reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia tu jeszcze sobie poczytaj :
CERA MIESZANA
Cera tego typu jest chyba jedną z trudniejszych do pielęgnacji i makijażu. Warto stosować kosmetyki, które są specjalnie produkowane do tego typu cery, ograniczają one wydzielanie sebum w strefie T a strefę suchą odpowiednio nawilżają. Gdy masz zamiar kupić krem to koniecznie kieruj się wiekiem. Młodym paniom wystarcza preparaty, które będą zapobiegać błyszczeniu i będą odpowiednio nawilżały. Gdy przekroczysz 30 lat to zastanów się nad stosowaniem kremu zapobiegającego zmarszczkom. Zainteresuj się preparatami bogatymi w witaminę A która zwalcza niedoskonałości skóry, zmniejsza wydzielanie łoju i odmładza. Do oczyszczania twarzy bardzo dobry jest żel, który stosuje się rano i wieczorem. Jeśli stosuje tonik to nie powinien on mieć w swym składzie alkoholu. Jeśli przesadzisz i zbyt intensywnie będziesz próbowała odtłuszczać cerę to może dojść do sytuacji, w której produkcja sebum znacznie się nasili. Oczywiście przy pielęgnacji nie można zapomnieć o peelingu, w tym przypadku poleca się najbardziej peeling enzymatyczny. Czynność ta powinna być przeprowadzana przynajmniej dwa razy w tygodniu. Bardzo dobry efekt przyniosą też maseczki z glinką oraz te silnie nawilżające. Jeśli chodzi o glinkę to powinna ona być biała lub zielona. Jeśli chodzi o makijaż takiej cery to tu pierwsze skrzypce gra podkład. Są specjalne podkłady d tego typu cery, warto po nie sięgnąć gdyż w swym składzie mają substancje absorbujące tłuszcz. Potrafią one też lepiej nawilżyć skórę. Bardzo dobrze sprawdzają się podkłady w formie kompaktowej, czyli podkład i puder w jednym. Pamiętaj, że żaden podkład nie będzie dawał 100% satysfakcji przez długie godziny. Dlatego tez warto zaopatrzyć się w bibułki matujące, które można użyć w razie potrzeby. Jeśli nie wiesz czy akurat masz cerę mieszaną to pomożemy ci to rozpoznać. Cera taka ma właściwościowi cery suchej i tłustej jednocześnie. W strefie oznaczonej literą T jest tłusta – czoło, nos i broda. Natomiast na policzkach cera jest sucha. Często w tych miejscach występują krostki, które są skutkiem podrażnienia lub przesuszenia. Osoby z tym typem skory bardzo często sięgają po kosmetyki do cery tłustej. Jednak nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ preparaty tego typu podrażniając suche partie skóry. Pamiętaj, że tego typu cery nie należy zbyt gorliwie peelingować. Przesadzając można wywołać podrażnienie skóry. Właśnie, dlatego zaleca się przy tej cerze stosować peeling enzymatyczny. Pamiętaj ze cera mieszana jest podatna na trądzik. Jeśli masz z nim problemy to natychmiast udaj się do dermatologa na konsultację.

reklama
Mama KOCHANA JESTEŚ!!!! Dziekuję:-);*************** na pewno zrobie sobie ten zabieg a w jakich przedziałach cenowych można go zrobić?
Usuwałam włoski(wąsik plus paszki) chce do lata mieć spokój, bo wczześniej stosowałam depilacje woskiem ale z braku czasu chcę raz na zawsze sie ich pozbyć hehe, ale bolało nie powiem;) ehhh czego się nie robi:-D

Mogę jeszcze zapytac jakie kosmetyki(podkład)stosujecie do malowania Pań o takim typie cery w Twoim salonie? Jeszcze raz DZIĘKUJĘ;*************

Moje słoneczko śpi jak Aniołek, oby noc była już spkojna bo dziś budził sie z duszącym kaszlem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Natusia ja mam w pracy matowy z Max Faktora...i z tej firmy tez korektor..
a mikrodermabrazja jest w różnych cenach -w centrum drożej -wiadomo...
my mamy teraz w promocji za 100zł-twarz ,szyja i dekolt + ampułka+maska+krem...
ale są tez salony gdzie robię tylko twarz...
popytaj ,podzwoń u siebie w miejscowości..
szczerze polecam.
zrób sobie 2,3 zabiegi w odstępie tygodnia i zobaczysz jaka rewelka :)))

a pachy robie woskiem...
bikini, nogi i brwi też ..

