wiadomo, a macie spadki tempek przed @ ???

reklama
Zobacz załącznik 431390dzien dobry wszystkim
dziekuje za propozycje na mdlosoci bede próbowaćZobacz załącznik 431391
u nas dzis troche śniegu jak kot na płakał ale jestZobacz załącznik 431392 zato jak sie Nadia cieszyla:-)
Mama i Kinga trzymam kiuki za wasze tempki Zobacz załącznik 431394Zobacz załącznik 431394Zobacz załącznik 431394
best19_%28www.e-gify.pl%29.gif

Kosmo to super ze juz po dolku wez idz go w raze czeg zakop w tym snigu :)

Kosmo - Super bardzo sie ciesze ze juz lepiej u Ciebie...zobaczysz ze bedziesz sie jeszcze cieszyc swoim stanem i swoim maluszkiem:))))

Gal do jak bedzie -10 to ja tez z Maksiem nie wyjde...mysle tylko jak to z Maciusiem bedzie...czy ich wyciągnal na dwor
t1816.gif
No a zapowiadaja ze bedzie jeszcze zimniej!!!!!!!

AneczKo widze u Ciebie dzis 38 tygodni...cudnie mozesz juz rodzic:)))))
t2027.gif

Torba spakowana do szpitala????

mamusie majace 2 synkow- prosze podpowiedzcie mi kochane jak rozwiazac problem z pokojami. otoz na gorze mamy 2 pokoje dla dzieci, w jednym jest juz pokoj synka, a drugi jest nasza "graciarnia", ktora okazal sie nam niezbedna:tak:
w pokoiku synka sa mebelki typowe dla malych dzieci- z "meblika" (czyli lozeczko, szafa na ubrania, komoda, kufer na zabawaki). dla starszego synka chcemy juz kupic wieksze lozko- najlepiej takie w ksztalcie samochodu bo chyba taki moglby go przekonac do samodzielnego spania.
no i teraz zastanawiam czy zrobic oddzielny pokoik dla starszego synka i kupic wszystkie nowe mebelki (tylko jakie???? on dopiero bedzie mial 3 latka jesienia) a drugi pokoik zrobic dla mlodszego i przeniesc dotychczasowe mebelki do tego drugiego pokoju?
problem tez w tym ze u nas zycie toczy sie na dole i moj synek w ogole w swoim pokoiku nie przebywa. jego pokoik sluzy jedynie do trzymania ubranek. nawet spi z nami.
no i teraz sie zastanawiam czy sie oplaca robic 2 pokoiki ktore nie beda tak naprawde potrzebne. przeciez malenstwo bedzie na poczatku spalo w kolysce w naszej sypialni.
no i nie ukrywam ze bedzie mi szkoda graciarni.
no ale z drugiej strony jakbym w jednbym pokoju umiejscowaila 2 dzieci to raczej wszystkich ubranek bym tam nie zmiescila????
no kurcze i nie wiem co robic???????? a Wy jak macie rozwiazany ten problem?
wczoraj caly wieczor sie glowilam i nic nie wymyslilam:baffled:

witam sie juz w pracki z kawusią i babeczkami :)

no tempki się zgadały moja z Krzysi :tak: ciesze sie i ja!

co do testu to mam robić jutro, zobacze jak tempka i potem od razu bym siknęła. mam nadzieje że nie za szybko bedzie. Najwyżej sie powtórzy w 14dfl. no chyba że mi spadnie ale oby nie!

Witam poniedziałkowo!

Gal, wiem, że się powtórzę ale naprawdę kochana jesteś, potrafisz odgonić chmury i sprawić, że zaświeci w sercu słoneczko! :-) Ja bym mierzyła o stałej porze mimo wszystko. Ja w nocy potrafiłam przez Krzysia i sama z siebie budzić się co chwilę, rzadko kiedy ciągiem przed pomiarem przesypiałam te zalecane 3 godziny ...ale tempki i tak wychodziły na wykresie w miarę sensownie. Ten dzisiejszy spadek u Ciebie to według mnie tzw. drugi wyrzut estrogenu (u Mamy05 tempka też w 4 dpo zleciała poniżej linii pomocniczej), często występuje on właśnie w okolicy 4 dpo więc nie masz się czym martwić kochana. Brak snu też mógł trochę obniżyć tempkę, u mnie po ciężkich nocach tempki były niższe. Owulacja przecież jak najbardziej mogła wystąpić zaraz po USG jeśli USG zostało zrobione tuż przed pęknięciem pęcherzyka. Dla własnego spokoju możesz sprawdzić progesteron w 7 dpo ale według mnie na razie wszystko wygląda OK i czekamy na jutrzejszą tempkę - na pewno będzie już wyższa!

Mama, jaka cudna tempka, mówiłam, że dziś na pewno podskoczy! A może to mały człowieczek się zagnieździł i stąd tak piękny skok? I właśnie za to trzymam teraz kciuki! :-)

Kinga, tempka przepiękna, oj coś czuję, że jutrzejszy test to tylko formalność! :-)

MissBella, tempka w dół czyli estrogeny wzięły się do roboty przed owulką! :-)

Kosmo, dzięki kochana!!! Strasznie się cieszę, że już humorek już lepszy! Koleżanka standardowo po każdej wizycie dostaje nie wydruki zdjęć ale filmik na CD ...i stąd pomysł by zapytać o taką możliwość :-)

a ja dzisiaj mam wizytę o 20.30 i jeszcze pewnie jakieś opóźnienie ho ho , powinnam dziś zobaczyć pierwszy raz serduszko :) mam nadzieję ze wszystko jest tak jak ma być :(

reklama
Piranha no mam nadzieję, że w końcu coś się zacznie dziać bo narazie tempka płaska jak stół. Od dzisiaj zaczynamy przytulanki, jutro wizyta u gina a od środy zaczynam robić testy owu (11 dc). Oby to wszystko miało sens i przyniosło w końcu upragniony efekt...

Do góry