reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko- szukam własnie jakiegoś sensownego lekarza w Lux-medzie, limie i natrafiłam na Twoją opinię na BB o lekarce Ilonie Gruzińskiej . Chodzisz do niej? A może masz abonament w tych centrach co wymieniłam?
Mój lekarz do którego chodziłam prywatnie i miałam zaufanie zmarł niestety....

reklama
Gal no właśnie-miałam Cię pytać ...mąż mi wykupił u siebie w pracy kartę imienną do Lux Medu -co mi na nią przysługuje??? na jakiej zasadzie Ty masz tą kartę-też z pracy???

Mama05- to pewnie zależy od rodzaju abonamentu, mogą się niestety różnić, ale podejrzewam, że masz podobny do mojego. Mi M płaci 56zł miesiecznie za mnie (jako rodzinie pracownika). Masz w abonamencie wizyty u specjalistów, badania jak Ci lekarz wystawi skierowanie, usg. Dentysta to chyba tylko 10%zniżki na leczenie. I 10%zniżki na badania nie zlecone przez lekarza. To tak ogólnie, jak coś to pytaj.

Mama, pewnie witamina B6 jeszcze ładniej uregulowała LH i FSH i z tego pięknego piku estrogenowego będzie mega owulka :-), zaciskam kochana kciuiki!
t2014.gif

Gal za mnie Tom też coś koło 50 zł płaci..czyli jakbym chciała badania hormonów porobic to dadzą skierowanie????

Pirania kurka siwa -mam nadzieję ,choć powiem Ci że własnie zrobiłam test owu a tam I kreska ta II prawie niewidoczna..czyli jednak owu bedzie koło 13 .14 d.c....

ehhhh jak miło ,że witaminki działają :):):)

Mama05- to tylko zależy od lekarza, jak zechce to da, a jak nie to nie. Ja jak byłam miesiać temu u przypadkowego ginekologa, to nie dał mi żadnego skierowania na badania, i kazał iść do kliniki leczenia niepłodnośći, bo oni się tam kompleksowo zajmują:wściekła/y:
Bo w Lux- medzie nie zajmują się leczeniem niepłodności.

Mama, wszystko na razie się zgadza, pik LH następuje w 8-38 godzin po szczycie estrogenów (który być może teraz masz) więc być może test wyjdzie pozytywny jutro (zbyt wczesna owulka też nie jest dobra gdyż z tego co czytałam to zbyt wcześnie uwolniona komórka jajowa może być niezbyt dojrzała), wykres na razie książkowy!
t2020.gif

Pirania dzięki bardzo....ja poprostu dziś pływam :zawstydzona/y:wczoraj było wilgotno,ale dziś :szok::szok:no i ta szyjka taaaak wysoko..

Gal no to Ci gbur!!!! muszę podjechać do tego lux medu i popytać co i jak!
może uda się zrobić wszystkie badania w 1 cyklu i nie płacić dodatkowo..

Pirania mam zamiar działac dziś i we wtorek-myślisz,że tak bedzie si???
w środę mam ginkę-liczę ,że już bedę po owu..

Daria dzięki za przepis;)

kobietki-rodzice maja w sobotę 35 rocznicę ślubu....nie mam pomysłu na prezent..pomocy...........

dzieci u góry .....matko jak im wesoło;))

reklama
Mama, ja bym pod wieczór zrobiła test, jeśli będzie negatywny to bym dziś odpuściła, starałabym się w dniu pozytywnego testu (najpłodniejszy dzień cyklu) oraz zrobiła poprawiny kolejnego dnia (czyli w dniu owulki)
t2030.gif

Do góry