no i spokojnej nocki:)&&&

i tu jeszcze znalazłam coś dla Cibie-synek śpi to poczytaj sobie ;))

http://www.drnatura-oczyszczanie.pl/tradzik_wypryski.php?gclid=CJikz5nC0K4CFYsw3wodnBeIKw

Ostatnia edycja:
Mama naprawdę fryzurka super :-) Zazdroszczę pracy, którą wykonujesz. Ciekawe zajęcie. Ja siedzę w księgowości, w papierach za biurkiem i uwierz mi, że nie lubię swojej pracy ale kiedyś jak wybierałam kierunek studiów to do głowy mi nie przyszło żeby studiować kosmetologię, skończyłam ekonomię, później rachunkowość i tak już zostało, że siedzę w papierach i liczę ale nic straconego, praca kosmetyczki siedzi mi w głowie cały czas i może się kiedyś odważę zmienić branżę...:-)

Bella no widzisz a ja od zawsze wiedziałam ,że kosmetyka to jest to!!
skończyłam też socjologię kultury ,ale to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu ,że kosmetyka TYLKO I WYŁĄCZNIE;)))

PAMIĘTAJ -DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY...jak czujesz się na siłach to zmieniaj;)

ja uwielbiam swoją pracę...

mykam spac -dobranoc kochane :)
mam nadzieję,że jutro nie zaśpię i zdążę zmierzyć tempkę..

Jejku Mama ale z ciebie laska :szok: !!!!!!!! moz musi byc o ciebie zazdrosny, bo pewnie mezczyzni tez was tam odwiedzaja w salonie ;-) zgadzam sie z Natusia i zazdroszcze, twarz masz boska. nie to co moja :-(. ciagle musze cos zakrywac :wściekła/y:
a tak wogole witam was dziewczynki wieczorowa pora :-)

Marzycielko witaj:))

Mama, dziekuję;**
podkład z MF muszę wypróbowac skoro go uzywacie;))) obecnie mam revlona.

Jej ja się pospieszyłam z chwaleniem stanu zdrowia miska, tak się zaczął dusić, że zwymiotował mi;((( zaczął płakać bo nie wiedział co się dzieje, tak to go meczyło teraz spi rany boje się nocy.... ja wstaje o 6.30 ciekawe w jakiej formie bede jutro w pracy... Dobranoc dziołchy;)))

natusia, ano brunetka ze mnie, kiedyś tu na forum zamieszczałam swoją fotkę :-) ...nic bym nie miała przeciwko włosom blond ale natura zadecydowała inaczej :-D Biedny ten Twój synek :-(, kaszel to zazwyczaj ostatni etap choroby więc mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje.

Mama, w czwartek miną 2 tygodnie i wtedy niby mają dać znać, codziennie mają rozmowy i pewnie chcą decyzję podjąć na końcu ...ale M nie jest do końca przekonany czy chce zmienić pracę i też musi to przemyśleć. Co do podkładów to ja od dłuższego już czasu stosuję naturalne kosmetyki mineralne - w ogóle nie widać ich na twarzy, świetnie kryją a jednocześnie "wtapiają" się w skórę, nie zapychają porów ...a matujący puder mineralny jest nieziemski, siostra jest producentem takich kosmetyków więc mam często okazję wypróbować te jej wynalazki :-) Nie potrafię już powrócić do płynnych podkładów.

MissBella, mnie czeka raczej przymusowa zmiana branży, pracowałam do tej pory w biurach projektów ale ta branża tak cienko przędzie, że muszę ją zmienić ...pracować w tym co się lubi to musi być niesamowite uczucie, którego jeszcze nie doświadczyłam niestety.

Daria, trzymam jutro kciuki za Twoją wizytę!

Pamiętam, że pojutrze miała mieć wizytę kontrolną Patrysiak ale pewnie do nas nie zajrzy :-(, ja jestem przekonana, że jej dzidzia jest zdrowa (USG wyszło w porządku) a test PAPPA niepotrzebnie wprowadził zamieszanie i niepokój :-(

Gal, co u Ciebie?

Dobrej nocki dla wszystkich! Mój Krzysiu nadal nie śpi.

Witajcie z rana;)

Marzycielka ;** dzięki..
no przychodzą mężczyźni bo jest też fryzjerka ;))

Natusia popros pediatrę o receptę na Diphergan -działa przeciwwymiotnie i ogólnie "wycisz" chorobę w nocy-poza tym skutkiem "ubocznym" jest senność ,więc ładnie Ci prześpi..

Pirania pamiętam,że w czwatrek dlatego coraz mocniej trzymam && za trafną decyzję M :)

mykam i pozdrawiam wszystkie babeczki:)

Bella ,Truskafffka smacznej kawki bo Wy pewnie już w pracy:)

reklama
Do góry